2010. október 01. péntek, 19:09


A Volkswagen Konszern igazgatótanácsa az aktuális tervezési szakasz keretében tartott legutóbbi ülésén végül Hannover mellett döntött a Volkswagen Amarok európai gyártási helyszíne tekintetében. A határozatot még a Volkswagen AG felügyelő bizottságának is jóvá kell hagynia.

 

Volkswagen AmarokElőreláthatólag 2012 közepén gördülhetnek le az első duplafülkés pick up-ok a stöckeni üzem szerelőszalagjáról, a tervezett kapacitást mintegy 40 ezer darabra kívánják felfuttatni. E volumen nagyjából az európai, orosz és néhány további kisebb piac Amarok iránti igényeinek felel meg.

Dr. Wolfgang Schreiber, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának szóvivője így kommentálta a döntést: „Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a menedzsment, az üzemi tanács és a dolgozói kollektíva együttesen sikerrel érte el, hogy az Amarok második gyártási helyszínéül – munkahelyek hosszú távú biztosítása mellett – a hannoveri gyár szolgálhasson majd. Eredményesen győztük meg a konszern vezetését arról, hogy gazdaságosan tudjuk majd gyártani az Amarok modelljeit Hannoverben, s minden tőlünk telhetőt megteszünk a projekt sikere érdekében.”

Thomas Zwiebler, a Volkswagen Haszonjárművek üzemi tanácsának elnöke kiemelte: „Az Amarok-gyártásról szóló döntéssel a vállalat részéről az üzemi tanács felé tett, a hannoveri gyár második termelési pilléréről szóló ígéret valósulhat meg. Mindezért külön köszönetünket fejezném ki, Bernd Osterloh, a konszern üzemi tanácsának elnöke és Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke felé, akik velünk együttműködve sokat tettek a megvalósítható megoldás kidolgozásáért.” Mint elmondta, innentől már a Volkswagen Haszonjárművek dolgozóin a sor, hogy rászolgáljanak e megelőlegezett bizalomra, s az Amarok és az új T5 kiváló modelljei révén ismét tanúbizonyságot tegyenek sokszor igazolt képességeikről.

Az Amarok kategóriája első és egyetlen európai gyártású pick up-ja lesz. Az Amarok révén a Volkswagen Haszonjárművek a középkategóriájú pick up-ok piacára lépett be, ahol világszerte éves szinten összesen mintegy kétmillió járművet értékesítenek.

Az Amarok piaci bevezetésekor négyajtós, duplafülkés változatban jelent meg a kínálatban, míg a jövő évtől kapható, kétajtós, kétszemélyes szimplakabinos kivitel a Hannoveri Haszonjármű IAA alkalmával mutatkozott be. Az Amarok jelenleg a Volkswagen Haszonjárművek argentínai Pacheco-beli gyárában készül.

Az Amarok magyarországi előértékesítése már megkezdődött, a rendes piaci bevezetés a jövő év elején várható.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER