Címkék: Honda Jazz

2019. október 23. szerda, 12:19

 

Bemutatkozott a vadonatúj Jazz, amit a – modell történetében először – kizárólag hibrid hajtáslánccal értékesít majd Európában a márka.

 

 

 A B-szegmens (ti. kisautók) világszerte népszerű modellje kényelem és helykínálat terén is kategóriájának élére tör, nem mellesleg az elektromos autókra jellemző dinamikával, menetbiztonsággal és műszaki fejlettséggel büszkélkedhet.
Az új, kétmotoros Jazz a hibrid technológiát hivatott a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni, egyszersmind nagyban hozzájárulhat, hogy a Honda beváltsa ígéretét, miszerint a márka fő európai modelljei 2022-ban már mind képesek lesznek elektromos – alternatív - üzemmódban haladni.
A következő generációs Jazz az első modell lesz a japán járműgyártó európai választékában, amelyen megjelenik az „e:HEV” embléma. Ez az első a márka „Honda e:Technology” néven debütáló, ultramodern műszaki megoldásai közül és a jövőben minden elektromos üzemmódra is képes Honda modellnél alkalmazzák majd.

 

 

 

Crosstar névre keresztelt modellváltozat érkezik
 Újdonság, hogy ezentúl Crosstar kivitelben, crossover stílusban is megvásárolható lesz a Jazz, ami az alapmodell hajtásláncára és utasterére épül, de nagyobb szabad hasmagassággal, egyedi orr-résszel, vízálló kárpitozással és integrált tetősínnel kerül a szalonokba.

Új, letisztult, minimalista stílusban fogant formaterv
 A Jazz új nemzedéke a kifutó modell különleges, egyterűekre jellemző sziluettjét viszi tovább, ám sokkal modernebb, kifinomult formában. Ezt a letisztult és lendületes karosszériát a Honda e tervezését is meghatározó, szépséget és használati értéket középpontba helyező filozófia hívta életre.
Az új kocsitest egyik legszembetűnőbb eleme a korábbinál 50%-kal vékonyabb, szélesebb látómezőt garantáló A-oszlop, melynek alkalmazását a karosszériamerevség fokozása és az ütközési energiát hatékonyan – a pillangóablak keretére is – elvezető nyúlványrendszer optimalizálása tette lehetővé.
A természetes, egyszersmind jellegzetes oldalvonalak az autó teljes hosszában végigfutnak, friss, feltűnő megjelenéssel ruházva fel a Jazzt. A korábbinál határozottabb vállvonal kiemeli a hátsó sárvédőket és kerékjárati íveket, még szélesebbnek és biztosabb úttartásúnak láttatva a modellt. A hátsó traktus éppoly letisztult, egyszersmind szemet gyönyörködtető, akárcsak az orr-rész, különösképp, hogy visszafogott, mégis roppant látványos, vízszintes lámpakialakítás és diszkrét tetőszpoiler vonzza magára a tekintetet.


Kimagasló hibrid teljesítmény: e:HEV
 A modell – Európában első alkalommal – csak hibrid hajtáslánccal lesz elérhető, ami igencsak kedvező döntés a gyártó részéről, hiszen a kétmotoros rendszer kifinomulttá, közvetlenné és élvezetesen vezethetővé teszi a Jazzt.

Új, ösztönösen kezelhető kommunikációs rendszer
 A fedélzeti információs rendszer tökéletesen beleillik a vezetői környezetbe, s mivel WiFi-hotspotként is szolgál, az utasok állandó kapcsolatban lehetnek a külvilággal. Az új, LED érintőképernyő kezelése éppúgy történik, mint az okostelefonoké, azaz tapintással és simítással vezérelhetők az alkalmazások, böngészhetők a médialisták stb. Az előre telepített alkalmazások között immáron ott találjuk az okostelefonok közvetlen, vezeték nélküli használatát biztosító Apple CarPlay® és Android Auto szoftvert is.

Utastér: minőség és kényelem
 A vadonatúj Jazz belső tere a kényelmet és a helykínálatot illetően is páratlan a kisautók mezőnyében. Jellegzetes, kortárs stílusa remekül passzol a karosszéria formavilágához, különösképp, hogy légies, felhasználóbarát műszerfalat építettek be a Honda szakemberei. A széles középkonzol ugyancsak remekül illik az összképbe, nem mellesleg a felsőbb kategóriás autókat idézi.
Az új, szélesebb, remek oldaltartású első ülések puhaságáról immáron nem rugókészlet, hanem speciális szivacs gondoskodik, ezáltal még kevésbé fárasztók a hosszú utazások. Hátra szintén kényelmesebb, vastagabban párnázott ülések kerültek, jelentősen fokozva az utasok komfortját.
A vékony A oszlopnak hála a vízszintes látómező még tágasabb lett, s mivel megőrizték a tövükbe helyezett, háromszög alakú, úgynevezett pillangóablakokat, hihetetlenül tágasnak érződik a kabin.

Átgondolt kialakítás, páratlan befogadóképesség
 A vadonatúj Jazz kategóriaelső helykínálata elsősorban a hibrid hajtáslánc logikus elrendezésének köszönhető, különféle elemei ugyanis elfértek a motortérben és a karosszéria kihasználatlan zugaiban. Az üzemanyagtartály például az első ülések alá került, ami egyedülálló megoldás a szegmensben, ráadásul a Mágikus Ülésrendszer beépítését is lehetővé teszi. Ez utóbbi nemcsak a csomagtér – poggyászmérettől függő – bővítésével járul hozzá a modell variálhatóságához, hanem felhajtható ülőlapjaival is.

 Az új Jazz megannyi jó tulajdonsága közül alighanem a kimagasló menetbiztonság a legfontosabb. Ez egyebek mellett a Honda Sensing™ rendszer számlájára írható, amit szélesebb látószögű, nagyobb felbontású kamerával tettek hatékonyabbá, elhagyva a korábbi képrögzítőt és a radarszenzorokat. Ezzel jelentősen javult jármű környezetének érzékelése, és útburkolati jelek, illetve szegélycsíkok nélkül is képes felismerni a rendszer az útburkolat széleit.
Tovább fejlődött az Ütközés Erejét Mérséklő Fékrendszer (Collision Mitigation Brake System, CMBS) is, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy könnyebben ismeri fel a gyalogosokat és a kerékpárosokat rossz látási viszonyok közepette (pl. éjjel, közvilágítás nélküli szakaszokon), és önműködően fékez, ha egy jármű a Jazz elé vág. Az új kamera révén az Adaptív Sebességrögzítő (Adaptive Cruise Control, ACC) már kis tempónál is képes igazodni a forgalom ritmusához, a Sávtartó Asszisztens pedig városban, országúton és többsávos autópályán egyaránt hatékonyan működik, ezzel is mérsékelve a balesetek kockázatát.
A Honda Jazz következő generációjának forgalmazása várhatóan 2020 közepén kezdődik az európai piacon.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER