Címkék: BMW | BMW 2

2017. május 11. csütörtök, 17:00

 

A prémium minőség és a sportos hangulat kettősét 2017 júliusától még látványosabb karosszéria-kialakítás, LED-technológiás első fényszóró-pár és vadonatúj utastér emeli új szintre.

 

Piaci debütálásakor a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio nem csupán a lendületes menetteljesítmény tekintetében, de a megnyerő kisugárzás terén is új mércét állított a prémium kompakt szegmensben. 2017 júliusától a BMW 2-es sorozat megújult változatai mindezt még tovább fokozzák: a modell frontrésze még sportosabb kialakítást kap, a széleskörű alapfelszereltség LED-technológiás első fényszóró-párral bővül, az utastér hangulata még kifinomultabbá válik, a minden korábbinál átfogóbb járműkapcsolatról pedig vadonatúj intelligens szolgáltatások gondoskodnak. A rendkívül hatékony belsőégésű erőforrások eközben továbbra is a hátsó tengelyt hajtják (a szegmensben egyedüliként), amely a sportos vezetés verhetetlen élményét ígéri. A Lipcsében gyártott sikersorozat képviselői eddig világszerte a BMW több mint 140 000 ügyfelének tetszését nyerték el, főként az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Németországban.

Új karosszéria-kialakítás és LED-technológiás lámpatestek a minden korábbinál hatásosabb megjelenés érdekébenA BMW 2-es sorozat megújulását a Coupé és a Cabrio karosszériaváltozat esetében egyaránt vadontaúj frontrész jelzi, miközben az összes modellváltozat alapfelszereltsége dupla-LED-technológiás fényszóró-párral bővül. Miközben az új BMW 2-es sorozat sportos fényszóró-mintázata a még karakteresebb frontrész dinamikus kialakítását erősíti, az opcionális extrafelszereltségek listájára az adaptív LED-technológiás első fényszóró-pár is felkerül. A minden korábbinál precízebb és korszerűbb kiállás érdekében a modell helyzetjelzői immáron hatszög-alakú ikergyűrű-motívummal világítanak. 2017 júliusától a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio még nagyobb hűtőrácsokat kap, amelyek így a modell szélességét és sportosságát hangsúlyozzák. A hűtőrácsokkal párhuzamosan az első lökhárító alsó három légbeömlője is megnő, amelyek a dinamikus kétajtós erőteljes teljesítményét hirdetik. A hátsó rész ugyancsak erőtől duzzad, az alapfelszereltség részeként kínált LED-es hátsó lámpák jellegzetes „L” alakja pedig még mélyebben benyúlik az övvonalba.

Még kifinomultabb utastér-elrendezésA megújult BMW 2-es sorozat utasterébe vadonatúj műszerfalat terveztek a mérnökök, hogy a műszerek még inkább a vezető köré összpontosuljanak, a belső kialakítás pedig még jobb minőséget árasszon. Az ajtók mögött minden korábbinál tágasabb, végtelenül kifinomult és elegánsan letisztult utastér várja a bajor gyártó ügyfeleit. Az exkluzív kialakítást számos innovatív részlet nyomatékosítja, így például a műszerfal magasfényű fekete felülete és új, látványos kontraszt-varrása, valamint az ajtókárpitokba épített kezelőgombok krómozott betétjei. A személyre szabhatósági lehetőségek tárházát vadonatúj szövet- és bőrkárpitok, alumíniumból vagy fából készített dekorcsíkok, illetve króm betétekkel kiegészített magasfényű fekete betétek fokozzák.

Új keréktárcsák és karosszéria-fényezések, kiváló hétköznapi használhatóságAkárcsak a BMW 2-es sorozat összes modelljéhez, úgy a Coupé és a Cabrio karosszériaváltozatokhoz is elérhetők a Luxury Line, a Sport Line és az M Sport felszereltségi csomagok. A paletta csúcsáról ráadásul a BMW M Performance duó is megrendelhető, a BMW M240i és a BMW M240i xDrive modellpáros képében. A karosszéria-fényezési lehetőségek júliustól a Mediterranean Blue mediterránkék-metál, a Seaside Blue tengerkék-metál és a Sunset Orange narancsmetál árnyalatokkal gazdagodnak, a tizenhét különféle könnyűfém keréktárcsa-garnitúra pedig 16”-os, 17”-os és 18”-os méretben is elérhető.

4 432 milliméteres hosszúságával a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio a prémium kompakt járművek mezőnyében kínálja fel a vezetés vérpezsdítő élményét. A kétajtós négyülésesek ráadásul mindezt kivételesen praktikus hétköznapi használhatósággal egyesítik. A BMW 2-es Coupé csomagterének térfogata 390 liter, a BMW 2-es Cabrio elektromosan működtethető vászonteteje pedig nem csupán felettébb gyors, de a kiegészítő szigetelésnek köszönhetően rendkívül halk nyitást és zárást is garantál – egészen 50 km/órás sebességig.

Intelligens járműkapcsolat és kifinomult kezelési koncepció már a prémium kompakt szegmensben is

2017 júliusától a bajor gyártó az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Professional navigációs rendszert a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio utasterébe is nagyfelbontású, 8,8 inch képernyő-átmérőjű érintőképernyővel szereli be. Az újdonság már az alapfelszereltség részeként kínált iDrive vezérlőegység legkorszerűbb változatán keresztül, a Touch Controller érintőpaddal és hangutasításokkal is vezérelhető.

A prémium kompakt szegmens megújult etalonja már az okostelefonok vezeték nélküli töltésére is képes, a BMW operációs rendszerén keresztül pedig az Apple CarPlay alkalmazás is elérhető. Az autóba integrált WiFi-hotspot eközben egyszerre akár tíz eszköznek is rendkívül gyors mobilinternet-hálózatot biztosít.

Az alapfelszereltség részeként beszerelt SIM kártyának köszönhetően a BMW ConnectedDrive számos szolgáltatása válik elérhetővé, amely megannyi intelligens funkcióhoz nyújt hozzáférést – okostelefon nélkül is. Ilyenek többek között a balesetveszélyre is figyelmeztető, valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information), a felszíni parkolóhelyekkel kapcsolatos információk (On-Street Parking Information) és a jármű távvezérléssel is elérhető szolgáltatásai (Remote Services). Az átfogó ügyféltámogatást kínáló BMW Connected eközben a BMW 2-es sorozat modelljét is játszi könnyedséggel integrálja a felhasználó hétköznapi életébe, sőt mi több, a BMW az első olyan autógyártó, amely biztonságos szerver-kapcsolatainak köszönhetően a Microsoft Office 365 teljes portfólióját képes elérhetővé tenni modelljeiben. A BMW ügyfelei a gépkocsikba épített Microsoft Exchange funkción keresztül e-mail fiókjaikhoz, naptárbejegyzéseikhez és kontaktlistáikhoz is korlátlanul hozzáférhetnek.

A megújult BMW 2-es Coupé és BMW 2-es Cabrio számos intelligens, vezetést támogató rendszerrel is felszerelhető, így többek között Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomattal (Active Cruise Control) és Driving Assistant csomaggal is, amely a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (Lane Departure Warning) és az automata fékező funkcióval dolgozó (City Collision Mitigation), gyalogosokra figyelmeztető rendszert (Pedestrian Warning) is magába foglalja. Ez utóbbi egészen 60 km/órás sebességig automatikusan fékez, ha ráfutásos baleset vagy gyalogos-gázolás veszélyét érzékeli.

A lendületes menetteljesítmény és a kimagasló hatékonyság találkozása

A BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio motorházteteje alá elérhető három-, négy- és hathengeres erőforrások széles palettája maximálisan lefedi a 100 kW / 136 lóerő és 250 kW / 340 lóerő közötti teljesítmény-tartományt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,8 – 8,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 101 – 189 gramm / km)*. A legújabb BMW EfficientDynamics motorcsaládba tartozó benzines és dízelüzemű erőforrások mindegyikében BMW TwinPower Turbo technológia dolgozik. A moduláris motorblokk-építés alapjaira megálmodott koncepció látványos hatékonyságán túl ráadásul a dízelmotorok kivétel nélkül új turbófeltöltési technológiát és minden korábbinál pontosabb közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszert alkalmaznak. A BMW 2-es Coupé kilenc, míg a BMW 2-es Cabrio nyolc különböző hajtáslánc-kombinációt kínál, az erőforrások teljesítményét és forgatónyomatékát pedig a hatsebességes manuális vagy a nyolcsebességes Steptronic automataváltó továbbítja a kerekek felé. A bajor gyártó a BMW 220i Coupé, a BMW 230i Coupé, a BMW 225d Coupé, a BMW M240i xDrive Coupé, valamint a BMW 225d Cabrio és a BMW M240i xDrive Cabrio modellekhez már az alapfelszereltség részeként rendkívül hatékony automataváltót kínál, a BMW 225d Coupé, a BMW 225d Cabrio, a BMW M240i xDrive Coupé és a BMW M240i xDrive Cabrio modellek esetében ráadásul a végtelenül precíz váltásról a nyolcsebességes Steptronic Sport automataváltó gondoskodik, amely a vezetés élményét kormány mögötti váltófülekkel fokozza.

A BMW M240i Coupé, a BMW M240i Cabrio, illetve a BMW M240i xDrive Coupé és a BMW M240i xDrive Cabrio alkotta négyes a BMW 2-es sorozat BMW M Performance kvartettjeként tiszteleg. Az élsportolók lendületes menetteljesítményéről gondoskodó, 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres benzinmotorban BMW M Performance TwinPower Turbo technológia dolgozik, amelynek 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítménye 4,4 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra a BMW M240i xDrive Coupé modellt (100 kilométerre vetített 7,4 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 169 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett)*.

BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az opcionális extrafelszereltség részeként

A BMW 2-es Coupé M240i és 220d motorváltozatai a hátsókerék-meghajtás alternatívájaként BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is felszerelhetők. Az M240i esetében ez utóbbi a BMW 2-es Cabrio modellre is igaz. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás minden kanyarban, szerpentinen, ívben és kigyorsításkor optimális tapadást és kimagasló menetdinamikát kínál, miközben jelentősen csökkenti az alul- és túlkormányzás kockázatát. A BMW 2-es sorozat lendületes menetteljesítményéhez és kiváló kezelhetőségéhez a kifinomult futómű-technológia, az alacsony súlypont, a széles nyomtáv és a szinte tökéletes, 50 : 50 arányú tengelyterhelés-elosztás is nagymértékben hozzájárul.

 

 


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER