Címkék: atomenergia | elektromos autók | Paks

2014. május 06. kedd, 13:57

 

Glattfelder Béla szerint tiszta, a környezetet nem szennyező energiára - nukleáris energiára szükség van ahhoz - van szükség ahhoz, hogy Magyarország át tudjon térni a villamosenergia-alapú közlekedésre.

 

Ezt az atomenergia és a megújuló források biztosíthatják – mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője hétfőn Pakson, az atomerőmű előtt, ahol demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatót tartott.

A politikus plug-in hibrid autóját a villamos hálózatra csatlakoztatta, miközben arról beszélt, hogy 2025-re bővíteni kell a most meglévő villamosenergia-kapacitást még akkor is, ha a közlekedési rendszer nem változik.

„Márpedig változni fog, mert egyre többet fogunk elektromos autót használni” - fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy mára ez a technológia rendelkezésre áll, az autóipar tömegesen gyárt elektromos és olyan hibrid autókat, amelyek elektromos töltéssel is működtethetőek.

Glattfelder Béla rámutatott: a változás robbanásszerű keresletnövekedéssel és a villamosenergia iránti igény növekedésével jár. A politikus szerint kiválthaktó a kőolajimport, csökken a levegőszennyezés.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a kisebb szén-dioxid-kibocsátás eléréséhez tiszta, kibocsátásmentes erőforrásokra van szükség. Ilyen a megújuló és a nukleáris energia. „Magyarországon mind a kettőre szükség van és lehetőség van” – szögezte le.

Elmondta: a nyugati tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek általában otthon, éjszaka töltik az autóikat. Ebben az időszakban az ipari felhasználás kisebb, bőven rendelkezésre áll a nukleáris energia, míg például a megújuló napenergia nem. Véleménye szerint a nukleáris energia mellett szól az is, hogy az atomerőmű működése jelentős társadalmi támogatást élvez.

Glattfelder Béla szerint egyre nagyobb a kereslet az elektromosan is tölthető járművek iránt. Véleménye szerint a következő tíz évben a töltési lehetőségek területén is ugrásszerű lesz a fejlődés. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER