Címkék: autószalon | BMW | Detroit | NAIAS

2016. december 22. csütörtök, 17:49

 

A bajor gyártó Detroitban, a 2017. január 8 – 22. között megrendezendő Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon tartja az új BMW 5-ös limuzin világpremierjét és a BMW Concept X2 tanulmányautó tengerentúli debütálását. A BMW színpadán a világ legsikeresebb üzleti limuzinjának első plug-in hibrid változata és nagyteljesítményű BMW M Performance modellje is reflektorfénybe gurul, a BMW 530e iPerformance és a BMW M550i xDrive mellett pedig a minden korábbinál elegánsabb opciókkal felszerelt BMW 6-os sorozat is bemutatkozik. Sőt mi több, a BMW ConnectedDrive vadonatúj szolgáltatásokról rántja le a leplet.

 Világpremier: az új BMW 5-ös limuzin

A BMW 5-ös sorozat hetedik modellgenerációja egy lélegzetelállítóan sportos, ellenállhatatlanul elegáns és magával ragadóan stílusos felső-középkategóriájú limuzinként érkezik meg az utakra. A világszerte 2017 februárjában debütáló új modell még dinamikusabb menetteljesítménnyel, a vezetést támogató rendszerek páratlanul széleskörű palettájával, minden korábbinál átfogóbb járműkapcsolati rendszert kínáló intelligens hálózattal és egy vadonatúj, innovatív operációs rendszerrel biztosítja be kategóriaelső pozícióját az üzleti járművek szegmensében.
Az új BMW 5-ös limuzinban mindeközben minden adottság és tulajdonság megvan ahhoz, hogy tovább folytassa elődjei kimagasló autóipari sikertörténetét; az 5-ös BMW első hat modellgenerációjából összesen több mint 7,9 millió példány talált gazdára világszerte. „A BMW 5-ös sorozat hetedik modellgenerációja a járműtechnológiai innovációkban bővelkedő jövő felé vezető utat mutatja meg nekünk, ahogyan azt Strategy NUMBER ONE > NEXT vállalati stratégiánkban is előrevetítettük. Meggyőződéssel valljuk, hogy a piacvezető járműtechnológiai szaktudás, az érzelmekben gazdag termékpaletta és a digitalizáció egyaránt a hosszú távú üzleti siker záloga. Felsőkategóriájú modellpalettáink módszeres bővítésével eközben egyre több ügyfelünk igényét elégítjük ki. Kétségem sincs afelől, hogy bemutatkozásakor az új BMW 5-ös sorozat abszolút járműtechnológiai mércét állít fel az autóiparban, amellyel még tovább fokozza a vezetés élménye iránti szenvedélyt. Az új 5-ös BMW-vel az üzleti limuzinok elsőszámú szimbólumát kínáljuk fel ügyfeleinknek” – fogalmazott Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.


A BMW 530e iPerformance

2017 márciusában, mindössze néhány héttel a BMW 5-ös sorozat hetedik modellgenerációjának piaci bevezetése után, a világ legsikeresebb üzleti limuzinjának palettájára a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt változat is megérkezik. A BMW 530e iPerformance típusnéven bemutatkozó sportos limuzin a bajor gyártó legendásan lendületes vezetési élményét a zéró emissziójú, tisztán elektromos mobilitás lehetőségével egyesíti. A modell 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 1,9 liter*, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig csupán 44 gramm* kilométerenként. A BMW 530e iPerformance a felső-középkategóriájú üzleti limuzinok leginnovatívabb modelljeként érkezik meg az utakra, az új 5-ös BMW legmodernebb vezetést támogató rendszereivel felvértezve – az úttörő BMW eDrive technológiának köszönhetően kilenc különböző hajtáslánc-konfigurációval. Mindezt fejedelmi helykínálat, hatalmas csomagtartó és páratlanul kényelmes utazási funkciók egészítik ki, amelyekkel a BMW 5-ös sorozat még a leghosszabb utakat is élménnyé varázsolja. A BMW 530e iPerformance meghajtásáról a forradalmi BMW eDrive hajtáslánc-technológia és a BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó kétliteres benzinmotor innovatív párosa gondoskodik, amely kivételesen gazdaságos és felettébb erőteljes plug-in hibrid meghajtást kínálva emeli új szintre az új 5-ös BMW egyszerre dinamikus, kiegyensúlyozott és hatékony karakterét. A BMW plug-in hibrid modelljeit megillető iPerformance típusnév a jövőbe mutató BMW i divízió technológiai örökségét hirdeti, a BMW 530e iPerformance pedig hatodikként gurul fel az ügyfelek körében hatalmas népszerűségnek örvendő iPerformance-palettára.


Az új BMW M550i xDrive

Az új BMW 5-ös sorozat világpremierjével egy időben a BMW M GmbH is kigurítja a garázsból a világ legsikeresebb üzleti limuzinjának BMW M Performance modelljét. Az új BMW M550i xDrive a hetedik modellgeneráció palettájának aktuális etalonjaként érkezik meg az utakra. A letaglózó erejű BMW M Performance TwinPower Turbo technológiával felvértezett erőforrásnak, a hátsókerék-meghajtás előnyei szerint kifejlesztett BMW xDrive intelligens összkerékhajtásnak és a típus-specifikus BMW M Performance futómű-hangolásnak köszönhetően az új BMW M550i xDrive nem csupán egy vérbeli négyajtós sportautó, de az üzleti limuzin szegmens legdinamikusabb modellje is. A bőséges nyomatéktöbblettel hódító, kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált V8-as benzinmotor a lélegzetelállító teljesítmény, a csodálatosan precíz vezethetőség és a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság egyedülálló egységét nyújtja, amellyel az új BMW M550i xDrive minden vezetést és együtt töltött pillanatot magával ragadó élménnyé varázsol.


A BMW 6-os sorozat kizárólagos extrafelszereltségi opciói

2017 tavaszán új tételekkel bővül a BMW 6-os sorozat extrafelszereltségi palettája. Az egyedüli opciók kizárólag a luxuskategóriájú modelltrió tagjaihoz válnak elérhetővé, hogy még látványosabban és minden korábbinál intenzívebben fokozzák tovább a BMW 6-os Coupé, a BMW 6-os Cabrio és a BMW 6-os Gran Coupé sportos karakterét. A BMW 6-os sorozat képviselőit a bajor gyártó ügyfelei immáron a vadonatúj Sonic Speed Blue mélykékmetál karosszéria-fényezéssel is megrendelhetik. Az M Sport felszereltségi csomag részeként – amelyet mindhárom modellváltozat esetében külön-külön állítottak össze a tervezők – a BMW 6-os Coupé, a BMW 6-os Cabrio és a BMW 6-os Gran Coupé alá a BMW M divízió 20 collos könnyűfém kerékgarnitúrája is elérhetővé válik. Az M-specifikus, duplaküllő-dizájnú, kéttónusú keréktárcsákat eltérő méretű, defekttűrő abroncsokkal szereli fel a gyártó. Az M Sport felszereltségi csomag kiegészítő opciójaként megrendelhető, szénszálból készült dekorcsíkokkal ráadásul az utastér sportos hangulata is még tovább fokozható. Ezek a tételek korábban egytől egyig a BMW M6 Coupé, a BMW M6 Cabrio és a BMW M6 Gran Coupé kiváltságai voltak.


A BMW Concept X2 tanulmányautó tengerentúli premierje

A BMW Group a BMW Concept X2 tanulmányautó képében vadonatúj modellt mutat be a prémium kompakt szegmensben. Az újdonság terepkupé-koncepciójának karosszéria-kialakítása és forradalmi vonalvezetése új irányzatot indít el a BMW X modellcsalád történetében, miközben az ikonikus jármű-sziluett a vállalatcsoport kupégyártási történelmének mérföldköveit is feleleveníti. A végeredmény egy sportos kiállású, nagyvárosi környezetbe termett, kompakt méretű tanulmányautó – a dinamikus kisugárzás és a magabiztos járműkarakter tökéletes egységével karöltve. Jellegzetes arányaival a BMW Concept X2 tanulmányautó már ránézésre is egyértelművé teszi markáns kvalitásait: amíg a hatalmas keréktárcsák és a két részre osztott karosszéria-koncepció stílusjegyei a BMW X modellcsaládra jellemző sokoldalú funkcionalitást nyomatékosítják, addig a hosszú tengelytávolság, az elnyújtott tetővonal, a rövid túlnyúlások és a meredeken lejtő C-oszlopok kifinomult egysége a vadonatúj modell lendületes, áramvonalas karakterét kelti életre.


BMW Connected: vadonatúj funkciók az új BMW 5-ös limuzinban

A BMW ConnectedDrive innovatív szolgáltatásainak köszönhetően a BMW ügyfelei vezetés közben már hosszú évek óta minden korábbinál szorosabb kapcsolatot ápolhatnak autójukkal, az új BMW Connected piaci bevezetésével pedig a bajor gyártó egy olyan teljes körű digitális koncepcióval rukkolt elő, amely a hétköznapi életvitelhez alkalmazkodó szolgáltatásaival az autón kívül is egyszerűsíti és támogatja a személyes mobilitást. Az új BMW 5-ös limuzinban ráadásul számos vadonatúj funkció ünnepli világpremierjét, így például a BMW Connected Onboard szolgáltatás-paletta - amely a központi kijelzőn már az indulás pillanatában személyre szabott információkkal szolgál - és a „Remote 3D View” funkció, amelynek köszönhetően a bajor gyártó ügyfelei okostelefonjukon keresztül minden pillanatban figyelemmel követhetik az új 5-ös BMW közvetlen környezetét. A BMW ConnectedDrive a valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information) részeként mindezek mellett vadonatúj, forgalmi fennakadást érzékelő intelligens funkcióval is bővül: a technológia a forgalomban résztvevő BMW modellek közötti szinkronkommunikációnak köszönhetően segít elkerülni a tervezett útvonalon fennálló forgalmi torlódásokat és baleseteket.

*Előzetes értékek, amelyeket az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számoltak ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER