Címkék: Detroit Autószalon | Mini | Mini John Cooper Works | Mini Superleggera

2014. december 29. hétfő, 16:05

 

Egy évvel az új MINI egyesült államokbeli debütálása után a brit prémium autógyártó Detroitban, a 2015-ös Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon bemutatja a MINI modellpaletta újabb látványos képviselőjét, az új MINI John Cooper Works modellt.

Az erőteljes turbómotor, a versenypályára hangolt sport futómű és az aerodinamikailag optimalizált karosszéria együttesen kiemelkedő menettulajdonságokkal ruházzák fel az új MINI John Cooper Works modellt.Az új élsportoló a John Cooper Works márka által megtestesített, maximális teljesítmény iránti odaadást és a MINI legújabb generációjának részletekbe menően tökéletesített minőségét egyesíti. A 2015-ös Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon a prémium kisautó szegmens alapítójának új változata bebizonyítja, hogy a vérpezsdítően extrém vezetési élmény mellett okos megoldásokban bővelkedő sokszínűséget is tartogat a rajongók számára. Az új háromajtós MINI modell mellett az új ötajtós MINI is reflektorfénybe kerül majd a detroiti autószalonon. Sőt mi több, a 2015. január 17-25. között megrendezendő kiállításra kilátogatók a MINI Yours opció speciális felszereltségeinek legújabb kiegészítőit is megismerhetik, és testközelből gyönyörködhetnek a különösen elbűvölő MINI Superleggera Vision tanulmányban.

Az Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalon hagyományosan a szektor globális autóipari eseményeinek első felvonása minden évben. A detroiti kiállítás az egyik legkiemelkedőbb autószalon a világon, amelyet huszonhetedik alkalommal rendeznek meg jövőre. Kétszáznál is több autógyártó cég és vállalat állítja ki jelenlegi modellpalettáját, termékeit és technológiáit a detroiti Cobo Centerben. Az elmúlt évhez hasonlóan a 2015-ös Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalon szervezői több mint 800 000 látogatóra számítanak.

Az élsportoló világpremierje: az új MINI John Cooper Works
Az új MINI John Cooper Works vérpezsdítően pontos vezethetőséget kínál, a közlekedést lebilincselő vezetési élménnyé emelve a mindennapi forgalomban. A John Cooper Works modellek legendás receptje szerint az élsportoló ezen jellemzőit az erőforrás, a futómű, a karosszéria és az utastér harmonikusan illesztett egysége alkotja, amelyet mélyreható versenysportos tapasztalat alapján, kifejezetten a maximális teljesítmény érdekében terveznek meg a mérnökök.

A MINI John Cooper Works átfogó járműkoncepciójának legfontosabb alkotóeleme az erőteljes négyhengeres turbómotor, a Brembo sport fékrendszerrel és exkluzív John Cooper Works könnyűfém keréktárcsákkal szerelt sport futómű, a John Cooper Works aerodinamikai csomag, a különösen nagy légbeömlőkkel társított frontrész és a sportautó-stílusú, modellspecifikus utastér. Exkluzív megjelenésével és felszereltségével az új MINI John Cooper Works minden eddiginél jobban megkülönböztethető a MINI modellcsalád többi tagjától. Az elődmodellhez képest az új sportoló jelentősen növelt menetteljesítmény-tulajdonságokat és tovább csökkentett üzemanyag-fogyasztási értékeket garantál.

MINI Superleggera Vision: brit stílus olasz fűszerrel
A jövőorientált technológia és a hagyományőrző autóipari szaktudás egyesül a MINI és az olasz tervező- és karosszériaépítő specialista, a Touring Superleggera közös vállalkozásának eredményében, a MINI Superleggera Vision névre keresztelt kompakt roadster tanulmányban, amely egy klasszikus nyitott tetős kétüléses jármű modern újraértelmezése, brit stílus szerint, olasz temperamentummal. A kézzel megmunkált, részletesen kidolgozott karosszéria egy elektromos motorra épülő hajtásláncot rejt. A járműkoncepció és a dizájn egyaránt csak a lényegre összpontosít: a maximális vezetési élményre és az esztétikus benyomásra.Az egyedülálló roadster jellegzetesen MINI-s arányai a Touring Superleggera összetéveszthetetlen vonalainak és felületkezelésének lélegzetelállítóan karizmatikus kidolgozásából erednek. A karosszéria megtervezésekor alkalmazott könnyűszerkezetes technológia – újabb MINI-s jellegzetesség - hozzájárul a színtiszta vezetési élményhez, valamint a jármű lenyűgöző agilitásához és úttörő hatékonyságához. A MINI Superleggera Vision utasterében letisztult, s így időtlen esztétikai megoldásokat alkalmaztak, hatalmas sima felületekkel és prémium minőségű anyagok felhasználásával, amelyeket szinte érintetlenül, eredeti állapotukban építettek be a tanulmányba. 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER