Címkék: Peugeot | Peugeot 3008 DKR

2016. szeptember 13. kedd, 18:52

 

Az új Peugeot 3008 dkr az új 3008 szabadidő-autó extrém változata, mely a végletekig fokozza az alapmodell legfőbb stílusjegyeit és bestiális méreteit (amit leginkább hátulról, 45°-os szögből nézve figyelhetünk meg). 

A versenyautó hűen őrzi a szabadidő-autó dinamikus megjelenését, melyet az autó széles farán elhelyezett fekete betét, illetve a tető vonalát hangsúlyozó krómozott díszléc fokoz tovább. A két modellen elölről és hátulról nézve közös formai elemeket is láthatunk, mint például a lámpák, a hűtőmaszk és a vörös karmokat magában foglaló hátsó fekete betét.

Peugeot-3008-dkr-feloldal

Műszaki szempontból több fejlesztést is végeztek a Peugeot Sport munkatársai, akik mindenekelőtt a felfüggesztésekre (lengéscsillapítókra és helyzetükre) összpontosítva igyekeztek tovább javítani az autó műszaki paramétereit, dolgoztak továbbá az autó hűtésén és tömegén, megőrizve a jármű stabilitását, végül és nem utolsósorban klímaberendezést is szereltek be, melyet bizonyára nagyra értékelnek majd a versenyzők.

A motor szintén a munka fontos részét képezte, annál is inkább, mivel a fia legújabb szabályai szerint a kétkerék-meghajtású dízel járművek esetében a levegőszűkítő belső átmérője legfeljebb 38 mm lehet (39 mm helyett), ami nagyjából 20 lóerőnyi veszteséget jelent. A mérnökök ezért mindent megtettek, hogy kompenzálják a hátrányt, mindenekelőtt pedig igyekeztek megkönnyíteni alacsony fordulatszámon a motor használatát. Jelentős erőfeszítéseket végeztek a motor megbízhatósága terén is.

peugeot-3008-dkr-szembol

Sébastien criquet, a Peugeot 3008 alapmodell és a Peugeot 3008 dkr versenyautó tervezője
„Igazság szerint már az új Peugeot 3008 szabadidő-autó tervezésekor a modell extrém változatáról álmodoztunk. Ezért különösen örültünk, amikor a Peugeot Sport a 2017-es Dakar versenyautójának kifejlesztésével keresett meg bennünket, hiszen lehetőség nyílt arra, hogy szabadon engedjük a fantáziánkat a 3008 suv vadabb változatának megalkotásához. A versenyautónak szigorú műszaki előírásoknak kell megfelelnie, a designt azonban a szériamodellen végzett munkánk inspirálta számos egyedi elemmel kiegészítve, mely dinamikus és erőteljes megjelenését biztosít az új Peugeot 3008 dkr versenyautónak: a nagy kerekek, a fekete, „Black Diamond” fantázianevű tető, a lámpák, a hűtőmaszk, a fekete farbetét a vörös karmokkal.”

Peugeot-3008-dkr-oldal

Jean-Philippe imparato, ceo Peugeot
„Az új 3008 dkr annak a jele, hogy a Peugeot új állomáshoz ért tereprali-projektje terén. A versenyautó és a szériamodell egyik közös vonása a kétkerék-meghajtás, melynek hatékonysága több rali versenyen is beigazolódott. A Peugeot-Total Team ragyogó 2016-os szezonját követően, számos technikai fejlesztés eredményeként megszületett új Peugeot 3008 dkr esélyesnek tűnik újabb bajnoki címek megszerzésére.”

Bruno famin, a Peugeot Sport igazgatója és a Peugeot-Total Team vezetője
„Az új 3008 dkr-on megpróbáltunk kijavítani minden korábban gondot okozó elemet, méghozzá a koncepcióban rejlő kihasználatlan lehetőségek továbbfejlesztésére törekedve, gondolok itt mindenekelőtt a felfüggesztésekre. Kezdjük összegyűjteni a tapasztalatainkat, miközben tisztában vagyunk vele, hogy egy olyan próbatétel, mint Dakar, mindig tartogat meglepetéseket!”

Peugeot-3008-dkr-hatulrol

Rajtgépnél az álomcsapat  
A Peugeot-Total csapat 2017-ben változatlan felállásban vág neki a dakarnak. stéphane  peterhansel /  jean-paul  cottret, carlos sainz / lucas cruz, cyril despres / david castera és sébastien loeb / daniel elena állnak majd a rajtvonalnál az új Peugeot 3008 dkr fedélzetén.

A legutóbbi versenyeken és a spanyolországi, illetve marokkói teszteléseken az álomcsapat kivételes szolidaritásról és csapatszellemről tett tanúbizonyságot. Mindnyájan lelkesen, teljes erőbedobással készülnek a 2017-es Dakarra, mely várhatóan nem kevés nehézséget tartogat számukra.

Akárcsak 2015-ben, a Peugeot-Total csapat számára a marokkói rali (október 3-7.) jelenti majd a főpróbát, melyen carlos sainz / lucas cruz az új peugeot 3008 dkr-t teszi próbára. cyril despres / david castera, a Silk Way Rally győztesei kísérik majd őket, méghozzá az utoljára versenyző Peugeot 2008 dkr fedélzetén.


Részletes műszaki adatok.


alap-es-dkr-model


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER