2010. június 04. péntek, 08:54

 

Modellfrissítései keretében a Skoda számos fejlesztéssel jelentkezik a 2011-ben, különös tekintettel motorpalettájára. Az új dízel erőforrásokban a korábbi adagolóelem-befecskendező egységeket (PD) a legkorszerűbb (common-rail) közös nyomócsöves közvetlen befecskendező rendszer váltja fel, de a TSI-benzinmotorjainak választékát is bővíti. Egyes modellsorozatok utastere is fejlesztésen esik át, a változtatások elsősorban a rádiókészülékeket és a kezelőelemeket érintik.

 

Skoda Superb Combi

Nagy nyomású befecskendező a dízelekbe
Skoda Yeti új 1.4 TSI (90 kW) motorral
Superb és a Superb Combi az új 2.0 TSI (147 kW) erőforrással

Az Octavia sorozat motorpalettáján a common-rail befecskendezéssel működő, új 2.0 CR TDI DPF (103 kW) váltja fel a korábbi, azonos teljesítményű 2.0 PD TDI konstrukciót. Az új motorhoz elsőkerék-hajtással a kézi- és az automata sebességváltó egyaránt rendelhető, míg az összkerékhajtású változatokhoz a manuális, a későbbiekben pedig már a kettős tengelykapcsolós, automatizált DSG váltómű is választható. Az Octavia kínálatában mindemellett a 16-colos „Proxima”, míg az Octavia Scout extrafelszereléseinek listáján a 17-colos kétárnyalatú „Proteus” könnyűfém keréktárcsák is megjelennek.

A Yeti motorkínálata egyrészt a korszerű 1.4 TSI (90 kW) erőforrással bővül, amely manuális sebességváltón keresztül hajtja az első kerekeket, másrészt a DSG sebességváltóhoz és összkerékhajtáshoz csatlakozó 2.0 CR TDI DPF (103 kW), valamint a kézi váltóval és összkerékhajtással kapható 2.0 CR TDI DPF/ (125 kW) is szerepel a kínálatban.

A márka vezető típusai, a Superb és a Superb Combi választékában a 2.0 TSI (147 kW) benzines erőforrás is megjelenik, mégpedig a hatfokozatú, automatizált DSG sebességváltóval. Márciusban érkezett a kereskedőkhöz a 2.0 CR TDI DPF (103 kW) dízelváltozat, amely a korábbi 2.0 PD TDI (103 kW) verziót váltotta le.

A fejlesztések 2010. 22. naptári hetétől érvényesek.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER