Címkék: BMW X3

2024. június 21. péntek, 14:25

 

Minden korábbinál sportosabb kiállásával, meghatározóbb stílusjegyeivel és átfogóbb sokoldalúságával az új BMW X3 a bajor prémiummárka portfóliójának középpontjában egyesíti a hétköznapok rátermett funkcionalitását a hétvégék szabadidős tevékenységeivel és hosszabbra nyúló utazásaival.

 

 

A prémium középkategória etalon vezetési élményét kínáló Sports Activity Vehicle (SAV) negyedik nemzedékének új formanyelve markánsabb megjelenést és még dinamikusabb kvalitásokat sugall, miközben a progresszív kialakítású utastérben exkluzív anyaghasználat, jelentősen kibővített alapfelszereltség, továbbfejlesztett digitalizáció és a BMW 9.0 operációs rendszer alapjain futó, új BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia emeli új szintre a prémium hangulatot. Az átfogó járműbeállítások kivételesen precíz finomhangolásának, valamint a félautomatizált járművezetést és parkolást lehetővé tevő rendszerek széles választékának köszönhetően az új BMW X3 még nagyobb vezetési élménnyel, biztonsággal és menetkomforttal kecsegtet.

 

 

 

Sokrétű modellpalettájával az új BMW X3 számos olyan technológiai fejlesztés hírnöke, amelyek a hatékonyságot és a dinamikus menetteljesítményt egyaránt fokozzák. Az újdonság motorpalettáján nem csupán kivételesen hatékony benzines és dízelüzemű erőforrások sorakoznak, de a legkorszerűbb plug-in hibrid hajtáslánc-technológia is, amellyel az új BMW X3 30e xDrive (átlagos üzemanyag- és kombinált energiafogyasztás, illetve károsanyag-kibocsátás a nagyfeszültségű akkumulátor optimális töltöttsége esetén (WLTP): 0,9 – 1,1 liter / 100 km és 22,3 – 24,0 kWh / 100 km, illetve 21 – 26 gramm / km; átlagos üzemanyag- fogyasztás lemerült akkumulátorral (WLTP): 7,2 – 7,9 liter / 100 km; CO2-osztályok: a nagyfeszültségű akkumulátor optimális töltöttsége esetén B, lemerült akkumulátorral F – G) a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint a nagyfeszültségű akkumulátor egy feltöltésével akár 81 – 90 kilométer megtételére is képes tisztán elektromos meghajtással. A letaglózó erőtöbbletről mindeközben a 293 kW / 398 lóerő maximális teljesítményre képes, új BMW X3 M50 xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,7 – 8,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 175 – 189 gramm / km; CO2-osztályok: F – G) gondoskodik.

Az újdonság átfogó modernitása és a modellsorozat töretlen népszerűsége ideális feltételeket teremt ahhoz, hogy a BMW X3 immár két évtizede íródó sikertörténetében új fejezet kezdődjön. A prémium középkategória első SAV modelljeként a BMW X3 jelentős mértékben járult hozzá a BMW X modellcsaládot övező globális ügyfélérdeklődés növekedéséhez, 2023-ra pedig a bajor prémiummárka legkeresettebb modelljévé érett. Az új BMW X3 a BMW Group egyesült államokbeli (Spartanburg) és dél-afrikai (Rosslyn) gyáraiban készül majd, az erőforrások megőrzésére és az alapanyagok újrahasznosítására koncentráló gyártási folyamatok mentén. A nóvum Európában és az Egyesült Államokban az esztendő utolsó negyedévében, míg a többi piacon 2025 januárjában érkezik meg az utakra.

Az új formanyelv a karosszéria jellegzetes arányait hangsúlyozza

Új formanyelvi megoldásainak köszönhetően a BMW X3 negyedik generációja már első ránézésre azonnal felismerhető, miközben hamisítatlanul a BMW X modellcsalád tagja. A nagyméretű karosszériafelületek és a határozott, minimalista vonalvezetés együttese olyan letisztult összképet eredményez, amely kizárólag a lényegre összpontosít. Közvetlen elődmodelljéhez képest az új BMW X3 34 milliméterrel hosszabb (4 755 milliméter) és 29 milliméterrel szélesebb (1 920 milliméter), amely méretek a 25 milliméterrel alacsonyabb (1 660 milliméter) kialakítással és a szélesebb nyomtávokkal rendkívül erőteljes, sportos kiállást garantálnak.

A függőleges frontrész nagyméretű BMW hűtőrácsai abszolút magabiztosságot sugallnak. A lamellák új, egyszerre függőleges és átlós elrendezése rendkívül innovatív benyomást kelt, amelyet az opcionális extrafelszereltség részeként a hűtőrácsok egybefüggő BMW Iconic Glow kontúrvilágítása nyomatékosít. A LED-technológiás első fényszórókban dolgozó nappali menetfények, helyzetjelzők és irányjelzők egyaránt „L” alakot öltenek és egymást felváltva világítanak. Az opcionális extrafelszereltség részeként a modellhez az elvakítás-mentes mátrix távolsági fényekkel dolgozó, adaptív LED-technológiás első fényszórók, a nagyvárosi fények, a kanyarfények és az első fényszórók kék betétjei is megrendelhetők, ahogyan az M Shadowline világítási opciók is.

Az újdonság atletikus jármű-sziluettjét a merész küszöbtoldatok és a hátsó kialakításba mélyen benyúló tetőív párosa határozza meg. Az erőtől duzzadó kerékjárati ívek a hátsó kialakítás széles terpesztését nyomatékosítják. A süllyesztett hátsó ablakot hosszú tetőszárny és markáns légterelő lapok szegélyezik. Az összes modellváltozat (a BMW X3 M50 xDrive kivételével) rejtett kipufogóvégeket visel. A hátsó lámpák jellegzetes „T” alakjának újragondolása és az integrált irányjelzőkkel szerelt, szatinált elemek rendkívül modern hangulatot árasztanak.

Az új BMW X3 karosszériafényezési árnyalatokat egyesítő palettáján egy akril és nyolcféle metál szín sorakozik, köztük az új Dune Grey metál árnyalattal. A Spartanburg városában készülő modellek különleges BMW Individual karosszériafényezési megoldásokkal is felvértezhetők. A tizenöt különféle árnyalat mellett kétféle matt Frozen opció is elérhető.

A nóvum alapfelszereltségként 18” méretű (a BMW X3 30e xDrive modell 19” méretű) könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorokról, miközben az opcionális extrafelszereltségi tételek között 20” és 21” méretű felnik is megtalálhatók. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport csomag 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákkal és légellenállást optimalizáló, típus-specifikus stílusjegyekkel emeli új szintre a nóvum dinamikus kiállását. Az M Sport Pro csomag mindezt többek között BMW Iconic Glow kontúrvilágítással és vörösre fényezett féknyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszerrel fokozza.

 

 

 

Sportos prémium hangulat és bőséges helykínálat

Az új BMW X3 utastere a Sports Activity Vehicle modelleket jellemző, kikezdhetetlen funkcionalitást bőséges helykínálattal és részletekbe menően személyre szabható prémium hangulattal egyesíti. A vezető felé forduló műszerfal modern újraértelmezését a BMW Ívelt Kijelző, a BMW Interaction Bar funkcióegység, a laposabb alsó karimával megálmodott sportkormány és az automataváltó újfajta előválasztó kapcsolója határozza meg. A középkonzol és az ajtókárpitok egybefüggő, kontrasztárnyalatú kontúrvilágítása ugyancsak típus-specifikus stíluselem, amely a vezető és az első utas előtt összpontosul, az ajtókárpitok kényelmesen kézre eső részénél gyűjtve csokorba az utastér-szellőztetés vezérlőelemeit, számos funkciógombot, a szellőzőrostélyokat és a BMW X modellek hamisítatlan ajtókilincseit.

Az utastér egyedülálló hangulata kéz a kézben jár a bőséges helykínálattal és a modern sokoldalúsággal. A csomagtér alapesetben 570 literes térfogata akár 1 700 literig is bővíthető (a BMW X3 30e xDrive modell esetében 460 – 1 600 liter), a modellváltozattól függően akár 2 500 kilogramm vontatható tömeg rögzítéséről pedig az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, elrejthető vonóhorog gondoskodik.

Az új BMW X3 már alapfelszereltségként újratervezett, elektromosan működtethető és fűthető sportülésekkel gurul le a gyártósorokról, másodlagos anyagok felhasználásával készült Econeer kárpitozással. Az opcionális extrafelszereltség részeként Veganza ülésfelületek és BMW Individual Merino bőrkárpitozás is megrendelhető a modellhez, amelyben az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető Luxury műszerfal is világpremierjét ünnepli: a csúcskategóriás, kötött szerkezetű anyag újrahasznosított poliészterből készült.

Plug-in hibrid hajtáslánc-technológia jelentősen megnövelt tisztán elektromos hatótávolsággal

Az új BMW X3 30e xDrive meghajtásáról egy 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor és egy automataváltóba integrált elektromos motor párosa gondoskodik, együttesen 220 kW / 299 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel.

A legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia és az adaptív rekuperáció innovációinak köszönhetően az új BMW X3 30e xDrive a nagyfeszültségű akkumulátor egy feltöltésével akár 81 – 90 kilométer (WLTP) megtételére is képes tisztán elektromos meghajtással, amely jelentősen több az újdonság közvetlen elődmodellje által kínált hatótávolságnál. Kombinált töltőegysége (CCU – Combined Charging Unit) alapfelszereltségként akár 11 kW töltési kapacitású AC járműtöltést is lehetővé tesz. A plug-in hibrid modell a Connected Home Charging intelligens otthoni járműtöltés opciójára is felkészült.

BMW X3 M50 xDrive kimagasló menettulajdonságokkal

A portfólió csúcsán trónoló, új BMW X3 M50 xDrive motorházteteje alatt a BMW M Performance modellbe beépített eddigi legerősebb soros hathengeres benzinmotor dolgozik. A 3.0 liter hengerűrtartalmú, M TwinPower Turbo technológiával felvértezett erőforrás hatékonyságát 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia is segíti. A benzinmotor maximális teljesítménye 293 kW / 398 lóerő, amelyet a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó a BMW xDrive intelligens összkerékhajtáson keresztül mind a négy kerékhez képes továbbítani. A nóvum 4,6 másodperc alatt futja meg a nulla-százas sprintet.

E lélegzetelállító erőtöbblethez típus-specifikus futómű-technológia társul, amely az agilitás, a menetdinamika és a mérnökien precíz irányíthatóság kategóriaetalon hármas egységének is megágyaz. A modell alapfelszereltségének a BMW M sport futómű, a változó áttételű sport kormánymű, a BMW M sport fékrendszer, a 20” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra és a hátsó tengely integrált BMW M sport differenciálműve is része. Az opcionális extrafelszereltség részeként elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozó, adaptív M futómű is megrendelhető. Az új BMW X3 portfóliójának legerősebb képviselőjét M-specifikus stílusjegyek, vízszintes lamellákkal és BMW Iconic Glow kontúrvilágítással szerelt BMW M hűtőrácsok, valamint a kipufogórendszer dupla ikervégződése nyomatékosítja.

A benzines és dízelüzemű erőforrások szisztematikus elektrifikációja, nyolcfokozatú Steptronic automataváltó és BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az alapfelszereltség részeként

Az új BMW X3 modellváltozatainak hatékonyságát és gyors teljesítmény-leadását 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia fokozza, amelynek köszönhetően az új BMW X3 20 xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,9 – 7,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 156 – 172 gramm / km; CO2-osztály: F) maximális teljesítménye 153 kW / 208 lóerő. A modell ezzel 7,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

Az új BMW X3 20d xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,8 – 6,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 153 – 171 gramm / km; CO2-osztályok: E – F) motorházteteje alatt dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú, soros négyhengeres dízelmotor maximális teljesítménye 145 kW / 197 lóerő, amellyel a nóvum 7,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra. Az új BMW X3 palettáján 2025 nyarán egy soros hathengeres dízelmotor is bemutatkozik.

Mindegyik erőforráshoz alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic automataváltó kapcsolódik, amelynek a kormány mögötti váltófülek is részei. Az M Sport csomaggal felszerelt modellek és az új BMW X3 M50 xDrive esetében mindezt Sport Boost funkció egészíti ki, amely kivételesen intenzív gyorsulást tesz lehetővé. Az új BMW X3 modellváltozatai a BMW xDrive intelligens összkerékhajtást is alapfelszereltségként kapják meg.

 

 

 

Sportos agilitás és fejedelmi menetkomfort

A bajor prémiummárka tervezőmérnökei az új BMW X3 összes modellváltozatának agilitását, kanyarstabilitását és hosszú távú menetkomfortját továbbfejlesztették. A karosszériaváz könnyebb és merevebb lett, miközben a nyomtávok még szélesebbek, a csúcskategóriás futómű-technológiát és a hajtáslánc vezérlőrendszereit pedig kifejezetten az újdonság sajátosságaihoz hangolták. A kettős ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal kialakított első- és ötkaros hátsó kerékfelfüggesztés kinematikai, illetve elasztokinematikai módosításai még precízebb kanyarív-megérkezéseket, az első kerekek 19 százalékkal megnövelt csapszegdőlései pedig érezhetően jobb iránystabilitást garantálnak. A futómű-technológia alapfelszereltségéhez a hajtásfüggő kipörgés-korlátozás és az integrált fékrendszer is hozzátartozik.

A BMW azon ügyfelei, akik még dinamikusabb kvalitásokra éheznek, az opcionális extrafelszereltség részeként sport kormányművel dolgozó BMW M sport futóművet és BMW M sport fékrendszert is rendelhetnek az új BMW X3 alá (az új BMW X3 M50 xDrive esetében mindkettő az alapfelszereltség része). Az adaptív futómű – amely ugyancsak az opcionális extrafelszereltség része – nem csupán az új BMW X3 agilitását, de menetkomfortját is új szintre emeli.

Driving Assistant csomag és parkolóasszisztens alapfelszereltségként

Az új BMW X3 a félautomatizált járművezetést és parkolást lehetővé tevő rendszerek minden korábbinál átfogóbb palettájával büszkélkedhet, alapfelszereltségként és az opcionális extrafelszereltség részeként egyaránt. A modell alapfelszereltségének a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) és a sebességhatár-kijelzés (Speed Limit Info), valamint a sávváltásra figyelmeztető rendszert (Lane Change Warning) és sebességhatár-asszisztenst (Speed Limit Assist) is magába foglaló Driving Assistant csomag is része. A szintén alapfelszereltségként kínált parkolóasszisztens (Parking Assistant) többek között tolatókamerával és tolatási segédlettel (Reversing Assistant) is együttműködik.

Az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető rendszerek sorát eközben olyan tételek színesítik, mint például a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), az automata sebességhatár-asszisztens (Automatic Speed Limit Assist) és a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go). Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető Parking Assistant Professional parkolóasszisztens azt is lehetővé teszi, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei az autójukon kívülről, okostelefonjukon keresztül vezéreljék végig az automatizált parkolás teljes folyamatát.

Az utazás kényelmét és a vezetés élményét minden korábbinál átfogóbb alapfelszereltség fokozza

A megannyi vezetést támogató rendszer mellett az új BMW X3 kényelmét és vezetési élményét az elődmodellhez képest is jelentős mértékben tovább bővített alapfelszereltség emeli új dimenzióba. Ennek része többek között a háromzónás automata légkondicionáló, a zajcsillapító üvegezés, a Comfort Access funkció, az automata csomagtérajtó-működtetés, az elektromosan működtethető külső visszapillantó-házak, a riasztórendszer és a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszerrel dolgozó BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés is. Az ugyancsak alapfelszereltségként kínált hangulatvilágításnak az üdvözlő és elköszönő animáció is része, a középkonzolon elhelyezett okostelefontartó tálca pedig a kompatibilis készülékek vezeték nélküli töltését is lehetővé teszi. A nóvum alapfelszereltségként kapja meg a Bluetooth interfészt, a négy darab USB-C csatlakozót, illetve a középkonzolon és a csomagtérben elhelyezett egy-egy 12 voltos aljzatot is.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés esetében a BMW Head-Up kijelző a kiterjesztett nézetet (Augmented View) is magába foglalja. Az új BMW X3 célzott személyre szabhatóságát új felszereltségi csomagok segítik. A Prémium csomagnak a deréktámasz, a Harman Kardon surround audiorendszer, a Travel & Comfort rendszer és a LED-technológiás adaptív első fényszórók is részei. A Komfort csomag eközben a hátsó oldalablakok árnyékolóit, az első ülések aktív szellőztetését és a hátsó ülések fűtését foglalja magába. Az opcionális extrafelszereltségek palettáján a nagyméretű üvegfelülettel, keresztmerevítések nélkül beépített, fix panoráma üvegtető, a kormányfűtés, a napfényvédő hátsó oldalablakok és az utastér előfűtő funkciója is megtalálható. Az új BMW X3 30e xDrive különleges hangzásvilágáról a BMW IconicSounds Electric portfólió tételei gondoskodnak.

BMW 9.0 operációs rendszer, QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia, BMW Digital Premium ajánlat

Az új BMW X3 modellváltozataiban a BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia legkorszerűbb, QuickSelect koncepció szerint felépített verziója dolgozik, amely a járműfunkciók intuitív vezérlését teszi lehetővé és számos digitális szolgáltatáshoz kínál hozzáférést. Az új főképernyő vízszintesen elrendezett ikonsávjai és a rendszer QuickSelect koncepció szerinti felépítése lehetővé teszi, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei közvetlenül, almenükön keresztül történő keresgélések nélkül érjék el az egyes járműfunkciókat. A legkorszerűbb BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia az érintésekkel és élőbeszéd útján érkező hangutasításokkal történő járművezérlést helyezi a középpontba, amelynek alapja a BMW 9.0 operációs rendszer. Utóbbi megannyi digitális szolgáltatáshoz és azok átfogó személyre szabásához is hozzáférést enged. Utóbbiak online érhetők el, akár a BMW ConnectedDrive Upgrades, akár az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető BMW Digital Premium ajánlat részeként felkínált alkalmazások folyamatosan bővülő portfóliójának égisze alatt.

A BMW Digital Premium ajánlat részeként a BMW ügyfelei az országukban elérhető összes hírforráshoz, játékhoz, illetve videó- és zenestreaming-lehetőséghez (a TiVo™ műszaki alapjaira épült DTS AutoStage Video Service képében) hozzáférhetnek az autójukban, a kiválasztott tartalmak frissítéseire pedig fel is iratkozhatnak. Az új BMW X3 videóalkalmazása számos médiatárhoz és streaming-szolgáltatáshoz is hozzáférést kínál. Az AirConsole platformon átélhető utastéri játékélmények tárháza ugyancsak tovább bővül, többek között a népszerű „Who Wants to Be a Millionaire?” kvízjátékkal. A BMW Digital Premium ajánlat a BMW ConnectedDrive Store-ban elérhető összes digitális szolgáltatás és okosalkalmazás forgalmiadat-szükségletét fedezi, beleértve a videó- és zenestreaming-lehetőségeket is. Az opció a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer funkcionalitását is kibővíti és további My Modes vezetési üzemmódokhoz kínál hozzáférést, az üdvözlő és elköszönő animációk sorát pedig újabb szcenáriókkal színesíti. Egyes országokban a BMW Digital Premium ajánlat arra is lehetőséget biztosít, hogy az új BMW X3 vezetői kényelmesen, közvetlenül az autóból rendezzék parkolási díjaikat.

Az új BMW X3 széleskörű alapfelszereltségének az optimalizált okostelefon-integrálhatóságot garantáló Apple CarPlay® és Android Auto™ is része. A felhasználói élmény kényelmes személyre szabásáról a BMW ID és a My BMW okosalkalmazás párosa gondoskodik. Az opcionális extrafelszereltség részeként BMW Digital Key Plus okoskulcs is elérhető a modellhez, az iOS vagy Android operációs rendszert futtató, kompatibilis okostelefonokkal és az ultraszélessávú vezeték nélküli technológiát alkalmazó Apple Watch okosórával.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER