Címkék: Iveco Dakar

2019. január 28. hétfő, 15:18

 

Dobogós helyezéssel zárta a 2019-es Dakar Ralit a PETRONAS DeRooy IVECO csapat, miközben mind a négyteherautója az elsőtízben végzett. 

 

 

 

A világ immár 41. alkalommal megrendezett, legnehezebb versenye ötezer kilométernyi extrém terep után zárult. Gerard de Rooy az összesítés harmadik helyén végzett, újabb dobogós helyezést szerezve a PETRONAS De Rooy IVECO csapat számára, amelynek mind a négy teherautója eljutott az utolsó ellenőrzőpontig és az első tíz között zárta a versenyt.

 

 

 

A 2019-es Dakar a világ immár 41. alkalommal megrendezett, legkeményebb raliversenyeként a PETRONAS De Rooy IVECO csapat újabb kiváló szereplésével zárult: Peru sivatagainak mintegy ötezer kilométernyi rendkívüli kihívást jelentő, homokos talaján Gerard De Rooy a harmadik helyezést szerezte meg, míg  negyedikként Federico Villagra követte, Ton Van Genugten és Maurik van den Heuvel pedig az összesítés hetedik, illetve tizedik helyén zárt. 


Az első nagy kihívás, amellyel a Dakar Ralin induló minden csapat szembesül, maga a célba érkezés, ami csupán kevésnek sikerül minden autójával. A PETRONAS De Rooy IVECO csapata az idén nem csupán dobogós helyet szerzett, hanem mind a négy IVECO Powerstars versenyautójával az első tíz között végzett. A 2019-es Dakar a Pisco és Lima közötti, 112 kilométeres mért szakasszal zárult, amit Ton van Genugten második etapjaként nyert meg az idei versenyen, ezzel csapata összesen három szakaszgyőzelemmel büszkélkedhet a tíz versenynap során. 


A három további IVECO Powerstar teherautó is rövidesen célba ért, Gerard de Rooy csapatfőnök pedig már hetedik alkalommal zárt szakaszt az első öt között az idei Dakar során. Az utolsó etapon elért ötödik helyével összesített harmadikként állhatott fel a dobogóra, Federico Villagra pedig az összesítés negyedik helyén zárta a világ legnehezebb raliversenyét. Maurik van den Heuvel a negyedik IVECO Powerstar versenygépet is az első tízbe hozta fel az összesített értékelésben. A holland pilóta negyedikként végzett az utolsó etapon, további kiváló eredményt szerezve a PETRONAS  De Rooy IVECO csapat számára, amelynek nem csupán célba érkezett mind a négy teherautója, hanem mindannyian az első tíz között zárták a versenyt.


EREDMÉNYEK – 10. SZAKASZ
1. Ton van Genugten (IVECO) 1 óra 28 perc 21 másodperc
2. Ales Loprais (Tatra) + 3 perc 11 másodperc
3. Dmitry Sotnikov (Kamaz) + 5 perc 23 másodperc
4. Maurik van den Heuvel (IVECO) + 6 perc 5 másodperc
5. Gerard de Rooy (IVECO) + 7 perc 56 másodperc
...
7. Federico Villagra (IVECO) + 9 perc 46 másodperc

ÖSSZESÍTETT EREDMÉNY
1. Eduard Nikolaev (Kamaz) 41 óra 1 perc 35 másodperc
2. Dmitry Sotnikov (Kamaz) + 25 perc 36 másodperc
3. Gerard de Rooy (IVECO) + 1 óra 34 perc 44 másodperc
4. Federico Villagra (IVECO) + 5 óra 49 perc 8 másodperc
5. Ales Loprais (Tatra) + 5 óra 59 perc 51 másodperc

7. Ton van Genugten (IVECO) + 9 óra 15 perc 26 másodperc

10. Maurik van den Heuvel (IVECO) + 11 óra 54 perc 15 másodperc

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER