Címkék: 2014 | BMW | modellfrissítés

2014. január 27. hétfő, 17:45

 

Márciustól a BMW 2-es Coupé piaci bevezetését követően két dízel változattal bővíti a motorpalettát a BMW 218d Coupé (143 LE, 320 Nm ) és a BMW 225d Coupé (218 LE, 450 Nm) a BMW kétliteres, négyhengeres, BMW TwinPower Turbo technológiával szerelt motorjával.

A 218d Coupé alapesetben hatsebességes manuális váltóval érkezik, de opcionálisan elérhető lesz hozzá a nyolcsebességes automataváltó is, amely a 2-es sorozat legerősebb dízel változatának számító 225d Coupé esetében már az alapfelszereltség része lesz. A gyengébbik dízellel a sportos kupé 8,9 másodperc alatt, az erősebbel 6,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, fogyasztása pedig mindkét esetben kiváló: előbbié mindössze 4,2 liter, utóbbié 4,7 liter átlagosan 100 kilométeren.
2014 tavaszától a BMW 3-as Gran Turismo új modellváltozatai nyolcsebességes automataváltóval társított hathengeres dízelmotort kap. A BMW 330d Gran Turismo háromliteres motorja 258 lóerőt és 560 Nm forgatónyomatékot teljesít, így mindössze 5,7 másodperc alatt éri el az óránkénti százas tempót, miközben 5,1 liter üzemanyagot éget el átlagosan. A 330d Gran Turismo kívánság szerint az intelligens xDrive összkerékhajtással is rendelhető, amely a még erősebb, BMW 335d xDrive Gran Turismo modell esetében az alapfelszereltség része lesz. Ebben a verzióban is ugyanaz a hathengeres motor dlgozik, a 335d xDrive Gran Turismo orrában azonban már 313 lóerős teljesítményre és 600 Nm csúcsnyomaték leadására lesz képes. A 4,9 másodperces gyorsuláshoz itt is elképesztően alacsony, 5,6 literes fogyasztás párosul átlagos 100 kilométeren.
A BMW 425d Coupé személyében a 4-es sorozathoz elérhető negyedik dízelmotor is bemutatkozik idén tavasszal. A BMW TwinPower Turbo technológiájával szerelt négyhengeres erőforrás e modellben 218 lóerőt teljesít, alapesetben hatfokozatú manuális váltóval párosítva. Az opciós listáról természetesen elérhető lesz a modellhez a nyolcsebességes Steptronic automataváltó is. Kézi váltóval 6,7, automatával 6,5 másodperc alatt felgyorsít álló helyzetből 100 km/órára, átlagfogyasztása pedig 5,0 liter, automataváltóval csupán 4,7 liter. A BMW 430d xDrive Coupé 258 lóerős, sorhatos dízelmotort kap, már szériakivitelben nyolcsebességes automataváltóval szerelve, amellyel az autó csupán 5,2 litert fogyaszt átlagban, miközben 5,2 másodpercig tart a nulla-százas gyorsulás. A 245 lóerős, automataváltós BMW 428i xDrive Cabrio lesz a 4-es sorozat első kabriója, amelyben az intelligens összkerékhajtás újfent bizonyítja az xDrive rendszer vonóerejét, biztonságát és dinamizmusát. A négyhengeres, kétliteres benzinmotor 6,5 másodperc alatt gyorsítja fel az elegáns nyitott tetőst 100 km/órára, miközben átlagfogyasztása alig 7,0 liter.
A BMW Individual felszereltség a sportos eleganciának és a vezetés élményének tökéletes kombinációját kínálja, amit tavasztól már a 4-es sorozat modelljeihez is kérhetnek a márka ügyfelei, akik így például a BMW Individual legelegánsabb fényezéseivel, könnyűfém felnijeivel és bőrkárpitjaival varázsolhatják egyedivé kedvenc kupéjukat vagy kabriójukat.

Tavasztól a BMW összes modelljéhez (kivéve BMW X6) alapfelszereltségként kínálja a gumiabroncsnyomás-kijelzőt. Utóbbi modellen kívül más típusokhoz is elérhető lesz a vadonatúj Professional rádió és a Business navigációs rendszer, amely már alapesetben is 3G sávszélességet használ, a 6,5 col átmérőjű központi kijelző képe pedig egy új technológiai fejlesztésnek köszönhetően tízszer gyorsabb lesz, mint a jelenlegi rendszerek.
Újdonság lesz továbbá, hogy a BMW X5 alapfelszereltségébe bekerül a kamera-alapú Driving Assistant rendszer, aminek része a sávelhagyásra figyelmeztető és a vészfékezésre is képes gyalogosfigyelő, illetve ütközésre figyelmeztető rendszer.A tavasz a 6-os sorozat képviselőinek is tartogat újításokat: mindegyik modellhez elérhetővé válik a professzionális Harman Kardon audiorendszer, és a nyolchengeres motorral szerelt 650i Coupé, 650i Convertible és 650i Gran Coupé változathoz szériafelszereltségként jár majd az M Sport kipufogórendszer, amely tovább hangsúlyozza a luxusautó sportos karakterét.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER