2010. április 16. péntek, 21:50

Mostantól 2013-ig a PSA Peugeot Citroën 175 millió euró beruházását tervezi La Française de Mécanique üzemében (Douvrin, Pas-de-Calais megye, észak-Franciaország), egy új háromhengeres turbó-benzinmotor gyártásának előkészítésére.

 

PSA Peugeot CitroënA beruházás a Csoport azon döntését követi, hogy a jelenleg fejlesztés alatt álló háromhengeres benzinmotor-családot kibővíti egy turbófeltöltős változattal.

Az új, különösen kis szén-dioxid kibocsátású háromhengeres motorcsalád ezek szerint a következő kivitelekből áll majd:

 

- 1 és 1.3 literes szívómotor, amely a Trémery üzemben készül, 2012-től, évi 640 ezer darabos kapacitással,

- 1.2 literes turbófeltöltős benzinmotor, amelyet Douvrin gyárt 2012-től, évi 320 ezres szériában.

A La Française de Mécanique üzemegység jelenleg a Peugeot és Citroën modelleket látja el benzin- és dízelmotorokkal, köztük a BMW csoporttal közösen kifejlesztett EP benzinmotorral.

A beruházással a PSA Peugeot Citroën megerősítette elkötelezettségét a nagyléptékű motorgyártás mellett Franciaországban. Mind a Nord-Pas-de-Calais régió, mind a Pas-de-Calais terület helyi önkormányzatai aktívan támogatják a projektet, amely ipari fejlődést és gazdasági növekedést visz az ország második legfontosabb autógyártó körzetébe.

A beruházást így kommentálta Philippe Varin: “Azáltal, hogy a La Française de Mécanique gyártja az új motort, kiterjesztjük világszínvonalú gyártási tapasztalatunkat. Korszerű környezetkímélő technikánk jóvoltából pedig az új üzem hozzásegíti a PSA Peugeot Citroën csoportot, hogy vezető pozíciót szerezzen az alacsony szén-dioxid kibocsátású járművek gyártása terén.”

PSA Peugeot Citroën

Az 1969-ben létrehozott La Française de Mécanique a PSA Peugeot Citroën és a Renault 50-50 százalékos közös vállalata, 3400 alkalmazottal. Megmunkáló gépei és összeszerelő sora napi 6200 motort állítanak elő. 2009-es össztermelése 1.3 millió darab volt, ebből 942 ezer a PSA Peugeot Citroën részére.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER