2013. április 11. csütörtök, 18:21

 

A januári Monte Carlo Ralin kiváló teljesítményt ért el a Volkswagen csapata, ezt követően a Polo R WRC-vel megnyerték a jeges-havas Svéd Ralit, majd legutóbb ugyancsak az élen végeztek a kavicsos Mexikói Ralin. Eredményük eddig két első és egy második hely, így bizakodva várják a portugáliai futamot, ahol a Volkswagen először indul három Polo R WRC-vel.

A Portugál Ralin a Volkswagen 9-es számú Polo R WRC-ben a norvég Andreas Mikkelsen és a finn Mikko Markkula áll rajthoz április 11-14 között. A Volkswagen új párosa Dél-Portugália Algarve partvidékénél csatlakozik a Volkswagenes csapattársakhoz a finn Jari-Matti Latvala és Miikka Anttila duóhoz illetve a svéd és a mexikói rali győztes versenyzőpárosához, a Sebastien Ogier és Julien Ingrassia kettőshöz.

volkswagen-polo-r-wrc

„Az idei szezonban három teljesen különböző típusú ralival kezdtük a szezont, az első ’tipikus’ WRC Portugáliában vár minket”-mondta a Jost Capito a Volkswagen Motorsport igazgatója. Nehéz kavicsos útszakaszok, változó hőmérséklet, tengerszint feletti szakaszok-kivéve a mexikói ralit- hasonló kondíciókkal fogunk találkozni az elkövetkező ralikon Argentínában, Görögországban és Olaszországban. Mostantól kezdve minden ralin indítani fogjuk harmadik új párosunkat, az Andreas Mikkelsen és Mikko Markkult párost. Andreas és Mikko nagyon sikeresen szerepeltek az IRC versenyeken és most jogosan léphetnek tovább a ralizás csúcsversenyébe.”

A portugáliai debütálás is jól sikerült, hiszen a francia páros Sébastien Ogier és Julien Ingrassia mindössze hét tizeddel az lemaradva a második helyen végezett az idei rali bajnokság negyedik futamának prológján. Csapattársaik Jari-Matti Latvala és Miikka Anttila a harmadik leggyorsabb időt futották a 4.9 kilométeres kavicsos szakaszon, és csak tized másodpercekkel maradtak le csapattársaik mögött.  Kiváló csapat teljesítményt nyújtott Andreas Mikkelsen és Mikko Markkula is, akik a nyolcadik leggyorsabbként végeztek debütáló versenyükön. 

volkswagen-polo-r-wrc-portugalia


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER