Címkék: BMW | BMW 5 | cégautók

2016. április 13. szerda, 16:20

 

1972-es világpremierje óta a BMW 5-ös sorozat jelenleg hatodik modellgenerációját éli, a 2010. óta gyártott aktuális kiadás pedig a piaci debütálását követő hatodik évben immáron a kétmilliós értékesítési darabszámot is átlépte. A felső-középkategóriás üzleti modellek számtalanszor megkoronázott királya egymás után hódítja el az autóipari szakértők, az ügyfelek és a rajongók díjait.

 Immáron több mint kétmilliós értékesítési darabszámával a BMW 5-ös sorozat legmodernebb változata (F10) újabb mércét állít fel a prémium üzleti modellek szegmensében. 2010-es bemutatkozása óta a BMW 5-ös sorozat hatodik modellgenerációja a járműkialakítás, a menetdinamika és a hatékonyság terén egyaránt a felső-középkategória élére érkezett meg. Számtalan elnyert díjával, elismerésével és kitüntetésével, valamint rekordszintű eladási mutatójával a hatodik generáció a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő BMW 5-ös sorozat legsikeresebb változatává lépett elő, amely az elmúlt hat esztendőben mindvégig vezette a prémium üzleti modellek eladási listáját: a modell már most 42 százalékkal meghaladja az ötödik modellgeneráció (E60) hétéves értékesítési eredményét.

 az-uj-bmw-5

A BMW 5-ös sorozat világkörüli utazása

Amióta 1972-ben megkezdődött a BMW 5-ös sorozat gyártása, a hat modellgenerációból összesen több mint 7,5 millió négykerekű gurult le a gyártósorokról, majd kelt el. Mint ilyen, a sorozat a BMW sikertörténetének egyik meghatározó alappillére. Sőt mi több, az elmúlt hat esztendőben a BMW 5-ös sorozat legújabb változata a felső-középkategóriás üzleti modellek piacvezető képviselőjévé is vált. A BMW 5-ös sorozat limuzin, Touring és Gran Turismo karosszéria-változatai egybevéve csak a tavalyi évben több mint 347 000 ügyfél szívét ejtették rabul világszerte.

Kivételes népszerűségét a BMW 5-ös sorozat rendkívül széles motorpalettájának is köszönheti, amelyen különféle négy-, hat-, illetve nyolchengeres erőforrásoksorakoznak, egyszerre erőteljes és hatékony benzines, valamint dízelüzemű változatokban. A kínálat a 100 kilométeren mindössze 4,3 – 4,7 liter* átlagfogyasztást produkáló BMW 518d modelltől (kombinált károsanyag-kibocsátás: 114 – 124 gramm / km*) az extrém menetteljesítményre képes BMW M5 sportlimuzinig terjed (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 231 gramm / km)*, amelynek 412 kW / 560 lóerő maximális teljesítményét az opcionálisan elérhető Competition Package teljesítménynövelő csomag 423 kW-ra / 575 lóerőre tornázza fel. A tradicionális hátsókerék-meghajtás mellett a BMW 5-ös sorozat legtöbb modell-, illetve motorváltozata opcionális extrafelszereltségként a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is elérhető. A felső-középkategória etalonja a vezető, a jármű és a környezet közötti intelligens járműkapcsolatok terén is kategóriaelső mércét állított fel, a BMW ConnectedDrive széleskörű opcióinak és olyan egyedülálló szolgáltatásainak köszönhetően, mint az Intelligens Segélyhívás (Intelligent Emergency Call), valamint a balesetek súlyosságát önállóan felmérő Accident Severity Recognition funkció.

bmw-520d-tou

A BMW 5-ös sorozat legfényesebben csillogó díjai

A BMW 5-ös sorozat hatodik modellgenerációjának nemzetközi elismertségét és világméretű sikertörténetét az elmúlt hat évben kiérdemelt megannyi díj, kitüntetés és elismerés nyomatékosítja. A sorozat például az auto, motor und sport autós szakmagazin legjobb autókat díjazó „BEST CARS 2016” olvasói szavazásának trófeáját is elnyerte, miközben idén immáron sorozatban hatodik alkalommal hódította el a felső-középkategória legjobbjának járó „BEST CARS” kitüntetést. A BMW 5-ös sorozat az Auto Zeitung autós szakmagazin „Auto Trophy” olvasói szavazásán is hasonló sikereket ért el. Mi több, a modell az elmúlt hat évben számos dizájndíjat is bezsebelt, így többek között a „Red Dot” díjat, az iF terméktervezési díj arany trófeáját, a „Good Design Award” elismerést és a németországi dizájndíjat is. A BMW 5-ös sorozat kimagasló minőségét mindeközben a világhírű J.D. Power and Associates piackutató intézet is elismerte. A modell prémium minőségét, megbízhatóságát és kivételes ergonómiáját „Initial Quality Study” díjjal tüntették ki. Az újautó-tulajdonosok körében végzett világméretű „APEAL Study” felmérés rangsorán a BMW 5-ös sorozat ugyancsak első helyezettként ért célba.

 az-uj-bmw-5-fekete

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER