Címkék: 2017 | Dakar | Peugeot

2017. január 19. csütörtök, 18:10

 

A 2017-es Dakar Paraguayon, Bolívián és Argentínán áthaladó csaknem 9000 km-ének megtétele után a három új Peugeot 3008DKR, illetve a három versenyző páros, Peterhansel/Cottret, Loeb/Elena és Despres/Castera az első három helyen (ebben a sorrendben) futott be a Buenos Airesben felállított célba. A történelmi hármas győzelem mintegy megkoronázta a Peugeot eddigi öt Dakar-győzelmét. Kívánni se lehetne jobb eseményt az új Peugeot 3008 SUV bevezetéséhez!

 



Harminc évvel első Dakar-győzelme után három dobogós helyezésével a Peugeot ismét megmutatta, mire képes a francia szakértelem. A Dakar történetének legsikeresebb versenyző párosa, Peterhansel/Cottret lengette meg a dobogó legfelső fokán a francia trikolórt Dél-Amerikában, egy csapdákkal teli, számos magaslati szakasszal tarkított, navigációs kihívással nehezített és szeszélyes időjárásnak kitett útvonal megtételét követően. A 2017-es Dakar fordulatokban gazdag verseny volt. Az élmezőny autói egymást követték, soha nem szakadtak el nagyon egymástól.



 Új Dakar rekord
A 13-ast általában balszerencsét hozó számnak tartják. Kevesen merik szerencseszámukká tenni. Stéphane Peterhansel ez utóbbaik közé tartozhat, hiszen megszerezte 13. Dakar-győzelmét (6-ot motorral, 7-et autóval), tovább javítva eddigi rekordján. A mondhatni tökéletes futamot produkált Stéphane Peterhansel és Jean-Paul Cottret hetedik közös sikerüket aratták, mely által Jean-Paul lett a legtöbb Dakar-győzelmet magának mondható segédpilóta.

Gyorsan tanuló bajnokok
A Sébastien Loeb/Daniel Elena páros másodszorra vett részt a Dakaron, ennek ellenére döbbenetesen jól haladt előre: a futam leggyorsabb versenyzőinek bizonyultak, magabiztosan uralták a verseny és a navigáció ritmusát. A 4. szakaszban meghibásodott motor miatt sajnos 26 percet veszítettek, ami aztán a célba érkezésre is döntő hatással volt. A második helyen végzett 309-es rajtszámú páros két egymást követő évben másodszorra szerezte meg a „top performer” megtisztelő címet öt szakaszgyőzelméért (a tízből).



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER