2013. október 07. hétfő, 17:02

 

A Zengő csapat az ETCC (Európai Túraautó Bajnokság) futamon is öregbítette jó hírnevét. A Zengő Junior Team színiben induló ifj. Ficza Ferenc állhatott a dobogó legfelső fokára a két futam eredményeinek összesítését követően.

Az első futamon ifj. Ficza Ferenc néhány kanyarra volt attól, hogy kategória győzelmet ünnepelhessen a Single Make Trophyban. Borkovic-al csatáztak az elsőbbségért, amikor utolérték a lekörözendő Ford Fiestákat. A lassabb autók megzavarták Ficzát, és az utolsó kanyar előtt Aurélien Comte megelőzte őt, de így is összetett ötödik helyet és kategória második helyet ünnepelhetett a magyar versenyző.




A második futamon Ficza már a rajtnál feljött a harmadik pozícióba, ám utána visszaesett a hatodikra. Pfisterrel hatalmas csatát vívott a magyar pilóta, végül remek előzéssel az utolsó előtti körben átvette a kategória második helyét a némettől. A futam végén a svájci hölgy, Andrina Gugger, és Igor Skuz összeakadt, végül mindketten a kavicságyban végzeték. A futamgyőzelmet és az Európa-bajnoki címet a cseh Petr Fulín szerezte meg.

A két futam eredményeinek összesítését követően ifj. Ficza Ferenc állhatott a dobogó legfelső fokára.

ficza-ferenc


"Nagyon boldog vagyok, élveztem a versenyt! Remek időket tudtam autózni a hétvégén, és a visszasorolás ellenére is sikerült jó versenyt futnom. Nagyon örülök az eredménynek!" - mondta a fiatal pilóta.

Az ETCC évad Single Make Trophy kategóriájában ifj. Ficza Ferenc összesen 31 pontot gyűjtött, amivel az értékelés hetedik helyén zárt.
Forrás: Just Creative


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER