Címkék: BMW | törésteszt

2024. január 26. péntek, 08:41

 

Az ötcsillagos minősítéshez nagymértékben hozzájárul a modell széleskörű alapfelszereltsége, amelynek számos biztonsági vezetést támogató rendszer is része.

 

 

 Az új BMW 5-ös sorozat vezetést támogató rendszerei egyikei a piacon elérhető legjobb rendszereknek, amelyek átfogó funkcionalitásukkal és megbízhatóságukkal nyűgözték le a Euro NCAP biztonsági szakértőit.

Az új BMW 5-ös limuzin a passzív biztonság terén is értékes pontokat szerzett, többek között innovatív integrált biztonsági koncepciójával, amelyet a BMW mérnökei folyamatosan továbbfejlesztenek. A rendkívül rugalmas tartószerkezetek és a precízen megtervezett gyűrődési zónák mellett a modell biztonsági koncepciójának a precízen összehangolt utasbiztonsági rendszerek típus-specifikus kombinációja is része.

A Euro NCAP folyamatosan továbbfejlesztett töréstesztjei Európa-szerte az ütközésbiztonság elismert mércéjéül szolgálnak. A legmagasabb, ötcsillagos minősítést kizárólag azok a modellek kapják meg, amelyek kiváló hatásvédelemmel bírnak, az esetleges baleseteket pedig hatékonyan működő technológiák átfogó tárháza segít megelőzni.

 

 

 

TOP SAFETY PICK+ díj az egyesült államokbeli Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézettől

Az új BMW 5-ös limuzin biztonságát az egyesült államokbeli Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS – US Insurance Institute for Highway Safety) is a legmagasabb, TOP SAFETY PICK+ díjjal ismerte el. A tesztek során a frontális baleseteket megelőző, alapfelszereltségként kínált vezetést támogató rendszer kiváltképp meggyőző volt, hiszen nappali és éjszakai körülmények között egyaránt kiválóan teljesített. A TOP SAFETY PICK+ díjhoz a „pluszt” a modell világítási rendszere adta hozzá. A díj az intézettől elnyerhető legmagasabb szintű elismerés.

Az új BMW 5-ös sorozat integrált biztonsági koncepciója számos ütközési teszt során bizonyította, hogy sérülések elleni átfogó védelme minden vezetési szituációban garantált, az utasok méretétől és üléspozíciójától függetlenül.

A BMW 5-ös sorozat számára fontos amerikai piacon a forgalomba helyezett új autók széleskörű biztonsági szabványául a Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS) tesztjei szolgálnak, amelyek egyúttal a flottaügyfelek által meghozott döntések lényeges alapjai is.

A dél-koreai KNCAP szerint „Az év legbiztonságosabb autója”

Dél-Koreában a közlekedési minisztérium a BMW i5 tisztán elektromos meghajtású üzleti limuzint „Az év legbiztonságosabb autója” díjjal tüntette ki. Az elismerést kizárólag azok a modellek nyerhetik el, amelyek a KNCAP tesztjein a legmagasabb pontot szerzik meg. A hivatalos díjátadó ünnepségen Dominik Schuster, a BMW Group járműbiztonsági vezetője az elismerés jelentőségét hangsúlyozta. „A KNCAP kimagasló értékelése nyomatékosítja biztonságközpontú járműfejlesztési folyamatainkat és igazolja a BMW Group elköteleződését a járműbiztonság szüntelen továbbfejlesztése mellett” – mondta.

A független tesztelőket kiváltképp a modell passzív biztonsági teljesítménye nyűgözte le, amelyet 99,5 százalékosra értékeltek. A gyalogosokat és kerékpárosokat védő vészfékező rendszerek maximális pontszámot kaptak, ahogyan még jó néhány vezetést támogató rendszer is.

„Az év legbiztonságosabb autója” díj látványosan igazolja a BMW Group úttörő szerepét a BMW 5-ös limuzin egyik legfontosabb önálló piacán.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER