2013. január 14. hétfő, 14:45

 

A teljesen új Corvette Stingray detroiti bemutatásával a Chevrolet újrafogalmazza a modern teljesítőképességet. Márpedig az ikonszerű Stingray típusnevet csak olyan Corvette viselheti, amely a technika, a design és a teljesítmény tökéletes egyensúlyát testesíti meg!

A 2014-es Corvette Stingray minden idők legerősebb standard modellje, becsült 450 lóerővel (335 kW) és 610 Nm nyomatékkal, de a képességei is felülmúlnak minden korábbit, hiszen négy másodpercen belül gyorsul százra, kanyarban pedig 1 g-nél nagyobb keresztgyorsulásra képes. Ezenkívül a várakozás szerint a legtakarékosabb fogyasztású Corvette lesz, javít a jelenlegi modell 10,7 literjén.

corvette-stingray


“Akárcsak a ’63-as Sting Ray, a legjobb Corvette-ek élvonalbeli képességeket, csúcstechnikát, lélegzetelállító designt és vérpezsdítő autózási élményt nyújtanak,” mondta a General Motors North America elnöke, Mark Reuss. “A design, a technika és az autótervezés fejlődésének köszönhetően a vadonatúj Corvette minden eddigit felülmúl.”

corvette-stingray-2014


A teljesen megújított Corvette Stingray mindössze két alkatrészt vesz át a Corvette előző nemzedékéből. Új a váz és a futómű, a hajtómű és a vezetőtámogatás, miként a küllem és az enteriőr is. Néhány fénypont:

* Az utasteret valódi karbonnal, alumíniummal és kézzel varrott bőrrel burkolták, kétféle ülés választható – mindegyik pehelykönnyű magnéziumvázú, és remekül tartja a testet –, két darab nyolc colos, konfigurálható képernyő tájékoztat és szórakoztat
* A fejlett hajtómű-technika egyik eleme az öt pozíciójú menetmód választó (Drive Mode Selector), amely a jármű 12 paraméterét hangolja a vezető stílusához. Az új, hétfokozatú manuális sebességváltóhoz tartozó aktív fordulatszám-illesztés (Active Rev Matching) pedig előre felkészül a váltásokra, és úgy állítja be a motor fordulatszámát, hogy mindig tökéletes legyen a kapcsolás
* Az új 6.2 literes LT1 V8-as motor jellemzői a közvetlen benzinbefecskendezés, az Active Fuel Management elektronikus felügyelet, a folyamatosan változó szelepvezérlés és a teljesítményt fogyasztáscsökkenés mellett növelő égésrendszer
* Könnyű anyagok, például karbon géptető és kivehető tetőpanel; kompozit sárvédők, ajtók és hátsó oldalfal-elem; karbon nano-kompozit padlólemez és új alumíniumváz biztosítanak egyrészt világklasszis teljesítménysúlyt, másrészt segítenek az eszményien kiegyensúlyozott, 50/50 százalékos tengelyterhelés-arány megvalósításában
* A szoborszerűen megformált karosszéria versenypályán kipróbált aerodinamikája a fogyasztást csökkentően kis légellenállású, ugyanakkor stabilizálja az autót. A világítást gázkisüléses fényszórókkal és fénydiódákkal (LED) oldották meg
* A versenyzésre alkalmas Z51 Performance Package részei: elektronikus felügyeletű differenciálzár, száraz karteres kenés, integrált fék, differenciál- és váltómű-hűtés, valamint a nagy sebességű stabilitást tovább fokozó aerodinamikai csomag.

chevrolet-corvette-stingray


“A Stingray egyike az autótörténet legragyogóbb neveinek,” mondta Ed Welburn, a GM globális design alelnöke. “Tisztában voltunk vele, hogy csak akkor használhatjuk a Stingray nevet, ha az autó mindenben megfelel neki. Az eredmény egy új Corvette Stingray lett, amely szakít a hagyományokkal, mégis az egész világon azonnal felismerik majd.”

Az új Corvette Stingray a GM Bowling Green (Ky.) összeszerelő üzemében készül, amelyet 131 millió dollárért korszerűsítettek, például 52 milliót költöttek a karosszéria-üzemre, ahol, most először, házon belül gyártják az alumíniumvázat is. 

chevrolet-corvette-stingray-2014


“Meggyőződésünk, hogy a Corvette képviseli a modern nagy teljesítményű autó jövőjét, hiszen erősebb, élményszerűbben vezethető és kisebb fogyasztású lett,” jelentette ki Tadge Juechter, a Corvette főmérnöke. “Képességei minden tekintetben nőttek. A 2014-es Corvette minden eddigi standard modellnél jobban gyorsul, biztosabban fogja az utat kanyarban, alkalmasabb a versenypályára, erősebben fékez, sőt még a legtakarékosabb fogyasztású is.”
Az 2014-es Corvette Stingray 2013. harmadik negyedévétől kapható.

corvette


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER