Címkék: BMW | BMW 750Li xDrive Solitaire | BMW Individual

2016. március 23. szerda, 19:21

 

A legkülönlegesebb ügyféligényeket is valóra váltó BMW Individual részleg a vadonatúj BMW 7-es sorozat két limitált kiadásával kelti életre az igéző szépség, a fejedelmi luxus és az elegancia magával ragadó varázsának új dimenzióját. A BMW 750Li xDrive Solitaire és Master Class kiadásokból mindössze hat plusz egy modell készül.

Megalkotni a világ legjobb autóit – ez a legfőbb motiváció, amely a BMW-t egy teljes évszázada hajtja, napjainkban is. Kifinomult ügyfeleink személyre szabott igényeit valóra váltva azonban még a legjobb autók is szinte a végtelenségig fokozhatók. A bajor gyártó éppen ezen egyéni igények kiszolgálására hozta létre BMW Individual részlegét, amely immáron több mint húsz éve tesz eleget a kompromisszumot nem ismerő ügyfélkör legmagasabb szintű járműipari kívánságainak. „A BMW Individual részleg nem csak egy szimpla műhely, ahol a BMW valóra váltja az ügyfelek elképzeléseit, hiszen sokkal több annál: tökéletesre hangolt ügyfélközpontúságunk kézzelfogható szimbóluma, amely művészi járműkülönlegességek képében kelti életre ügyfeleink minden kívánságát” - fogalmazott Frank van Meel, a BMW Individual részleget is felügyelő BMW M GmbH vezérigazgatója.

bmw-750li-xdrive-sol-2

A BMW Individual részleg a páratlan ügyféligények szerint személyre szabott egyedi luxusautókon felül a piacorientált kiadások és különleges modellek megtervezését és elkészítését is végzi, amelyre a Girard Perregaux neves óragyártóval, a Steinway & Sons világhírű koncertzongora-készítővel és a hagyománytisztelő ROBBE & BERKING ezüst-manufaktúrával együttműködésben elkészített négykerekű gyöngyszemek is ékes példaként szolgálnak. Az egyedülálló BMW Individual Kollekció mindemellett a BMW Individual emblémáját viselő különleges felszereltségeket és kiegészítőket is magába foglalja: az exkluzív karosszéria-fényezési alternatívákat, kiváló minőségű bőrözéseket, speciális utastéri betéteket és páratlan felszereltségi lehetőségeket kínáló rendkívüli opciókat minden tekintetben a BMW egyes modellsorozatainak jellemzői szerint tervezték meg az alkotók.

Bemutatkozik a vadonatúj BMW 7-es sorozat két hamisítatlanul exkluzív limitált kiadása

A vadonatúj BMW 7-es sorozat világpremierjével a bajor gyártó a kortárs luxus, az utazási komfort és a járműtechnológiai innovációk terén egyaránt iránymutató mércét állított fel a luxusautók szegmensében. A BMW Individual részleg most mindezt minden korábbinál magasabb szintre emeli, ismételten kitolva az elképzelhető lehetőségek határát. Különleges felszereltségeinek és kiegészítő opcióinak kivételesen exkluzív és rendkívül aprólékosan megmunkált részleteivel a BMW Individual ezúttal két, a BMW 750Li xDrive luxuslimuzin alapjaira épített limitált kiadású modellel szemlélteti fenomenális jármű-módosító képességeit: a hat példányban elkészített Solitaire kiadás és az egyetlen darabban valóra váltott Master Class kiadások képében.

bmw-750li-xdrive-sol

A két különleges kiadás exkluzív, BMW Individual aranyozott fekete-metál és BMW Individual Solitaire hófehér-metál karosszéria-fényezései még inkább kiemelik a vadonatúj BMW 7-es sorozat lélegzetelállító dizájnnyelvezetét. Eme két kivételes árnyalat csak rendkívül összetett fényezési eljárás során vihető fel a karosszéria felületeire: az egyik legfelső fényezési rétegbe nagyon finom üvegszemcséket kevernek, amely végül szokatlanul mély fényt ad az árnyalatnak. A hét autóipari gyöngyszemet a C-oszlopon egy „Solitaire” feliratú króm plakett, a csomagtérajtón pedig a különleges kiadás nevét viselő krómozott dekorcsík jelöli.

Az utastér az igéző szépség, a fejedelmi luxus és az elegancia egységének új dimenzióját kelti életre

A Solitaire és Master Class limitált kiadású modellek utasterében, ahol a BMW ügyfelei első kézből tapasztalhatják meg az utazási komfort minden korábbinál magasabb szintjét, megannyi exkluzív kiegészítő fokozza a modellsorozat igéző szépségében, fejedelmi luxusában és eleganciájában rejlő egységet. Az utastér előkelő hangulatát a Tartufo színben pompázó, exkluzív BMW Individual finomszemcsés Merino bőrkárpitozás és az ugyanilyen árnyalatú Alcantara tetőkárpit kettőse alapozza meg. A báránygyapjúból készített, Tartufo színű, rendkívül puha szőnyegek, a hátsó ajtókba rejtett, ugyanilyen árnyalatú zsebkendő-zsebek és a Tartufo színű, Alcantara borítású, hímzett „Solitaire”, illetve „Master Class” feliratokat viselő kispárnák még tovább növelik a vadonatúj BMW 750Li xDrive modell előkelő karakterét. Az alkotók a hátsó üléssor középső könyöktámaszába tulipánalakú pezsgőspoharakat helyeztek el, a csomagtérbe pedig egy hűtődobozt is beépítettek, amelyet a BMW ügyfelei a hátsó üléssor középkonzoli részén érhetnek el. Itt ráadásul diszkréten elhelyezett, ezüstözött plakett jelzi a tulajdonosoknak, hogy azon rendkívül exkluzív különleges kiadás kényelmét élvezik, amelyből mindössze hét darab készült a világon. Eme kivételes modellek ékei minden kétséget kizáróan az utastérben elhelyezett gyémánt-betétek, amelyekből egy a műszerfalon, további négy pedig az ajtókárpitokon kapott helyet.

bmw-750li-xdrive-sol-3

A Solitaire és Master Class limitált kiadások exkluzivitása a csomagtérben is folytatódik: a vastagon bélelt, Tartufo árnyalatú Alcantara-borítás azon túl, hogy védi a csomagokat, a luxusautót átjáró előkelő eleganciát hangsúlyozza. A limitált kiadás exkluzivitását rendhagyó otthoni kulcstároló rekesz fokozza, amelyet BMW Individual zongoralakk-fekete színben, gyöngyházfényű fedéllel, gyémánt-betétekkel és Alcantara béléssel is megrendelhetnek a BMW ügyfelei.

BMW Individual finomszemcsés Merino bőrkárpitozás, mint az utastér-bőrözés lehető legmagasabb szintje

Az ülések az autó azon kevés elemeinek egyikei, amelyekkel az utasok az utazás során mindvégig állandó kapcsolatot tartanak fenn, és mint ilyen, nagymértékben hozzájárulnak a pihentető és kényelmes utazási élményhez. A bajor gyártó éppen ezért a lehető legmagasabb szintű utastér-bőrözési opciót, a BMW Individual finomszemcsés Merino bőrkárpitozást alkalmazza a BMW 750Li xDrive Solitaire és Master Class kiadások esetében. Természetes viselkedésével és aprólékos kialakításával eme finomszemcsés bőrözés egyedülállóan kényelmes érzést nyújt, miközben tökéletesen megtestesíti a BMW Individual részleg ügyfélközpontú szemléletét: a legkiválóbb anyagok és a széleskörű bőrfelhasználási szaktudás találkozása a legmagasabb igényeket is kielégíti. A BMW Individual alkotói kizárólag hibátlan, ép nyersbőrökkel dolgoznak, kétféle bőrkezelési eljárást is alkalmazva: a bőr speciális újrabarnítása és vákuumos szárítása azon különleges folyamatok közé tartozik, amelyeket csak a legkiválóbb bőrözéseknél folytatnak le a gyártók. Eme két exkluzív bőrkezelési eljárás együttesen hamisítatlan eleganciával és ragyogással ruházza fel a BMW Individual finomszemcsés Merino bőrkárpitozást. A rendkívül óvatos folyamat hatására a felhasznált bőr mindeközben mit sem veszít eredeti minőségéből és pozitív tulajdonságaiból: azon túl, hogy továbbra is „lélegzik” és kiváltképp tartós, részletes kialakításának és puhaságának köszönhetően kiváló ülési komfortot garantál. A BMW Individual ezzel nem csupán a vadonatúj BMW 7-es sorozatban alkalmazott kiváló minőségű bőrkárpitozás terén, de az utastér-bőrözési opciók szempontjából is úttörő mércét állít fel: az ülések háttámla-borításai, az ajtókárpitok és a B-oszlopok mellett a műszerfal alsó és felső elemei is BMW Individual finomszemcsés Merino bőrkárpitozást viselnek.

Kiegyensúlyozott menetkomfort és elsőrangú hajtáslánc-teljesítmény

A hat plusz egy tagú limitált kiadás modelljeit kivétel nélkül a BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó V8-as benzinmotor mozgatja, amely a BMW 750Li xDrive motorházteteje alatt 330 kW / 450 lóerő maximális teljesítmény és 650 Nm csúcsnyomaték leadására képes (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 187 gramm / km)*. A luxuslimuzin 4,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebességét pedig az elektronika 250 km/óránál szabályozza. Az eltérő útfelületekhez és megváltozott vezetési szituációkhoz a másodperc törtrésze alatt alkalmazkodó BMW xDrive intelligens összkerékhajtás folyamatosan elemzi a hajtáslánc éppen aktuális karakterisztikáját és minden pillanatban arra a tengelyre, illetve kerékre továbbítja az erőforrás teljesítményét, ahol arra a BMW által fémjelzett, egyszerre dinamikus és biztonságos vezetéshez éppen szükség van. Mint ilyen, a V8-as benzinmotor és a hajtáslánc együttműködése kiegyensúlyozott menetkomfortot, elsőrangú teljesítményt és biztonságos utazást garantál, amelyet a vezetés színtiszta élménye jár át.

bmw-750li-xdrive-sol-4

A személyre szabott járműkülönlegességek szimbóluma: a BMW Individual részleg

Alkotói aprólékosságának, precíziójának és mesteri kivitelezésének köszönhetően a BMW Individual részleg a kifinomult ügyfelek legszokatlanabb kéréseinek is eleget tesz, amennyiben azok nem ellenkeznek a biztonsági előírásokkal, a márka arculatával és a jogi követelményekkel. A BMW Individual részleg a bajor gyártó minden ügyfelének megadja a lehetőséget arra, hogy saját autójuk „tervezői” legyenek, és egy csapat jármű-módosító specialista támogatását és tanácsait élvezve állítsák össze hamisítatlanul egyedülálló BMW modelljüket. A végeredmény minden esetben egy összetéveszthetetlen négykerekű, amely a lehető legegyedibb módon tükrözi tulajdonosa egyéniségét.

A BMW Individual részleg a jármű-módosítás számtalan lehetőségét felkínálja ügyfeleinek. Csak karosszéria-fényezési opcióból több mint száz változat érhető el, az ügyfelek azonban teljesen egyedi árnyalatokat és kézzel felvitt fényezési motívumokat is megálmodhatnak. Legyen szó akár teljesen egyedi, metál vagy gyöngyházfényű, magasfényű vagy matt, vagy akár kéttónusú karosszéria-fényezésről, a kivitelezésnek csak az ügyfelek elképzelései szabnak határt.

 bmw-750li-xdrive-sol-6

Az autó utastere a jármű átalakításának kulcspontja, hiszen a vezető és utasai itt kerülnek a legintenzívebb kapcsolatba a modellel. A bajor gyártó ügyfelei éppen ezért a BMW Individual utastéri felszereltség- és kiegészítő-palettájának minden egyes elemét saját elképzeléseik szerint személyre szabhatják. Az aprólékos átalakításokon túl az ügyfelek gyakran személyre szóló monogramokat és logókat is elhelyeznek az utastér különböző pontjain, így például a dekorcsíkokon, a küszöbléceken, a fejtámlákon és a napellenzőkön. Sőt mi több, az ügyfeleknek teljesen egyedi anyagok felhasználására is lehetőségük van, a műszerfal, az ajtókárpitok és a középkonzol egyes elemeit így például saját fájuk kérgéből is megformáltathatják. A BMW Individual részleg alkotói kimagasló tapasztalattal és szaktudással rendelkeznek ahhoz, hogy gyakorlatilag mindennemű felszereltségi ügyféligényt valóra váltsanak. Az így megszületett egyedi modellek nem csupán világszerte példa nélküliek lesznek, de a BMW Individual részleg lélegzetelállító kvalitásainak négykerekű szimbólumai is.

A BMW Individual részleg alkotói egy rendkívül inspiráló, kreatív környezetben segítenek az ügyfeleknek rálelni az egyéni exkluzivitásuk felé vezető tökéletes ösvényre, amelyen haladva a lehető legtávolabbra tolhatják saját és járművük határait. A valóra váltott víziók nem csupán újabbnál újabb autóipari különlegességek, de az ügyfelek és a tervezőmérnökök motiváló műalkotásai is lesznek. Az így életre keltett egyedi modellek és limitált kiadások a BMW Individual alapvető esszenciáját testesítik meg: a tökéletesre hangolt ügyfélközpontúságot a teljes körű alkotói szabadság mentén.

*Az üzemanyag-fogyasztási értékeket az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

bmw-750li-xdrive-sol-7


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER