Címkék: 40 év | BMW 7 | különkiadás

2017. augusztus 02. szerda, 17:29

 

Az „Edition 40 Jahre” típusnéven érkező limitált széria exkluzív karosszériajegyei és utastéri elemei a legendás luxuslimuzin azon iránymutató egyéniségét helyezik a középpontba, amely úttörő technológiájával és folyamatos megújulásával az elmúlt négy évtizedben a vezetési élmény, a menetkomfort, a magával ragadó kisugárzás és az innováció szimbólumává vált.

 

A BMW modellcsalád-megjelölései közül a 7-es szám immáron negyven éve jelent egyet a fejedelmi luxus, a lélegzetelállítóan dinamikus vezetési élmény és az úttörő innováció egységével. Zászlóshajói presztízsével, megbízhatóságával, teljesítményével és technológiai arzenáljával a bajor prémiumgyártó időről időre példát állít kimagasló járműtervezési és sorozatgyártási szaktudásáról, amely a BMW 7-es sorozat modelljeiben a maximális kényelem, a progresszív stílus és a kompromisszumoktól mentes minőség tökéletes harmóniája szerint ölt testet. Az összetéveszthetetlen exkluzivitás és az iparág egészének irányt mutató innovációk négy évtizednyi hagyománnyal átitatott keveréke mind a mai napig meghatározza a hamisítatlan luxuslimuzin karakterét, amelyet az aktuális, hatodik modellgenerációban érkező jubileumi különkiadás kivételesen összetett stílusban prezentál. Exkluzív karosszériajegyeivel és utastéri elemeivel a BMW 7 Series Edition 40 Jahre limitált széria az elmúlt negyven évben napvilágot látott modellgenerációk jellegzetes eleganciájának és progresszív stílusának állít emléket, első ízben szeptember 14-24. között, a 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon.A kétszáz példányban készülő jubileumi különkiadás minden egyes darabja a leendő tulajdonosok ízlése szerint összeállított karosszéria-fényezéssel, utastérrel és hajtáslánccal gurul le a BMW dingolfingi gyártósoráról, amely egészen a kezdetektől, 1977 óta termeli a legendás luxuslimuzin-generációk képviselőit. A rendkívül magas színvonalon előállított elsőosztályú, abszolút prémium négykerekűek gyártása során felhalmozott szaktudás ideális előfeltételeket teremt a legújabb limitált széria elkészítéséhez, amelynek exkluzív karakterét többek között a végtelenül kifinomult karosszéria-fényezés és a lehető legapróbb részletekig kidolgozott utastéri felszereltség jellemzi. Az „Edition 40 Jahre” típusnéven érkező limitált széria 2017 októberétől lesz megrendelhető a bajor prémiumgyártó márkakereskedéseiben, alap és hosszított tengelytávolságú karosszéria-változatban egyaránt, a BMW 7-es sorozat motorpalettáján megtalálható hat, nyolc és tizenkét hengeres erőforrások bármelyikével (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1-12,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49-294 gramm / km), az opcionális extrafelszereltség részeként akár BMW xDrive intelligens összkerékhajtással és a BMW iPerformance portfólió plug-in hibrid hajtásláncával is.

Különleges karosszéria-fényezések, kivételesen exkluzív anyaghasználat és tökéletes gyártási precizitás

A BMW 7-es sorozat aktuális, hatodik modellgenerációjának karosszéria-kialakítását a magával ragadó kisugárzás, a sportos elegancia és a lélegzetelállítóan esztétikus vonalvezetés jellemzi, amely mögött a bőséges helykínálat, a korszerű funkcionalitás és a gondosan megválasztott anyaghasználat egysége páratlanul kellemes utastéri hangulatot varázsol. A BMW 7 Series Edition 40 Jahre különkiadás mindezt még tovább fokozza, első ránézésre rögtön két átütő mélységű karosszéria-fényezési opcióval. A BMW Individual részleg által kikevert exkluzív, Frozen Silver ezüstmetál fényezés selymesen matt ragyogása határozottan progresszív árnyalatban láttatja a luxuslimuzin egyszerre erőteljes és lágy vonalvezetését, miközben az ugyancsak egyedülálló BMW Individual Petrol Mica ásványkék-metál fényezéssel a bajor gyártó a zászlóshajó hat generációján keresztül alkalmazott diszkrét, elegáns kék árnyalat negyvenéves hagyományát ünnepli. A varázslatos mélységben csillogó, irizáló hatású fényezést rendkívül összetett folyamat szerint viszik fel a karosszériára. A jubileumi különkiadás képviselői ezen felül a BMW M aerodinamikai csomag tételeit, a BMW magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag karosszériaelemeit és a BMW Individual részleg 20” méretű, V-küllődizájnú könnyűfém keréktárcsáit is megkapják. A kétszáz darabban készülő limitált széria exkluzivitását jubileumi plakettek is nyomatékosítják, amelyeket a B-oszlopok takaróelemein és a küszöbökön helyeznek el.

A különkiadás utasterében a gondosan összeválogatott anyagok, az exkluzív kialakítás és a BMW Individual részleg munkáira jellemző, kivételesen magas összeszerelési precizitás kombinációja teremti meg a magával ragadó, pihentető környezetet. A kétszáz darabban készülő limitált kiadás esetében a bajor prémiumgyártó ügyfelei a BMW Individual részleg finomszemcsés Merino bőrkárpitozásának két árnyalata közül választhatnak: a Smoke White füstös fehér / Cohiba barna, illetve a Smoke White füstös fehér / Black mélyfekete színkombináció egyaránt kézzel szőtt, Smoke White füstös fehér kontraszt-varrással készül, amely tökéletesen harmonizál a BMW Individual részleg alcantarából készült, Smoke White füstös fehér tetőkárpitjával. A BMW 7 Series Edition 40 Jahre különkiadás példányai az első és a hátsó üléssorban is komfortüléseket kapnak, miközben a BMW Individual utastéri betétek a bőrkárpitozás árnyalatától függően mélyfekete zongoralakkozással és finomszemcsés, szálerezett, Smoke Brown füstös barna színű eukaliptusz-fabetétekként is kérhetők. A műszerfal utasoldali felén elegáns plakett jelzi a különkiadás exkluzivitását, az „Edition 40 Jahre” embléma pedig a BMW Individual részleg két darab elegáns, Smoke White színű utastéri komfortpárnáján, a fejtámlákon és a bőrkárpitozás árnyalatától függően fekete vagy Cohiba barna szegéllyel varrt, Smoke White füstös fehér szőnyegeken is visszaköszön.A luxus fokmérője: a BMW 7-es sorozat negyvenéves küldetése

A BMW 7 Series Edition 40 Jahre különkiadás egyedi kisugárzásáról és összetéveszthetetlen utastéri atmoszférájáról számos exkluzív kiegészítő gondoskodik. A BMW 7-es sorozat opcionális extrafelszereltségként elérhető tételei között is megtalálható elemek és funkciók az ügyfél preferenciái szerint személyre szabhatók, hogy a vezetés élménye és az utazás kényelme minden korábbinál átfogóbb legyen. E tekintetben a 7-es BMW jubileumát ünneplő limitált széria a luxuslimuzin elmúlt negyven évének innovációs csúcsát képviseli, amely a hat modellgeneráción átívelő folyamatos technológiai fejlődés és a kifinomult stílus szimbólumaként mutatkozik be. Zászlóshajóival a BMW az elmúlt négy évtizedben az exkluzív vezetési élmény és a hosszú távú menetkomfort egészen egyedi, csak a márkára jellemző értelmezését váltotta valóra, amelyet időről időre újragondolt és még tovább finomított. A legújabb, hatodik modellgeneráció ismét az elegáns megjelenés és a sportos kisugárzás tökéletes egyensúlyában látott napvilágot, amely a BMW 7-es sorozatra jellemző módon, ezúttal is forradalmian innovatív vezetést támogató rendszerekkel egészül ki. Világelső járműtechnológiai arzenáljával a bajor prémiummárka abszolút iránymutatóként van jelen a teljes mértékben automatizált járművezetés megvalósulása felé vezető úton, miközben intelligens járműkapcsolati megoldásainak köszönhetően az autó már most az ügyfél digitális életének szerves részeként funkcionál. Olyan innovatív rendszereivel pedig, mint például az egészen 210 km/órás sebességig működő kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), illetve a 70-180 km/óra között aktiválható sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning), a BMW 7-es sorozat a kényelem és a biztonság optimális egyensúlyának fenntartása érdekében a legtöbb forgalmi szituációban páratlan színvonalú funkcionalitást garantál. A BMW 7-es sorozatban bemutatott távvezérlésű parkolás (Remote Control Parking) eközben egy újabb forradalmi újítás, amely a BMW járműautomatizálási szaktudását nyomatékosítja.

A BMW Connected névre keresztelt szolgáltatáscsomag ráadásul az iparágban egyedülálló módon kínál hétköznapi mobilitási segítséget a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek: az Open Mobility Cloud rugalmas felhőalapú platformra épülő hálózat állandó, interaktív kapcsolatot tart fent a vezető, a jármű és a környezet között, a rendszerhez pedig a külső okoseszközök, így okostelefonok, okosórák és táblagépek is csatlakoztathatók. Sőt mi több, a BMW 7-es sorozat a luxuslimuzinokat egyesítő szegmens egyetlen olyan képviselője, amelynek közvetlen környezetét a tulajdonos bármikor, bárhonnan figyelemmel kísérheti, az okostelefonról elérhető Remote 3D View funkció élőképének köszönhetően.

A BMW 7-es sorozat klasszikus luxusfunkciói a hatodik modellgenerációban a menetkomfort terén és a hátsó üléssorban helyet foglaló ügyfelek kényelmében teljesednek ki. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető Sky Lounge panoráma üvegtető, a hátsó üléssor Executive Lounge opciója, a hátsó üléssor középső könyöktámaszába épített járművezérlő konzol és a BMW Touch Command táblagépen keresztül elérhető megannyi szórakoztató opció egytől egyig rendhagyó a kategóriában.

Úttörő innovációk immáron negyven éve

A BMW 7-es sorozat 1977-es megszületése óta a bajor prémiumgyártó szinte kivétel nélkül a modellpaletta csúcsán álló zászlóshajóban mutatja be legújabb járműépítési megoldásait és úttörő technológiai innovációit, amelyek nem csupán a vezetés élményét fokozzák, de az egész autóipar fejlődésére nagy hatással vannak. Legyen szó akár a műszerfal intelligens kontroll-visszajelző rendszeréről (1977), a II. világháború utáni Németországban sorozatgyártásba kerülő első tizenkét hengeres motorról (1987), az első, Európában gyártott járműbe integrált navigációs rendszerről (1994), a forradalmi BMW iDrive operációs rendszer és az e-mail hozzáférést kínáló BMW Online mobilitási szolgáltatás világpremierjéről (2001), vagy akár a gépkocsiba integrált korlátlan internet-kapcsolat debütálásáról (2008), a meghatározó innovációk időről időre az új BMW 7-es sorozatban mutatkoztak be. A 7-es BMW-hez kapcsolódó járműtechnológiai mérföldkövek listája hosszú és lélegzetelállító.

Hogy eme nívós hagyományt tovább folytassa, a BMW a legújabb, hatodik modellgeneráció megalkotásakor a jövőbe mutató BMW i modellek kifejlesztése során felhalmozott technológiai szaktudást is maradéktalanul kiaknázta. A szénszál-erősítésű műanyag (CFRP), alumínium és magas szilárdságú acél egyedülálló keverékéből létrehozott CarbonCore karosszériaváz-szerkezet alkalmazásának köszönhetően az új BMW 7-es sorozat nem kevesebb, mint 130 kilogrammal könnyebb megegyező hajtáslánccal szerelt elődmodelljénél, miközben a karosszéria minden korábbinál merevebb. A forradalmian innovatív BMW eDrive hajtáslánc-technológia eközben a luxus színvonalú menetkomfort és a zéró emissziójú mobilitás ígéretével ruházza fel a luxuslimuzin történetének első plug-in hibrid tagját, a BMW iPerformance paletta csúcsán álló BMW 740e modellt.Legyen szó bármelyik motorváltozatról vagy hajtáslánc-kombinációról, a BMW 7-es sorozat teljesen újraértelmezi a vezetési élmény fogalmát. A hatodik modellgenerációban ünnepelte világpremierjét a BMW Gesztusvezérlés, a Driving Experience Control vezetési élménykapcsoló ADAPTIVE üzemmódja pedig a vezető stílusához leginkább alkalmazkodva, az autó előtt álló út feltérképezésével hangolja össze a jármű beállításait. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető, aktív borulásgátló rendszerrel (Active Roll Stabilisation) felszerelt Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás eközben az új 7-es BMW utazási kényelmét és sportosságát is fokozza. Sőt mi több, piaci bemutatkozásakor a BMW 7-es sorozat hatodik modellgenerációja volt a világ első luxuslimuzinja, amelyet az opcionális extrafelszereltség részeként BMW Laserlight lézertechnológiás első fényszórópárral is megrendelhetnek az ügyfelek. Az elvakítás-mentes BMW Selective Beam opcióval felszerelt technológia egészen 600 méterre növeli az autó előtt megvilágított útszakasz hosszát – szó szerint a BMW 7-es sorozat egyik legújabb iránymutató innovációjaként.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER