2010. április 28. szerda, 17:02

Philippe Varin, a PSA Peugeot Citroën igazgatótanácsának elnöke és Takashi Nishioka, a Mitsubishi Motors Corporation elnöke hivatalosan is beindította a gépjárműgyártást a két gyártó közös, a Moszkvától 180 kilométerre dél-nyugatra fekvő Kalugában. A létesítmény 70 százalékban a PSA Peugeot Citroën, 30 százalékban a Mitsubishi Motors Corporation tulajdona.

 

A 470 millió eurós beruházás célja, hogy a PSA Peugeot Citroën és a Mitsubishi Motors Corporation meghatározó szereplővé váljon a rendkívül ígéretes növekedési lehetőségeket rejtő orosz piacon.


Peugeot, Citroën, Mitsubishi autógyár, Kaluga
A kalugai üzemben többféle középkategóriás járművet gyártanak az orosz piacra. Elsőként a Peugeot 308 gyártása indul 2010 áprilisában, ezt követi a Citroën C4, majd a közös középkategóriás SUV modellek - a Citroën C-Crosser, a Peugeot 4007 és Mitsubishi Outlander - gördülnek le a szalagról.

Az üzem 2012-ben éri el teljes gyártókapacitását, az évi 125.000 példányt, melyből 85.000 középkategóriás Peugeot és Citroën személyautó, 40.000 pedig Peugeot, Citroën és Mitsubishi SUV.

A « PCMA Rus » elnevezésű, kifejezetten kompakt kialakítású üzemben a gyártás két csarnokban folyik: az egyikben a fényezés, a másikban az összeszerelés. A gyártóüzem ökológiai lábnyomának csökkentését szolgálja, hogy az energiatakarékosság, az emisszió és a hulladékcsökkentés (vízbázisú festék, újrahasználható csomagolás a szállításhoz) tekintetében a két gyártócsoport leghatékonyabb megoldásait alkalmazzák.PSA autógyár Kaluga

 

Az üzemben körülbelül 3000 fő dolgozik majd, ők abban a helyi képzési központban részesülnek oktatásban, amelyet a két konstruktőr a kalugai régió kormányával együttműködve hozott létre.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER