Címkék: BMW I7

2023. április 18. kedd, 18:20

 

A BMW M divízió bemutatja az új BMW 7-es sorozat nagyteljesítményű, tisztán elektromos meghajtású csúcsverzióját.

 

 

 Az új BMW i7 M70 xDrive a BMW Group átfogó portfóliójának legerősebb zéró emissziójú modelljeként ünnepli világpremierjét. Az első és a hátsó tengelyen dolgozó egy-egy elektromos motor 485 kW / 660 lóerő* maximális rendszerteljesítmény leadására képes, amely az M-specifikus futómű-technológiával társulva az elektromos mobilitás és a lebilincselő menetteljesítmény tökéletes harmóniáját váltja valóra. Az eddigi leggyorsabb tisztán elektromos meghajtású BMW modell a luxusszegmensben is egyedülálló vezetési élményt ígér, 3,7 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulással és elektronikusan limitált 250 km/órás végsebességgel.

A tisztán elektromos meghajtású BMW modellek új teljesítmény-rekordereként az új BMW i7 M70 xDrive (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 20,8 – 23,8 kWh / 100 km) a BMW M GmbH elektromos mobilitás felé vezető útján is mérföldkőnek számít. A luxuslimuzin a harmadik nagyteljesítményű, zéró emissziójú újdonságként ünnepli világpremierjét Kínában, az április 18-27. között megrendezendő Sanghaji Nemzetközi Autószalonon. A modell piaci bevezetése 2023 második felében kezdődik.

 

 

 

A BMW eddigi legerősebb elektromos motorja

A BMW i7 luxuslimuzinban is alkalmazott, ötödik generációs BMW eDrive hajtáslánc-technológiát folyamatosan fejlesztik a mérnökök, teljesítményét és hatékonyságát egyaránt növelve. Az új BMW i7 M70 xDrive első és hátsó tengelyén is egy-egy mélyen integrált hajtási egység dolgozik, egy közös házban egyesítve az elektromos motort, a hajtáslánc vezérlőelektronikáját és az automataváltót.

Az új BMW i7 M70 xDrive szinkronmotor-alapelv szerint működő elektromos motorjának M-specifikus kialakítása példátlan energiasűrűséget garantál, kiváltképp a hátsó tengelyen dolgozó motor esetében. Az egységet a kilogrammonkénti 2,41 kilowattos érték jelenleg a BMW legerősebb elektromos motorjává emeli.

Eme új teljesítményrekord a BMW Group által szabadalmazott technológiai innovációnak köszönhető: az elektromos motor állórészében a megszokott három helyett hat gerjesztőtekercs dolgozik, amelyeknek köszönhetően az elektromos motor még könnyű és kompakt kialakítása ellenére is kimagasló teljesítményt képes előállítani, sőt mi több, a legmagasabb fordulatszám-tartományig folyamatosan fenn is tartani. Ez a technológiai megoldás mind energiasűrűség, mind pedig hatékonyság szempontjából egyértelműen jobb, mint a hátsó tengelyen alkalmazott kétmotoros megoldás.

Maximális teljesítmény-leadás M Sport Boost üzemmóddal és M Launch Control rajtprogrammal

Az új BMW i7 M70 xDrive hátsó tengelyén dolgozó elektromos motor 360 kW / 489 lóerő maximális teljesítmény leadására képes, amely az első tengely 190 kW / 258 lóerő maximális teljesítményű elektromos motorjával precízen együttműködve tisztán elektromos összkerékhajtást hoz létre. Sport üzemmódban a rendszer 1 015 Nm csúcs-forgatónyomaték leadására képes, amely az M Launch Control rajtprogram és az M Sport Boost üzemmód aktiválásával 1 100 Nm-re növelhető. Az új BMW i7 M70 xDrive lélegzetelállító vonóerőt produkál.

Az M Launch Control rajtprogram aktiválásakor a hajtáslánc vezérlőegysége a forgatónyomaték-vezérlő és a tapadásvezérlő egységgel is szorosan együttműködik, ezzel is garantálva az elektromos motorok által előállított teljesítmény folyamatos szabályozását, hogy a vérpezsdítő erő mindenféle tapadásveszteség nélkül jusson át az úttestre.

Az M Sport Boost üzemmód a kormány mögötti bal kézre eső váltófül megnyomásával aktiválható, a műszerfalon megjelenő M Performance-specifikus grafika kíséretében. Az üzemmód érzelmekben gazdag hangaláfestéséről az alapfelszereltségként kínált BMW IconicSounds Electric portfólió részét képező, M Performance-specifikus orgánum gondoskodik.

Kimagasló hosszútávú kapacitás, új MAX RANGE funkció

Az új BMW i7 M70 xDrive extrém dinamikus menetteljesítménye kimagasló hosszútávú kapacitással párosul. 101,7 kWh nettó energiasűrűségének köszönhetően a luxuslimuzin padlólemezébe épített nagyfeszültségű akkumulátor egy feltöltéssel 488 – 560 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot garantál, a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint. Az új MAX RANGE funkció alkalmazásával mindez ráadásul további hozzávetőlegesen 15-25 százalékkal megnövelhető: a funkció külön-külön szabályozza a maximális leadott teljesítményt és az elérhető végsebességet, miközben csökkenti a kényelmi funkciók használatát.

A kombinált töltőegység (CCU – Combined Charging Unit) fejlett töltőszoftvere már alapfelszereltségként optimalizálja a nagyfeszültségű akkumulátor töltési hatékonyságát és sebességét, akár 22 kW töltési kapacitású AC járműtöltés és 195 kW töltési kapacitású DC járműtöltés mellett is. Gyorstöltőre csatlakoztatva ez 10 perc alatt akár 170 kilométerre (WLTP) is elegendő energia felvételét jelenti.

 

 

 

M-specifikus futómű-technológia optimalizált menetdinamikával és komforttal

A tisztán elektromos összkerékhajtás, a kormánymű, a lengéscsillapítók és a menetdinamikai rendszerek vezérlőegységeinek M-specifikus alkalmazása megteremti a BMW M modellek által fémjelzett menetdinamikai adottságok, a mérnökien precíz rendszerreakciók és a kimagasló hosszútávú kényelem előfeltételeit. Az új BMW i7 M70 xDrive alapfelszereltségként kínált futómű-technológiájának az első és a hátsó tengelyen is része az automatikus szintszabályozású, légrugós kerékfelfüggesztésekkel dolgozó, M-specifikus adaptív futómű és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás, amelynek reakcióját M-specifikus hidraulika optimalizálja.

A modell alapfelszereltségének az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt, Active Roll Comfort technológiával dolgozó Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás is része. A csomagot BMW M sport fékrendszer és 21” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák színesítik.

A lebilincselő menetteljesítményt magával ragadó kisugárzás harangozza be

Az új BMW i7 M70 xDrive modellt exkluzív stílusjegyek és a sportos menetteljesítmény érdekében továbbfejlesztett, jellegzetes BMW M dizájnmegoldások különböztetik meg az új BMW 7-es sorozat többi modellváltozatától. Magával ragadó kisugárzása már első ránézésre is beharangozza az eddigi legerősebb tisztán elektromos meghajtású BMW modell lebilincselő menetteljesítményét és fejedelmi erőtöbbletét.

A nóvum frontrésze jövőbe mutató stílusban értelmezi újra az első fényszórók legendás dupla ikergyűrű-motívumát és a BMW hűtőrácsot. A modell letaglózó kiállását a BMW hűtőrács elegáns kontúrvilágítása fokozza tovább. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Performance Package teljesítménynövelő csomag részeként az új BMW i7 M70 xDrive most először magasfényű fekete hűtőrács-keretet is kaphat. Oldalnézetből és hátulról az új luxuslimuzint olyan jellegzetes BMW M stílusjegyek színesítik, mint a duplakonzolos BMW M külső visszapillantó-házak, a hangsúlyos BMW M küszöbtoldatok és a diffúzorral kiegészített, típus-specifikus hátsó lökhárító.

Új kéttónusú karosszériafényezés, biomassza-alapú Frozen megoldások

Az új BMW i7 M70 xDrive rendkívül széles karosszériafényezési palettával büszkélkedhet, miközben a bajor prémiummárka ügyfelei több mint százféle speciális BMW Individual karosszériafényezési megoldás közül is választhatnak. A BMW Individual kéttónusú karosszériafényezés – amelyben immár speciális BMW Individual karosszériafényezési megoldások is kombinálhatók – kiváltképp extravagáns megjelenést kölcsönöz a modellnek. Az új BMW i7 M70 xDrive karosszériája többek között az alul BMW Individual Liquid Copper metál fényezést, felül pedig Sapphire Black metál árnyalatot kínáló kombinációval is megrendelhető.

Az új BMW i7 M70 xDrive modellhez elérhető Frozen karosszériafényezési megoldások már nem kőolaj-alapú, hanem innovatív, biomassza-alapú eljárással készülnek. A folyamat során a termék összetétele nem változik, a felhasznált nyersanyagok pedig fenntartható forrásokból származnak.

Innovatív funkciók és kiegészítők a luxusminőségű utazási élményért

A tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzin progresszív egyéniségét és hosszútávú kényelmét olyan innovációk erősítik, mint például a műszerfalon elhelyezett BMW Interaction Bar és a hátsó üléssor továbbfejlesztett, fekvő funkcióval optimalizált Executive Lounge opciója. Az egyedülálló BMW Theatre Screen és a Bowers & Wilkins surround audiorendszer kerekeken guruló privát moziteremmé varázsolja az új BMW 7-es sorozat hátsó üléssorát. Az utazás kimagasló kényelmét és biztonságát eközben olyan csúcstechnológiás, vezetést és parkolást segítő automatizált rendszerek fokozzák tovább, mint például a parkolóasszisztens (Parking Assistant) és a Manőver Asszisztens (Manoeuvre Assistant), amely már a My BMW okosalkalmazáson keresztül is vezérelhető.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető automata ajtók a My BMW okosalkalmazáson keresztül és az okostelefonra telepített BMW Digital Key Plus okoskulccsal is nyithatók, illetve zárhatók. A továbbfejlesztett ajtónyitó funkciónak (Lock/Unlock function) köszönhetően a technológia automatikusan kinyitja a vezetőoldali ajtót, amint a BMW Digital Key Plus okoskulcsot futtató okostelefon az autóhoz közeledik. Beszállás után az ajtó a fékpedál érintésével is bezárható.

Sportos hangulat és maximális személyre szabhatóság az utastérben

Az új BMW i7 M70 xDrive utasterének sportos hangulatát M-specifikus felszereltségi tételek fokozzák. A modell alapfelszereltségének a világító BMW M küszöblécek, a Black/Atlas Grey árnyalatú BMW M Merino bőrkárpitozás, a BMW M bőrkormány, a BMW Ívelt Kijelző M-specifikus tartalmai és a BMW M pedálsor is részei.

Az opcionális extrafelszereltségek palettáját olyan tételek színesítik, mint például a BMW Individual Interior csomag és a kilenc különböző árnyalatot tartogató, exkluzív funkciókkal kiegészített BMW Individual csomag. A BMW Individual részleg Merino bőrből és kasmírgyapjúból készült, exkluzív részletekkel kiegészített utastér-kárpitozása Black/Dark Grey árnyalatban ugyancsak elérhető.

 

 

Továbbfejlesztett és QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive járművezérlő technológia

Az új BMW i7 M70 xDrive modell a bajor prémiumgyártó egyik első újdonságaként kapja meg a QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive járművezérlő technológia legújabb generációját és a BMW 8.5 operációs rendszert. A továbbfejlesztett kijelző- és járművezérlő rendszer újratervezett főképernyőt és az okoskészülékek mintájára kidolgozott, optimalizált menüelrendezést kínál. A QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive járművezérlő technológia munkáját a BMW Ívelt Kijelző és a BMW Intelligent Personal Assistant is segíti.

Az új főképernyő képes folyamatosan megjeleníteni a navigációs rendszer térképét vagy a bajor prémiummárka ügyfele által kiválasztott és egyénileg konfigurált tartalmak bármelyikét. Ugyanezen a szinten, a főképernyő vezető felőli oldalán függőlegesen elrendezett funkcióikonok állnak rendelkezésre, amelyek elhúzó mozdulattal aktiválhatók. A megfelelő funkciók közvetlenül, almenübe történő navigálások nélkül elérhetők.

A BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer a kormány mögötti digitális műszeregységen már nem csupán kiterjesztett nézetet (Augmented View), de a még precízebb, töltőállomásokra optimalizált navigáció érdekében továbbfejlesztett funkciókat is kínál. Az új BMW 7-es sorozathoz elérhető szolgáltatások és alkalmazások természetesen a BMW 8.5 operációs rendszeren keresztül is a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek rendelkezésére állnak.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER