2010. május 15. szombat, 17:24

 

A piac egyik legsportosabban vezethető, és egyben legsportosabb megjelenésű szabadidőautója, az Infiniti FX mostantól egy új, dinamikus erőforrással is vezethető. A 3,0 literes V6 dízelmotor még nagyobb nyomatékot biztosít, miközben jelentősen alacsonyabb CO2-kibocsátást és üzemanyag-fogyasztást kínál.

 

Infiniti dizel

 

 

Az Infiniti FX első dízelmotoros változatai
Infiniti dízel GT és sport alapfelszerelése
Dízel sport FX30d S változat
Az Infiniti FX Prémium felszereltség

 

A luxus GT és a sportosabb S változatban rendelhető dízelmotoros változatokkal egyidejűleg debütál az új Premium felszereltség is, amely tartalmazza az összes rendelhető felszereltséget. A Prémium újdonsága az ütközések megelőzését szolgáló innovatív biztonsági technológia is, amellyel Európában elsőként ez az Infiniti modell rendelkezik.

Infiniti dízel GT és sport alapfelszereléseként hétfokozatú, adaptív vezérlőprogrammal (ASC) felszerelt automata sebességváltóval párosított közös nyomócsöves motor mindössze 8,3 másodperc alatt gyorsítja 0-ról 100 km/h-ás sebességre Végsebessége 212 km/h.
Az alapfelszerésbe tartozik még az intelligens összkerék-meghajtás, bőrkárpitozás, fűthető és szellőztetett első ülések, napfénytető.
Bi-xenon fényszórókkal felszerelt kanyarkövető fényszórórendszer (AFS), tolatókamera, parkolóérzék, az elektromosan állítható első ülések, (vezetőülésen memória funkcióval).
20 colos könnyűfém keréktárcsák, sebességtartó automatika, öngyógyító karcálló fényezés, hét hangszórós hangrendszer, egy lemezes CD lejátszóval, MP3 dekóderrel, Aux csatlakozóval és Bluetooth mobiltelefon-kihangosítóval.

Infiniti dízel sport FX30d S változat 21 colos könnyűfém keréktárcsákkal, sportülésekkel, sportos felfüggesztéssel és aktív hátsókerék-kormányzással (RAS - Rear Active Steering) rendelkezik. A 238 lóerős (175 kW) teljesítmény az egy turbófeltöltővel felszerelt V6-os dízelmotorok között az egyik legerősebb. 
Az S felszereltségű változatok megkülönböztető jegye a sötétített fényszóró és a sötétkróm külső légbevezető és küszöbléc.

Infiniti dizel premium
Az Infiniti FX Prémium felszereltségnél Dinamikus Védőpajzs biztonsági csomag elemei, a teljes sebességtartományra kiterjedő intelligens távolság- és sebességtartó automatika (ICC), az intelligens fékasszisztens (IBA) s a ráfutatásos ütközésekre figyelmeztető rendszer (FCW).

Az ICC lehetővé teszi, hogy a sebességtartó automatika bekapcsolt állapotában biztonságos követési távolságot tartson az autó előtt haladó járműtől. A sebességtartó automatika kikapcsolása esetén az IBA és az FCW továbbra is működik. Ha a vezető túlságosan közel kerül az előtte haladó járműhöz, nem csak figyelmeztetik a vezetőt a veszélyre, hanem előkészítik a hatékony, elöl-hátul tárcsafékekkel felszerelt fékrendszert az esetleges vészfékezésre.

A sávelhagyást megelőző rendszer (LDP), figyelmezteti a vezetőt, ha a jármű kisodródik a saját forgalmi sávjából, a kritikus pillanatban pedig, ha a figyelmeztetés hatástalan volt az autó megfelelő oldali fékjeinek óvatos irányításával segít visszatérni a helyes sávba. Az LDP kizárólag 70 km/h-ás sebesség felett működik, és az irányjelző működtetésekor automatikusan kikapcsol. A vezető a rendszert bármikor kiiktathatja.

A Premium változatok felszereltsége ezen kívül a panoráma monitor, és a 30 GB-os merevlemezzel kiegészített műholdas navigációs rendszer.
10GB-os Music Box zenetár, ahol akár 300 CD-lemez hanganyaga rögzíthető.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER