2012. január 25. szerda, 18:21

 

A Volkswagen két olyan világpremierrel nyitotta a 2012-es esztendőt, amelyek az innovatív jármű-formatervezést és a technikai fejlődést állítják előtérbe. Az új Jetta Hybrid hajtásáról egy high-tech benzines aggregát illetve egy teljes mértékben károsanyag-kibocsátás nélküli elektromos motor gondoskodik, az E-Bugster tanulmány pedig meggyőző formában igazolja, hogy a Beetle sportossága elektromos hajtással is maradéktalanul megvalósítható.

A Jetta hajtásrendszerét egy négyhengeres 1.4 TSI (110 kW/150 LE) belsőégésű erőforrás, a hétfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) és egy elektromos motor (20 kW) alkotja. Különleges erénye, hogy gombnyomásra a Jetta Hybrid teljes mértékben károsanyag-kibocsátás mentes üzemmódra válthat, amelyben tisztán elektromos hajtással és akár 70 kilométer/órás sebességgel két kilométert is megtehet. A Touareg után így a Jetta Hybrid már a második Volkswagen, amelynek motortere egy benzines illetve egy elektromos motor fejlett kombinációját rejti.

volkswagen-e-bugster-detroit

Erősen megdöntött szélvédőivel, laposan ívelő tetővonalával és 20 colos keréktárcsáival az E-Bugster egészen egyéni dinamikát sugall, bárhonnan is tekintünk rá. A kétüléses speedster energiaforrásául korszerű lítiumion-akkumulátor szolgál, amellyel a mindössze 80 kilogrammos, 85 kW teljesítményű elektromotor legalább 180 kilométeres hatótávot biztosít. Az E-Bugster mindemellett a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás funkciójával is rendelkezik, amely gázelvételkor és fékezéskor a jármű mozgási energiájának egy részét elektromos árammá alakítja, majd a hatótávot még tovább növelve az akkumulátorban tárolja.

„Az új Jetta Hybrid és az E-Bugster újabb egyértelmű bizonyítékai annak, hogy a Volkswagen már nem csupán az érzelemdús és élvezetes autózás megtestesítője, hanem a hosszú távon fenntartható és felelősségteljes mobilitásé is“ – emelte ki Dr. Ulrich Hackenberg, a Volkswagen márka igazgatótanácsának a műszaki fejlesztésért felelős tagja.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER