Címkék: Alfa Romeo

2021. július 13. kedd, 18:36

 

Idén újra összegyűlnek az Alfa Romeo tulajdonosok és az olasz autók szerelmesei AlfaCityben.

 

 

Július 16-17-én (pénteken és szombaton) a dunaújvárosi Szalki-szigeten rendezik meg AlfaCityt, a világ legnagyobb Alfa Romeo találkozóját, amelyre mintegy 1000 autót várnak a szervezők.

Bár a találkozó szervezői 2020-ban nagyon készültek rá, a koronavírus-járvány miatt az utolsó pillanatban kellett lemondaniuk a rendezvényüket. Így a 2019-es rekord után, amikor több mint 1500 Alfa Romeo érkezett AlfaCitybe, két teljes évet kellett várniuk a márka szerelmeseinek, hogy újra találkozhassanak.

 

 

 

A találkozót a 2004-ben alakult Alfa Amore nevű internetes közösség szervezi. Az első AlfaCityt még 2007-ben rendezték meg, már akkor is több száz autó részvételével. A korábbi találkozókat Esztergomban, Komáromban, Balatonfüreden és Zánkán tartották. A mostani új helyszín egyik legnagyobb előnye, hogy Dunaújváros gyakorlatilag az ország közepén van, és autópályán lehet megközelíteni.

Az idei rendezvény fellépőinek többsége Alfa Romeo tulajdonos, vagy szorosan kötődik a márkához. A találkozó szombati napján előadást tart Várkonyi Gábor autópiaci szakértő, Vályi István, a Speedzone.hu autós újságírója, a sok nevetésről pedig Janklovics Péter, a Dumaszínház humoristája gondoskodik majd.

Látványos bemutatót tart majd Zozo Kempf, BMX világbajnok és megrendezik az alfás tetoválások versenyét is. Ezen az indulhat, akinek a márkához kötődő tetoválása van.

A találkozó mindkét napján tuningautó és oldtimer kiállítást tartanak. A rendezvény legizgalmasabb autói között lesz egy Alfa Romeo Montreal, de érkeznek oldtimer Ferrarik és Maseratik is a rendezvényre.

AlfaCity minden ötödik résztvevője külföldi, több külföldi márkaklub képviselőjét is várják a szervezők, egyebek között Olaszországból, Ausztriából, Romániából, Szlovákiából, Szerbiából, Csehországból és Lengyelországból is érkeznek majd alfások.

A nap házigazdája idén is Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető, az Alfa Romeo hazai márkanagykövete. A programok sorát mindkét este hajnalig tartó bulik zárják, amelyeken fellép többek között Marta Vendrey, Stereo Palma/Náksi, aztán pedig DJ Miller zenél majd.

A rendezvény részletes programja megtalálható a www.alfacity.hu címen.

Az idei rendezvény a kormány rendelkezése értelmében csak védettségi igazolvánnyal látogatható, így a szervezők azt kérik, hogy aki nem rendelkezik ilyennel ne induljon útnak.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER