Címkék: BMW 1 | frissítés

2017. június 05. hétfő, 15:21

 

Vadonatúj különkiadásokkal, még színvonalasabb utastérrel, kibővített járműkapcsolati innovációkkal és az iDrive operációs rendszer legújabb változatával érkezik a BMW 1-es sorozat következő, frissített generációja.

 

A prémium kompakt szegmens legsportosabb képviselőjének motorpalettáján továbbra is három-, négy- és hathengeres erőforrások sorakoznak, amelyek – a kategóriában egyedülálló módon – a hátsó kerekeket hajtják. Az opcionális extrafelszereltség részeként mindeközben a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is elérhető. A BMW 1-es sorozat megújult változata 2017 júliusában debütál az utakon, három- és ötajtós karosszériaváltozatban.Erőteljes vezetési élmény a prémium kompakt szegmensben

A legsportosabb kompakt sikertörténete 2004 nyarán, a BMW 1-es sorozat világpremierjével vette kezdetét: lélegzetelállító agilitásával és menetdinamikájával a modell pillanatok alatt kimagasló mércét állított fel a kategóriában, amely a mai napig világszerte több mint kétmillió ügyfél tetszését nyerte el – elsősorban Németországban, Nagy-Britanniában és Kínában. A BMW 1-es sorozat legújabb modellgenerációjából eddig 960 000 példány talált gazdára.

Vadonatúj különkiadások megnyerő stílusban

A BMW 1-es sorozat sportosságát a dinamikus karosszéria-arányok, a méretes hűtőrácsok, az elegánsan elnyújtott motorháztető és a lendületes hátsó kialakítás egysége határozza meg. A Sport Line Shadow, M Sport Shadow és BMW M140i Edition Shadow néven debütáló vadonatúj különkiadások képében a bajor prémiumgyártó az 1-es BMW egyszerre fiatalos, megújult és sportos karakterét nyomatékosítja. A különkiadások feketére fényezett hűtőrács-keretekkel, fekete betétekkel kiegészített, LED-technológiás első fényszóró-párral és ugyancsak LED-es, sötétített hátsó lámpatestekkel emelkednek ki testvérmodelljeik közül, miközben a BMW 1-es sorozat M Sport Shadow különkiadását fekete kipufogóvégek is díszítik. A sorozatban eközben a Seaside Blue tengerkék-metál és a Sunset Orange narancsmetál karosszéria-fényezési árnyalatok is bemutatkoznak.

A BMW 1-es sorozat palettáján továbbra is elérhetők maradnak a Sport Line, Urban Line és M Sport felszereltségi csomagok, a modellfrissítéssel párhuzamosan ráadásul az extrafelszereltségi portfólióra öt új keréktárcsa-garnitúra is felkerül. 2017 júliusától a bajor gyártó ügyfelei tizenhat különböző felni közül választhatnak az 1-es BMW alá – 16”-os, 17”-os és 18”-os méretben.Letisztult utastér kifinomult műszerfallal

A megújult BMW 1-es sorozat utasterében számos exkluzív részlet harmonikus egysége kelt kategóriaelső, prémium hangulatot. A minimalista stílusú, kifinomult műszerfal még inkább a vezetőre összpontosít, a letisztult utastér-egységről pedig újrarajzolt, fekete hátterű műszeregység, elegáns kontraszt-varrással ellátott műszerfal, magasfényű feketére lakkozott központi betét és elrejthető dupla pohártartó gondoskodik. Az ajtókárpitokba épített kezelőgombok krómozott betéteket kaptak. A légkondicionáló berendezés szellőzőrostélyai vadonatúj formában öltöttek testet, hogy kihangsúlyozzák a BMW 1-es sorozat prémium utasterének bőséges helykínálatát.

BMW iDrive, érintőképernyő és hangvezérlés már a prémium kompakt szegmensben is

A bajor gyártó a látványos újításokkal frissülő BMW 1-es sorozatot már az alapfelszereltség részeként iDrive operációs rendszerrel szereli fel, a BMW ügyfele így a Touch Controller érintőpadon keresztül, érintésekkel is vezérelheti a modell navigációs rendszerét, járműbeállításait és szórakoztató funkcióit. A BMW Professional navigációs rendszer immáron nagyfelbontású, 8,8 inch képernyő-átmérőjű érintőképernyővel is megrendelhető, a fedélzeti rendszerek pedig a Touch Controller és a központi érintőképernyő mellett már intelligens hangutasításokkal is vezérelhetők.Tökéletes járműkapcsolat már az alapfelszereltség részeként

Az alapfelszereltség részeként integrált SIM kártya a BMW 1-es sorozatot a BMW ConnectedDrive számos intelligens szolgáltatásával vértezi fel, mindezt ráadásul okostelefonok segítsége nélkül. Az Online Entertainment funkciónak köszönhetően a bajor gyártó ügyfele több millió zeneszámhoz és hangoskönyvhöz férhet hozzá, miközben a valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information) segítségével a jármű a forgalmi dugók kikerülésére is képes. A BMW intelligens forgalomfigyelő technológiája időben érzékeli a torlódásokat, a forgalmi dugókat, a baleseteket és a közelgő időjárási változásokat, amelyekről különböző módon értesíti a vezetőt.

A mindenre kiterjedő BMW Connected eközben játszi könnyedséggel integrálja a jármű központi operációs rendszerébe a felhasználó okostelefonját, okosóráját vagy táblagépét, a naptárbejegyzéseket, kontaktlistákat és napi teendőket így egyetlen, közös felületen kezeli. A rendszer a megbeszélt találkozók előtt időben figyelmezteti a BMW ügyfelét az indulásra, mialatt a pontos célba érkezés érdekében a valós idejű forgalmi információk adatait is folyamatosan elemzi. A BMW Connected felismeri a jármű által leggyakrabban megtett útvonalakat, a későbbi útvonaltervezésekkor így azokat kedvelt útvonalként, a felhasználó személyes preferenciái szerint ajánlja fel. Sőt mi több, a technológia már nem csupán az autóban, de a parkolás utáni utolsó métereken, a központi operációs rendszerrel összehangolt okostelefonon keresztül is mutatja az utat a megjelölt úti célig.

A BMW Connected távvezérlésű szolgáltatásainak (Remote Services) köszönhetően a bajor prémiumgyártó ügyfele a távolból, okostelefonon keresztül is aktiválhatja a BMW 1-es sorozat számos funkcióját, így például a légkondicionáló rendszert, az ajtózárakat, az ablakokat, a kürtöt és a fényszórókat is. Az intelligens járműkapcsolatok tekintetében a BMW az autógyártók között elsőként tette elérhetővé ügyfelei számára a Microsoft Office 365 teljes palettáját, a felhasználók így az autóban ülve is korlátlanul hozzáférhetnek e-mail fiókjaikhoz, naptárbejegyzéseikhez és kontaktlistáikhoz. 2017 júliusától ráadásul a BMW 1-es sorozatban is megjelenik a csatlakoztatott okostelefonokat vezeték nélkül tápláló, induktív töltési funkció, a beépített WiFi-hotspot pedig egyszerre nem kevesebb, mint tíz okoseszköznek kínál rendkívül gyors mobilinternet-hálózatot.

Vezetést támogató rendszerek a még nagyobb biztonságért

A BMW 1-es sorozat opcionális extrafelszereltségeként elérhető vezetést támogató rendszerek között a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control), valamint a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (Lane Departure Warning) és az automata fékező funkcióval dolgozó (City Collision Mitigation), gyalogosokra figyelmeztető rendszert (Pedestrian Warning) is magába foglaló Driving Assistant csomag is megtalálható. Amíg előbbivel a jármű képes a forgalomban teljesen önállóan araszolni, addig utóbbi egészen 60 km/órás sebességig automatikusan lefékez, ha ráfutásos baleset vagy gyalogos-gázolás veszélyét érzékeli. A rendkívül érzékeny szenzorokkal dolgozó parkolóasszisztens (Parking Assistant) eközben 35 km/órás sebességig az úttal párhuzamosan vagy merőlegesen elérhető legszűkebb parkolóhelyeket is megtalálja, majd a kiválasztott helyre magától beparkolja az autót.

A BMW EfficientDynamics motorcsalád kivételesen hatékony három-, négy- és hathengeres erőforrásai

A megújult BMW 1-es sorozat motorházteteje alá három-, négy- és hathengeres erőforrások közül választhatnak az ügyfelek, a BMW TwinPower Turbo technológiával felvértezett benzines és dízelüzemű egységek kivétel nélkül a legkorszerűbb BMW EfficientDynamics motorcsalád tagjai. A BMW 116i, a BMW 116d EfficientDynamics Edition és a BMW 118d xDrive modellek kivételével ráadásul a motorváltozatok a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval és a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval is felszerelhetők, az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltó alternatíváiként. A BMW M140i xDrive modell kizárólag a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval rendelhető meg.

A benzines paletta alján a turbós háromhengeres motorral szerelt, 80 kW / 109 lóerő maximális teljesítményre képes BMW 116i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,0 – 5,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 116 – 126 gramm / km)*, míg a trónon a 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres erőforrással szerelt BMW M Performance modell, a BMW M140i áll (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,1 – 7,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 163 – 179 gramm / km)*.

A dízelüzemű erőforrásokban ugyancsak a legkorszerűbb turbófeltöltési technológia dolgozik, vadonatúj töltési szisztéma szerint, minden korábbinál precízebb közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerrel. A paletta belépőmodellje a BMW 116d, amelynek 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítménye és 270 Nm csúcsnyomatéka átlagos 100 kilométerre vetített 3,6 – 4,1 liter üzemanyag-fogyasztással és kilométerenkénti 96 – 107 gramm kombinált károsanyag-kibocsátással párosul*. Az 1-es BMW legtakarékosabb modellje a BMW 116d EfficientDynamics Edition, amelynek átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 3,4 – 3,8 liter 100 kilométerenként, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig csupán kilométerenkénti 89 – 101 gramm. A dízelüzemű portfólió legerőteljesebb tagja a BMW 125d modell, amelynek négyhengeres motorja a változó turbina-geometriájú, nagynyomású turbóval többlépcsős feltöltési rendszerben dolgozik, 165 kW / 224 lóerő maximális teljesítményt és 450 Nm forgatónyomatékot állítva elő. Mindez 100 kilométerre vetített 4,3 – 4,6 liter átlagos üzemanyag-fogyasztással és kilométerenkénti 114 – 120 gramm kombinált károsanyag-kibocsátással párosul*.

BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az optimális erőátvitelért

A legendás hátsókerék-meghajtás alternatívájaként a BMW 118d, a BMW 120d és a BMW M140i modellek a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is felszerelhetők. Az összkerékhajtás olyan előnyei mellett, mint az optimális erőátvitel, a kimagasló menetstabilitás és a mindenféle időjárási körülmények közepette garantált maximális tolóerő, a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az alul-, illetve túlkormányzások kockázatát is csökkenti, hogy a vezetés élménye ne csupán az egyenesekben, de a lehető legdinamikusabb kanyarvételekben teljesedhessen ki.A BMW M GmbH legkisebb élsportolói: bemutatkozik a megújult BMW M140i és BMW M140i xDrive

2017 júliusától a BMW 1-es sorozat etalonjai is megújulnak, a BMW M Performance modellpáros mellett ráadásul a BMW M140i Edition Shadow különkiadás is bemutatkozik, az alapfelszereltség részeként kínált LED-technológiás első fényszóró-pár fekete betétjeivel, illetve fekete hűtőrács-keretekkel. A sötétített hátsó lámpatestek és a 18” méretű könnyűfém keréktárcsák a különkiadás sportos énjét hangsúlyozzák, a tökéletes tapadásról pedig elöl 225/40 R18, míg hátul 245/35 R18 méretű gumiabroncsok gondoskodnak.

A BMW M140i motorházteteje alatt egy háromliteres, soros hathengeres benzinmotor dolgozik, közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel, kettős megfúvású BMW M Performance TwinPower Turbo technológiával, VALVETRONIC változó szelepvezérléssel és dupla VANOS változó vezérműtengely-állítással. Mindez 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményben és 500 Nm csúcsnyomatékban teljesedik ki, ez utóbbi ráadásul a percenkénti 1 520 és 4 500 közötti főtengelyfordulat-tartományban mindvégig a vezető rendelkezésére áll. Az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltóval mindez 4,8 másodperc alatt abszolvált nulla-százas sprintet eredményez, amely az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval felszerelve 4,6 másodpercre csökken (100 kilométerre vetített 7,1 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 163 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett). A modell végsebességét az elektronika minden esetben 250 km/óránál maximálja. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás jelenlétének köszönhetően a BMW M140i xDrive volánja mögött még intenzívebb az élmény: a modell az alapfelszereltség részeként kínált nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval 4,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, 100 kilométerre vetített 7,4 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 169 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett.

A BMW M140i és a BMW M140i xDrive lélegzetelállító agilitását a változó áttételű sport kormánymű fokozza, a BMW 1-es sorozat sportmodell-párosához ráadásul BMW M sport futómű és BMW M sport fékrendszer is megrendelhető. Az élsportolókhoz az opcionális extrafelszereltség részeként a hathengeres benzinmotor jelleggörbéje szerint rövidített kiosztású, hatsebességes manuális váltó is elérhető, a vezetési élménykapcsoló pedig a COMFORT, a SPORT és az ECO PRO vezetési üzemmódok mellett már SPORT+ módot is kínál. Ez utóbbi a dinamikus menetstabilizáló rendszerrel (DSC – Dynamic Stability Control) együttműködve már kontrollált drifteket is engedélyez.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER