2013. szeptember 22. vasárnap, 16:15

 

A rajt nem sikerült rosszul az élről, bár az elején szívóskodó Macdowell olyan hatást keltett az első kanyarban, mintha kívülről akarná Norbit az élen körbeautózni.

Gyorsan rendeződött az ő arculata is, amikor rájött, hogy bizony a címre törő Yvan Muller pörög a hátában, az előtte autózó Norbi, viszont annyival gyorsabb, hogy jobb nem emlegetni, pedig, erős a Chevy.




Monteiro látványos hibájával folytatódott a futam, aki lesodródott és helyeket bukott. Aztán jött szintén az ő előadásában az 'Oriola megerőszakolása' című lökdösős rész, amiből megint rosszul jött ki. Oriola nem hagyott elég helyet egy jobbosban, elfogyott az út, jött a bála és vége. Tarquini autója pedig megállt, ő is leparkolt idő előtt. Ez volt a szitu a gyári oldalon.

Norbi "csak" autózott az élen nyugodtan, "lassan" kiépítve egy három és fél másodperces előnyt. Mint régen, a Suzuki Kupában.

Norbi megnyerte az időmérőt és a warm upot erőből. Megnyerte az első futamot rajt-cél győzelemmel erőből, úgy, hogy a két gyári autó nem fejezte be a versenyt. A pálya a Honda otthona, és ebben a környezetben Norbi szerzett nekik igazi diadalt.

Michelisz Norbi és Zengő Zoltán nyilatkoznak a futam után








A második futamban az állórajt után a bolyban Muller és Michelisz összeakadt, a francia megpucolta az egyik kereket. Egy tizeddel később pedig Muller már ott állt a falhoz csapva, Norbi pedig lesántikált. Monteirot elengedte Tarquini, aki végig gyorsabb volt, így jött a portugál egy dobogót, de a Coronel-Bennani kettőst nem volt sansz utolérni. Egy harmadik hellyel vigasztalódhatott a japán márka, de Norbi fényes sikeréről sokáig fognak beszélni.

Norbinak szól a magyar Himnusz Japánban








  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER