Címkék: BMW | BMW 7 | centenáriumi különkiadás | THE NEXT 100 YEARS

2016. április 20. szerda, 07:21

 

A bajor gyártó százéves történelmének egy száz darabos különkiadás állít emléket. Bemutatkoznak a centenáriumi BMW Individual 740Le (xDrive) iPerformance THE NEXT 100 YEARS, BMW Individual 750Li (xDrive) THE NEXT 100 YEARS és BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence THE NEXT 100 YEARS modellek.

A vállalatcsoport századik évfordulójának ünnepén a BMW egy centenáriumi különkiadással állít emléket azon teljes évszázadot átölelő technológiai szaktudásának, amelynek következetes alkalmazásával a világ elsőszámú prémium autógyártójává lépett elő az abszolút vezetési élmény jövője felé vezető úton. A limitált széria száz évet szimbolizáló száz képviselője a vadonatúj BMW 7-es sorozat három különböző erőforrásának ötféle hajtásláncával gurul le a gyártósorról, a következő modellek képében:
BMW Individual 740Le iPerformance THE NEXT 100 YEARS
BMW Individual 740Le xDrive iPerformance THE NEXT 100 YEARS
BMW Individual 750Li THE NEXT 100 YEARS
BMW Individual 750Li xDrive THE NEXT 100 YEARS
BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence THE NEXT 100 YEARS.
A vadonatúj BMW 7-es sorozat centenáriumi különkiadásának modelljei a bajor gyártó luxuslimuzinjának járműtechnológiai innovációit, hatékonyságát és páratlan menetdinamikáját a BMW Individual részleg tökéletes harmónia szerint megtervezett exkluzív felszereltségi opcióival egyesítik.

bmw-individual-740le

A centenáriumi limitált széria exkluzív karosszéria-fényezésének, a BMW Individual részleg 20 collos könnyűfém keréktárcsa-garnitúrájának, a BMW Individual finomszemcsés Merino bőrkárpitozásnak és a páratlanul innovatív részleg exkluzív utastéri részleteinek köszönhetően a rendkívüli luxuslimuzin megkérdőjelezhetetlenül egyedi megjelenést, abszolút vezetési élményt és fejedelmi utastéri hangulatot garantál, hajtáslánc-típustól függetlenül. A limitált széria kiváltsága egy különleges, mindössze száz darabban készülő Montblanc töltőtoll is, amely büszkén viseli a vadonatúj 7-es BMW különkiadásának árnyalatát, mintázatát és részleteit, és kizárólag a centenáriumi modellekhez lesz elérhető. A BMW 7-es sorozat THE NEXT 100 YEARS névvel ellátott ünnepi modelljei a bajor gyártó zászlóshajója által kínált fejedelmi luxust, valamint a BMW ügyfélközpontúságában, időtlen dizájnjában és páratlan kivitelezési minőségében rejlő, mélyen gyökerező járműépítési szaktudás vadonatúj értelmezését testesítik meg.

A BMW négykerekű járműveinek hamisítatlanul egyedülálló karakterét és a bajor gyártó páratlan sikertörténetét a hagyománytisztelő alapelvekre épülő, folyamatosan fejlődő járműépítési szaktudás és az innovációk iránti megszállott szenvedély kettőse jellemzi. A BMW történelmében fellelhető eddigi legátfogóbb és leglenyűgözőbb innovációk alkalmazásával a vadonatúj BMW 7-es sorozat hitelesen tükrözi az immáron százéves vállalatcsoport technológiai szakértelmét. A fejedelmi luxuslimuzin stílusos megjelenést, időtlen eleganciát és kivételes menetdinamikát sugárzó kialakításával, illetve a sportosság, a menetkomfort és a hatékonyság optimális hármas egységét kínáló sokrétű innovációjával varázsolja el a bajor gyártó kifinomult ügyfeleit. A 7-es BMW hatodik modellgenerációja ugyanakkor a kezelési kényelem, az intelligens járműkapcsolatok és a gondtalan utastéri atmoszféra terén is kategóriaetalon mércét állít fel, miközben az olyan technológiai- és dizájn-újításokkal, mint a CarbonCore karosszériaváz-felépítés, a BMW eDrive hajtáslánc-technológia, az elvakítás-mentes BMW Lézerfény, az Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás, a BMW Gesztusvezérlés, a távirányítású parkolás, az Executive Lounge és a Sky Lounge panoráma üvegtető, a BMW zászlóshajója a vállalatcsoport centenáriumi évében minden korábbinál erőteljesebben nyomatékosítja a luxuslimuzinok szegmensén belül elfoglalt úttörő pozícióját.

Exkluzív karosszéria-fényezés és változatos BMW Individual felszereltségi opciók

A vadonatúj BMW 7-es sorozat THE NEXT 100 YEARS limitált kiadásának száz képviselője a vállalatcsoport dingolfingi üzemében gurul le a gyártósorról. Az ünnepi modelleket kivétel nélkül a BMW Individual részleg legexkluzívabb felszereltségi opcióival látják el, amelyeknek előállítási folyamatát egytől egyig a gyártási precizitás, a hagyományok iránti tisztelet és a kompromisszumoktól mentes minőségi előírások határozzák meg. A centenáriumi különkiadás azonnal szembetűnő éke a BMW Individual Centennial Blue centenáriumi mélykékmetál árnyalatú karosszéria-fényezés és a kézzel készített „THE NEXT 100 YEARS” modelljelzés. Ragyogó fényével és intenzív színmélységével a rendkívül összetett fényezési folyamat során előhívott mélykékmetál árnyalat a luxuslimuzin exkluzivitását hangsúlyozza: eme különleges karosszéria-fényezés kizárólag a százdarabos ünnepi limitált széria kiváltsága. A BMW Individual részleg 20 collos, kovácsolt könnyűfém keréktárcsái ezüst / fémszürke kéttónusú árnyalataikkal, V-kialakítású küllő-dizájnjaikkal és eltérő méretű gumiabroncsaikkal ugyancsak a technológia és a dizájn legmagasabb szintű egységét nyomatékosítják.

bmw-individual-740le-2

A fejedelmi luxuslimuzin B-oszlopain kézzel készített „THE NEXT 100 YEARS” modelljelzés hirdeti a centenáriumi limitált széria exkluzivitását, a modelljelzés ráadásul az utastérben is visszaköszön, a kesztyűtartó feletti dekorcsíkba gravírozva, illetve az első és hátsó fejtámlákba hímezve. A száz darabos különkiadás aktuális sorszáma egy apró plaketten jelenik meg a középkonzol első felébe épített pohártartók fedelén, például a „1 of 100” felirat képében.

A vadonatúj BMW 7-es sorozat THE NEXT 100 YEARS különkiadásának luxus színvonalú vezetési élményéről és utazási komfortjáról az utastér rendkívül magas szintű kialakítása gondoskodik, amely még a legapróbb részletekben is megfelel a lehető legmagasabb elvárásoknak. Az exkluzivitás középpontjában a BMW Individual részleg finomszemcsés Merino bőrkárpitozása áll, amely az üléseken, az ajtókárpitokon, a B-oszlopokon, a műszerfal alsó és felső részén, a középkonzolon, a kartámaszokon és az ajtó-markolatokon egyaránt fekete kontraszttal kihangsúlyozott „Smoke White” füstös fehér árnyalatban pompázik. Kivételesen finom anyagának és puha, finomszemcsés felületeinek köszönhetően a bőrkárpit az utastér mindegyik felületén friss, életerős és kellemes tapintást garantál. A természetes hatású, nyitott pórusú bőrözés a gondosan kiválasztott nyersanyagok és a rendkívül kivételes felhasználási eljárások összetett eredménye, amelynek köszönhetően a lélegző felületek előkelő utazási komfortot biztosítanak. A steppelt ülőfelületek finoman szőtt kialakítása, a kézzel szőtt bélések és a kontrasztos varrás együttese a BMW Individual utastér-bőrözési eljárásrendszerének kivételes precizitásáról és a legapróbb részleteket is átható figyelemről tanúskodik. A padlólemez teljes belső burkolata, a tetőkárpit, a szőnyegek és a biztonsági övek eközben a BMW Individual „Smoke White” füstös fehér árnyalatú Alcantara-anyagából készültek. A centenáriumi modellek stílusos utastéri hangulatát a Piano Finish Black zongoralakk-fekete fabetétekkel tarkított, finoman bőrözött BMW Individual bőrkormány és a hasonló árnyalatú BMW Individual dekorcsíkok emelik a maximumra.

A „Montblanc for BMW” centenáriumi töltőtoll

A Montblanc és a bajor autógyártó a vadonatúj BMW 7-es sorozat THE NEXT 100 YEARS ünnepi különkiadásának egyediségét nyomatékosítva egy rendhagyó töltőtollat alkotott: ez a „Montblanc for BMW” centenáriumi töltőtoll.

A „Montblanc for BMW” centenáriumi töltőtollat a tervezők a Montblanc márka minőségre, stílusra és állandó innovációra vonatkozó szilárd alapelveinek betartásával váltották valóra: a Montblanc márkanév immáron több mint 110 éve egyet jelent az írási magaskultúra és az első osztályú kivitelezés kettősével. A Montblanc a BMW dizájnrészlegével együttműködve egy olyan töltőtollat alkotott meg, amely mindössze száz darabban készül el és kizárólag a vadonatúj BMW 7-es sorozat THE NEXT 100 YEARS limitált szériájának kiváltsága lesz.

bmw-individual-m760l

A legendás Montblanc-ikonnak számító Montblanc Meisterstück töltőtoll ezúttal a BMW Individual részleg jellegzetes dizájn-elemeit öltötte magára: a Meisterstück Skeleton töltőtoll felületi kialakítása a BMW 7-es sorozat centenáriumi különkiadásának finoman szőtt, steppelt ülőfelületeit idézi, az átlátszó elemek pedig a limitált széria karosszériájának BMW Individual Centennial Blue mélykékmetál fényezési árnyalatát örökölték. A ródium bevonatú, 18-karátos aranyból készült Montblanc tollhegybe a BMW Individual Merino bőrkárpitozásának egyedi kontúröltéseit gravírozták bele.

A „Montblanc for BMW” centenáriumi töltőtoll megalkotása új fejezetet nyitott a BMW és a Montblanc sikeres együttműködésének történetében. A hagyománytisztelő, hamburgi székhelyű vállalatot 1906-ban alapították, mígnem mára a kiváló minőségű írószerek és a luxus kategóriájú kiegészítők piacának egyik abszolút vezető gyártójává lépett elő. Miként a BMW, úgy a Montblanc is az elképzelhető legmagasabb színvonalat tűzi ki maga és termékei elé, miközben minőség iránti szenvedélye, a részletek szeretete, mélyen gyökerező hagyományainak tisztelete és erős innovációs képessége a folyamatos megújulásra való törekvéssel egyesül. A „Montblanc for BMW” kollekció első ízben 2015 őszén kínált a két gyártó ügyfeleinek írószereket és bőrözött kiegészítőket, amelyeket a hosszú távú együttműködés kezdeteként ugyancsak a BMW 7-es sorozat dizájn-innovációi ihlettek.

Háromféle motorváltozat és intelligens összkerékhajtás az abszolút vezetési élményért

A vadonatúj BMW 7-es sorozat THE NEXT 100 YEARS limitált szériájának magabiztos kisugárzása egyet jelent az abszolút vezetési élmény és a kimagasló utazási komfort egységével. A centenáriumi luxuslimuzin magabiztos menetteljesítményét háromféle erőforrás és ötféle hajtáslánc garantálja, amelyek tradíciókövető elrendezésükkel, maximumra hangolt teljesítményükkel és jövőbe mutató technológiai innovációikkal kivétel nélkül a BMW Group világszerte egyedülálló hajtáslánc-tervezési és -fejlesztési szaktudását hirdetik. A bajor gyártó százéves történelmének emléket állító ünnepi különkiadás modelljei ráadásul a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is felszerelhetők, amely az elektronikus vezérlésnek köszönhetően a másodperc törtrésze alatt osztja el az erőforrás teljesítményét és forgatónyomatékát az első és a hátsó tengely, illetve az egyes kerekek között, minden útfelületen és vezetési szituáció közepette kiváló tapadást, optimális stabilitást és sportautós kanyarodási menetdinamikát garantálva.

A BMW Individual 750Li THE NEXT 100 YEARS és a BMW Individual 750Li xDrive THE NEXT 100 YEARS modellekbe szerelt vadonatúj nyolchengeres erőforrás a legmodernebb BMW TwinPower Turbo technológiát a BMW luxuslimuzinjaiban alkalmazott egyik legrégebbi motorelrendezési hagyománnyal ötvözi. Az 1954-ben bemutatott BMW 502 modell volt a bajor gyártó történetének első négykerekűje, amelyet V8-as benzinmotorral szereltek, 100 lóerő maximális teljesítménnyel és az akkor forradalmi újításnak számító alumínium öntvénnyel. A vadonatúj BMW 7-es sorozatban dolgozó, 4,4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotor már 330 kW / 450 lóerő maximális teljesítményt és 650 Nm csúcs forgatónyomatékot küld a hátsó – vagy opcionálisan mind a két – tengelyre. A 20 collos könnyűfém keréktárcsákkal szerelt BMW Individual 750Li THE NEXT 100 YEARS ünnepi modellek 4,7 másodperc alatt gyorsulnak fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, miközben 100 kilométerre vetített átlagfogyasztásuk mindössze 8,3 liter*, kilométerenkénti károsanyag-kibocsátásuk pedig csupán 192 gramm*. Az összkerékhajtású xDrive változatok megegyező értékei 4,5 másodperces gyorsulás, 8,5 literes* fogyasztás és 197 grammos* emisszió. Az adatok az EU-ciklus tesztkörének mérési eredményei.

bmw-individual-7-ser

A vadonatúj BMW 7-es sorozat centenáriumi különkiadásának másik két erőforrás-változata idén, a BMW Group fennállásának századik évében érkezett meg a piacra. A BMW Individual 740Le iPerformance THE NEXT 100 YEARS és a BMW Individual 740Le xDrive iPerformance THE NEXT 100 YEARS modellek úttörő hatékonyságú plug-in hibrid hajtásláncának alapját adó BMW eDrive technológiát a luxuslimuzin a jövőbe mutató BMW i modellek hajtásláncából örökölte meg. A BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó négyhengeres benzinmotor és az elektromos erőforrás kettőse 240 kW / 326 lóerő* maximális teljesítményt állít elő. A széria gumiabroncsokkal szerelt BMW Individual 740Le iPerformance THE NEXT 100 YEARS modell átlagos üzemanyag-fogyasztása csupán 2,1 liter* 100 kilométeren, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig mindössze 49 gramm* kilométerenként. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt változat megegyező értékei 2,3 literes* fogyasztás és 53 grammos* emisszió. Az adatok az EU-ciklus tesztkörének mérési eredményei.

A letaglózó menetteljesítmény, a káprázatos gyorsulás és az abszolút presztízs megtestesítőjeként a tizenkét hengeres erőforrással szerelt BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence THE NEXT 100 YEARS különkiadás zárja a vadonatúj BMW 7-es sorozat centenáriumi limitált szériájának motorpalettáját. A V12-es erőforrás ugyancsak történelmi jelentőséggel bír a BMW 7-es sorozat motorházteteje alatt: 1987-ben a luxuslimuzin második modellgenerációja a bajor gyártó teljes termékpalettájának abszolút zászlóshajójaként és a háború utáni Németországban készült első tizenkét hengeres négykerekűként gurult be az autóipar történelmébe. A kategóriaetalon luxuslimuzin legújabb modellgenerációjának immáron 6,6 liter hengerűrtartalmú, V12-es hengerelrendezésű benzinmotorja a BMW TwinPower Turbo technológia innovációinak széleskörű alkalmazásával 448 kW / 610 lóerő* maximális teljesítményt küld a négy 20 collos kerékre, amellyel a BMW M760Li xDrive modell 3,7 másodperc* alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra. A modell kimagasló menetteljesítménye, párját ritkító erőtöbblete és lenyűgözően sima járáskultúrája átlagos 100 kilométeren 12,6 liter* üzemanyag-fogyasztással és kilométerenkénti 294 grammos* emisszióval párosul. Az adatok az EU-ciklus tesztkörének mérési eredményei.

*Előzetes értékek.

Exkluzív, innovatív, egyedülálló: széleskörű alapfelszereltség és elsőosztályú opcionális extrák a fejedelmi luxus és az abszolút vezetési élmény érdekében

A vadonatúj BMW 7-es sorozat THE NEXT 100 YEARS különkiadásának páratlanul széles felszereltségi palettáját a fejedelmi luxust és a prémium szintű vezetési élményt mindvégig szem előtt tartva állították össze a tervezők. A 7-es BMW vezetési élményét immáron hat modellgeneráció óta a sportosság és az utazási komfort tökéletes egyensúlya jellemzi. A 2015. szeptemberi Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatott legújabb generáció már mindkét tengelyén automata szintszabályzós levegős futóművel és Dinamikus Lengéscsillapítás-szabályzással (DDC – Dynamic Damper Control) dolgozik. Az utazás kényelmét és dinamizmusát a vadonatúj BMW 7-es sorozat valamennyi modelljéhez opcionális extrafelszereltségként elérhető aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering), a borulásgátló rendszerrel felszerelt Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás és az intelligens fedélzeti rendszerek adataiból dolgozó előrelátó funkció fokozza. A vezetési élmény központi kapcsolójával ráadásul a COMFORT, a SPORT és az ECO PRO üzemmódok mellett most először az ADAPTIVE mód is aktiválható, amely esetén a kormányrásegítés mértéke, a váltókarakterisztika, az erőforrás, a futómű és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is az aktuális útviszonyokhoz és az adott vezetési stílushoz igazodik. Sőt mi több, a vadonatúj 7-es BMW a teljes LED-optikás fényszórók alternatívájaként az intelligens fényelosztással (BMW Selective Beam) dolgozó BMW Lézerfénnyel is felszerelhető.

bmw-individual-m760l-belso

A vadonatúj BMW 7-es sorozat fedélzeti iDrive menürendszerének központi kijelzője érintőképernyőként is funkcionál, a modellhez ráadásul az autóipar történetében elsőként érhető el a forradalmian innovatív BMW Gesztusvezérlés. A középső visszapillantó és a középkonzol közötti sávban kifejezetten erre a célra kifejlesztett szenzorok figyelik a vezető és az első utasülésben helyet foglaló utas háromdimenziós kézmozdulatait, amelyekkel a fedélzeti információ-szolgáltató és szórakoztató rendszerek rendkívül intuitív és felhasználóbarát módon működtethetők. A bajor gyártó zászlóshajójához a BMW ConnectedDrive opcionális extrafelszereltségként megrendelhető összes innovációja elérhető, így a BMW Head-Up kijelző legújabb generációja, a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), az oldalirányú ütközésre figyelmeztető rendszerrel dolgozó sávtartó asszisztens (Lane Keeping Assistant), a hátsó ütközésvédelem és a keresztirányú forgalomra figyelmeztető funkció is. A közlekedési torlódásokat figyelő asszisztens (Traffic Jam Assistant) már fél-automatizált járművezetés esetén is aktiválható, mindenféle útviszonyok közepette. A Surround View rendszer legmodernebb generációja ráadásul már jármű körüli háromdimenziós nézetet és panorámaképet (3D View and Panorama View) is kínál.

A 7-es BMW legújabb modellgenerációjához elérhető extrafelszereltségek listáját a kivételesen fejedelmi hangulatú utazási élmény érdekében hangulatvilágítás (Ambient Light), üdvözlőfény (Welcome Light Carpet), hátsó utastéri hangulatvilágítás (Ambient Highlight), Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzórendszer és utastéri illatvariációk (Ambient Air Package) színesítik, miközben a hátsó üléssorban az Executive Lounge gondoskodik a négy keréken elképzelhető legkényelmesebb utazásról. Az opcionálisan elérhető kényelmi csomag többek között négyzónás digitális légkondicionálót, hát- és nyakizmokat átmozgató nyolcpontos Vitalitás programot és masszázs funkciót is kínáló, elektromosan állítható komfortüléseket, aktív ülésszellőztetést, hatalmas lábteret és lábtámaszt is nyújtó Executive Lounge opciót, Executive Lounge hátsó konzolt és BMW Touch Command rendszerrel felszerelt hátsó szórakoztató központot is kínál a bajor gyártó ügyfeleinek. A kézbe vehető BMW Touch Command multimédiaeszköz 7 collos kijelzőjén könnyedén, a hátsó ülés kényelméből vezérelhetők a vadonatúj BMW 7-es sorozat információ-szolgáltató, szórakoztató és kényelmi rendszerei, miközben az okos készülék a külső adathordozók fájljainak megnyitását is lehetővé teszi (képeket, videókat és zeneszámokat egyaránt), játékkonzolként is funkcionál és a szélessávú internet is elérhető általa. A BMW Individual 740Le iPerformance THE NEXT 100 YEARS és a BMW Individual 740Le xDrive iPerformance THE NEXT 100 YEARS modellek esetében az álló helyzetben is működő légkondicionáló ugyancsak az alapfelszereltség része.

bmw-individual-m760l-hat


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER