2011. május 09. hétfő, 15:31

 

Lezárult a Young Creative Chevrolet (YCC) idei felsőoktatási pályázata, mely megmérettetésre május 1-jéig küldhették el alkotásaikat a diákok. A versenyre összesen 15 felsőoktatási intézmény hallgatói jelentkezhettek, akik közül a legjobbakat május 21-én választja ki a szakmai zsűri az esemény hazai fordulóján.

 

chevrolet-palyazat

A több tucat érvényes pályaműből a kiválasztottak bekerülnek az európai döntőbe, illetve a fiatal tehetségek jelentős pénzjutalomban is részesülnek.
A műveket idén 5 – divat, zene, fotó, grafika és videó – kategóriában készíthették el a jelentkezők, akik az egyéni nevezés mellett akár csapatban is regisztrálhattak a versenyre. A beérkezett pályaművek összesítése alapján három kategória – grafika, divat és videó – volt a legnépszerűbb a diákok körében, aminek legfőbb oka, hogy a fotó és a zene kategóriát idén első alkalommal hirdették meg a verseny szervezői.  A színvonalas művészeti alkotások a következő felsőoktatási intézmények hallgatóitól érkeztek:

Budapesti Műszaki Egyetem
Eszterházy Károly Főiskola
Magyar Képzőművészeti Egyetem
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Nyugat-Magyarországi Egyetem
Pécsi Tudományegyetem
Széchenyi István Egyetem

Az idei alkotások elkészítése során a diákok konzulensek segítségét is igénybe vehették, akik ötleteikkel és tanácsaikkal egyengették a pályaművek születését. Az elkészült munkák sorsáról ezután egy szakmai zsűri dönt, amelynek tagjai május 21-én egy nagyszabású gálaműsor keretén belül választják ki a kategóriák legjobbjait.

A 2011-es pályázat zsűrizésében a következő szakemberek vesznek részt:

Kaszás Zoltán – Chevrolet Magyarország PR igazgató
Kókai Beáta – Chevrolet Magyarország marketing vezető
Lakatos Sándor – Divattervező
Merényi Dávid – Fotós
Szénássy Alex – Laboratory Ideas kreatív igazgatója
Veiszer Alinda – Riporter
Zságer Balázs (Zagar) – zeneszerző, zenész

A nemzetközi zsűri tagjai a pályázat második, európai fordulójában többek között a Sony és a Fashion TV vezetőiből állnak majd.

A magyarországi pályamunkákat a zsűrizést követően egy kiállítás keretében díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők, akik a május 21-ei rendezvény során közönségszavazással dönthetnek az egyik pályamű külön díjazásáról. A győztesek kihirdetése mellett változatos programokon is részt vehetnek az esti órákban a vendégek, ahova barátaikat és családtagjaikat is elhozhatják a közös ünneplésre.

Forrás: Chevrolet Magyarország


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER