2013. március 25. hétfő, 09:36

 

A Volkswagen bemutatta az első sorozatgyártású, tisztán elektromos hajtású autóját. Négyüléses e-up! március 14-én jelent meg első ízben a nyilvánosság előtt.

elektromos-volkswagen-up

Hajtásáról 60 kW/82 LE maximális teljesítményű elektromos motorja gondoskodik. Az elektromos egység tartós teljesítményszintje 40 kW/55 LE, 210 newtonméter forgatónyomatéki csúcsa pedig gyakorlatilag már indulástól, tengelye szinte első fordulatától rendelkezésre áll. Az e-up! álló helyzetből 14 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége pedig 135 kilométer/óra. Padlózata alá épített lítiumion-akkumulátora 18,7 kWh energia tárolására alkalmas, ami a jármű 1.185 kilogramm saját tömegének köszönhetően akár 150 kilométeres (az NEFZ szerint) hatótávot is biztosíthat számára. Akkumulátora töltésére szolgáló csatlakozója az e-up! „tanksapka-fedele” alatt rejtőzik, amely a Volkswagen és további gyártók által szabványosított CCS (Combined Charging System) rendszer része. E technika egyaránt lehetővé teszi a váltó- és egyenáramú töltést, az e-up! vezetője így – az általuk kínált áramfajtától és töltési sebességtől függetlenül – a töltőállomások többségét igénybe veheti.

volkswagen-up-muszerfal

Az e-up! ősszel, a Frankfurti Autószalonon (Internationale Automobil Ausstellung; IAA) tartja kiállítási premierjét, azt követően pedig már rendelések is leadhatók rá.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER