Címkék: Alfa Romeo

2022. október 28. péntek, 17:53

 

Az Alfa Romeo Giulia és Stelvio modellek stílusukat és technológiai tartalmukat tekintve egyaránt továbbfejlődnek, ugyanakkor hűek maradnak a márka génjeihez, amelyek 1910 óta fejezik ki a legnemesebb olasz sportosságot.

 


 Mindkét modell megjelenése megújul, köszönhetően a kifinomult, teljes LED-es adaptív mátrix fényszóróknak, valamint a vadonatúj „Trilobo” hűtőmaszknak, amely erőteljes rokonsági kapcsolatot teremt a Tonale modellel.
 Új szintre lépnek a technológiai és kapcsolódási lehetőségek: vadonatúj, teljesen digitális műszeregység jelenik meg a klasszikus teleszkópos kialakítással; az „Alfa Connect” szolgáltatások a fedélzeti komfort és biztonság legmagasabb szintjét nyújtják, ráadásul vezeték nélküli kapcsolaton (OTA) keresztül frissíthetők.
 Szintén az új Giulia és Stelvio modelleken debütál az az NFT (nem helyettesíthető token) technológia, amely a blokklánc-kártya koncepcióját alkalmazza. Ez utóbbi egy olyan titkosított digitális, nem módosítható jegyzék, amelyben minden egyes járműre vonatkozóan tárolják a fő információkat.
 A márka menetdinamikai jellemzői továbbra is mértékadóak a szabadidőjárművek, illetve a szedánok mezőnyében, köszönhetően a modellek tökéletes tömegeloszlásának, kategóriaelső dinamizmusának és csekély tömegének, valamint rendkívül pontos kormányozhatóságának.

 

 

 

 Új felszereltségi szint struktúra – Super, Sprint, Ti és Veloce – összhangban a Tonale modellnél bevezetettekkel. Négy karakteres kivitel, négy, az Alfa Romeónál nagy hagyományokkal rendelkező név. 

 Az új Giulia és Stelvio egyaránt bemutatja a „Competizione” különkiadást: ezeken a csúcskivitelű verziókon debütál az új, exkluzív Moon Light matt szürke fényezés.
Bemutatkozik az új Giulia és az új Stelvio. A két díjnyertes modell elnyerte a nemzetközi közönség rajongását, egyrészt a márkára jellemző kiválóságuknak – a tökéletes tömegelosztásnak, a kategóriaelső menetdinamikai jellemzőknek, valamint az élvonalbeli technológiai és hajtáslánc-megoldásoknak – köszönhetően, másrészt annak az időtlen dizájnnak a jóvoltából, amely minden Alfa Romeo modellt hosszú életű, mozgó műalkotássá nemesít. Az olasz dizájn Alfa Romeo által újraértelmezett szépsége a mai napon mindkét modell esetében még kívánatosabb, egyben még modernebb lett, hiszen orrkialakításukban olyan új stílusjegyek jelentek meg, amely letisztult, erőteljes rokoni kapcsolatot teremtenek a Tonale szabadidőjárművel. Az új Giulia és az új Stelvio 2023 februárjától rendelhető.

Új megjelenés
Az új Giulia és az új Stelvio orrkialakításának prominens részletei: a hűtőmaszk, amelyen a márkajelzés is található, valamint a két elsődleges légbeömlő alsó rácsozata egyaránt különleges kidolgozást kaptak, ami
modern formában értelmezi újra a híres, jellegzetes „Trilobo” maszkot. Az orrész legfontosabb újdonságai a fényszórók. Mindkét modellen most mutatkoznak be a „3+3” elrendezésű, teljes LED-es adaptív mátrix fényszórók. Ez nem csak a Tonale modellel teremt szoros rokoni kapcsolatot, de egy olyan legendás márkaarculati elemet idéz fel, amely annak idején az ikonikus Alfa Romeo SZ Zagato modellen, illetve az Alfa Romeo Proteo tanulmányautón mutatkozott be. Az új Giulia és Stelvio modellek homlokzatát meghatározó, három lámpamodul biztosítja a nappali világítást, a dinamikus irányjelző fényeket, valamint két kifinomult technológia alkalmazásával minden helyzetben optimális fényviszonyokat teremt.
Ezek az adaptív fényszóró rendszer, amely a tompított világítást folyamatosan a jármű sebességéhez, illetve a menetviszonyokhoz igazítja; illetve a vakításmentes, szegmentált távolsági világítás technológia, amely kedvezőtlen látási viszonyok esetén automatikusan felismeri az előttünk haladó, illetve szemből érkező járműveket, és megakadályozza azok elvakítását. Végezetül ott az üdvözlő és búcsúzó világítás, amely az autó zárásakor, illetve nyitásakor minden alkalommal működésbe lép. Mindez gazdaságosabbá és biztonságosabbá is teszi a rendszert: az előbbi a hosszabb élettartamnak és a csekélyebb energia fogyasztásnak köszönhető, míg az utóbbi annak, hogy a technológia kevésbé terheli meg a szemet, és fokozott vezetési komfortot eredményez. A stílus és a kifinomult technológia tökéletes kombinációját kínáló, hátsó LED-es lámpatest elrendezése ugyancsak a két típus sportos karakterét hivatott kihangsúlyozni. Az új Giulia zárófényei átlátszó burát kaptak, míg az új Stelvio esetében fényes fekete kidolgozású füstüveg mögött világítanak a diódák.

Új, teljes mértékben digitális műszeregység
Az új Giulia és Stelvio a létező legmodernebb technológiákat alkalmazva biztosítanak kényelmes, hálózatba kapcsolt élményt, miközben az Alfa Romeóra jellemző vezetési élményt kínálják. A legnagyobb jelentőségű újdonság a műszeregység, amely tradicionális ’teleszkópos’ kialakítást kapott. Ezen belül kapott helyet az új, teljesen digitális, 12,3 colos TFT kijelző, amelyen keresztül az összes járműinformáció, valamint az autonóm vezetéshez kapcsolódó paraméterek egyaránt leolvashatók. Ezen túlmenően a műszeregység három különböző elrendezésben jeleníthető meg.
Az Evolved (továbbfejlesztett) megjelenés az Alfa Romeo-dizájn jövőjébe enged bepillantást, és bár a két oldalsó negyedet is fenntartja, elsődlegesen a képernyő központi szakaszát használja. A Relax (pihentető) a kényelemről szól: nélkülözi a részletekbe menő tájékoztatást, és elhagyja a két szélső negyedet. A Heritage (hagyaték) mód a hatvanas, hetvenes évek ikonikus Alfa Romeo modelljei előtt tiszteleg, olyan jellegzetes formai elemekkel idézve meg őket, mint a fejük tetejére állított számjegyek a sebességmérő skála végén.

NFT technológia és „Alfa Connect” szolgáltatások
Az új Giulia és Stelvio modellek lendületesen, ösztönösen kezelhető HMI vezérlő felületén minden funkció karnyújtásnyira elérhető. Az infotainment rendszer a különböző tartalmak és funkciók mellett az „Alfa

Connect” szolgáltatásokat is biztosítja, amelyek hasznos biztonsági és kényelmi funkciók vezeték nélküli kapcsolaton keresztül (OTA) frissíthető, széles skáláját kínálják.
A „My Remote” funkció például számos egyéb mellett lehetővé teszi, hogy a távolból, okostelefonról vagy okosóráról vezéreljük a jármű bizonyos rendszereit (pl. ajtózárak nyitása/zárása, fények felvillantása.) A mai naptól fogva az új Giuliához és az új Stelvióhoz egyaránt elérhető az NFT (nem helyettesíthető token) technológia.
Az autóiparban világszerte egyedülálló megoldás először a Tonale modellen jelent meg, és ma a márka teljes kínálatához rendelkezésre áll. A technológia a blokklánc-kártya koncepciójára épül: olyan titkosított, nem módosítható digitális jegyzék, amelyben minden egyes autó elsődleges információi tárolhatók. Ez a karakteres, könnyen alkalmazható, fenntartható funkció is kihangsúlyozza az Alfa Romeo márka innovatív oldalát. Az ügyfél választásához igazodva az NFT előállít egy tanúsítványt, amelyben a jármű élettartamára vonatkozó adatokat rögzítik. A tanúsítvány később alkalmas a jármű megfelelő karbantartásának szavatolására, és ezáltal az értéktartás erősítésére. Az NFT tanúsítvány még hitelesebbé teszi a jármű adatait, ami segítség a tulajdonosnak / eladónak, ugyanakkor a vevő számára is megnyugtató, hogy megerősítést nyer a kiszemelt használt autó valamennyi adata.

A kategória legkiválóbb menetdinamikai jellemzői
Az új Alfa Romeo Giulia, illetve Stelvio újfent méretosztályuk legkiválóbb menetdinamikáját kínálják. Az Alfa Romeo legjobb hagyományait követve zsigeri vezetési élményt nyújtanak, amiben az olasz formatervezés, a legkiválóbb erőforrások, a tökéletes tömegelosztás, a különleges technológiai megoldások, valamint a kiváló tömeg/teljesítmény arány egyaránt szerephez jut. Az Alfa Romeo jelenlegi és múltbeli típusainak lényegét pont ez a „különleges receptúra” határozza meg, különösen, amióta a Tonale – a márka átalakulásának jelképe – a sportosság XXI. századi fogalmát a fenntarthatósággal egészítette ki, és írta újra. A takarékos, ugyanakkor nagy teljesítményű sportosság megvalósítása során a nemzetközi olasz márka saját kiválóságára támaszkodhat. Elég helyet foglalni egy új Giulia vagy egy új Stelvio utasterében, hogy azonnal megértsük: a vezetés jövőjébe készülünk belépni.
Kis tömeg és dinamizmus: a Giulia és a Stelvio hibátlan, sportos dinamikus viselkedését olyan különösen könnyű, közvetlenül a motorsportból átvett anyagok használata támasztja alá, mint az alumínium (pl. a motorblokk alsó felén) vagy a karbon kompozit (pl. a kardántengelynél.).
Összkerékhajtás Q4 technológiával: a jármű tapadását közvetlen, prediktív módon fenntartó rendszer a legmagasabb szintű teljesítményt, takarékosságot és biztonságot nyújtja. A Q4 technológia az összkerék hajtási rendszerek összes előnye mellett takarékosabb üzemet, robbanékony reakciókat, valamint a hátsókerék-hajtású autókra jellemző vezetési élményt kínál. A Q4 rendszer központi eleme az aktív osztómű (ATC) amely valós időben felügyeli a tapadási viszonyokat és a vezető parancsait, hogy mindenkor maximális teljesítményt nyújthasson.

 

 


Az Alfa Romeo Q4 rendszer lehetővé teszi, hogy a jármű tisztán hátsókerék-hajtással közlekedjen, ugyanakkor a tapadási határon – vagy a vezető kifejezett kérésére – a hajtóerő akár 50%-át képes késlekedés nélkül (nem egészen 150 ezredmásodperc alatt) átvinni az első kerekekre. Ezzel megakadályozza a kerekek megcsúszását, és maximális teljesítmény-kifejtést, valamint takarékos vezethetőséget tesz lehetővé.
Q2 mechanikus önzáró differenciálmű: Veloce felszereltségi szinten a Q4 összkerékhajtás Q2 mechanikus önzáró funkcióval is társítható – ez utóbbi egyébként a tisztán hátsókerék-hajtású modellváltozatokhoz is elérhető. A részlegesen önzáró differenciálmű még dinamikusabbá, még sportosabbá teszi a járműveket, tökéletes tapadást és ezáltal fokozott stabilitást biztosít nagy sebességű ívmenetben, fokozott oldalirányú gyorsulás esetén; valamint maximális biztonságot szavatol nedves vagy csúszós útfelületen azáltal, hogy a kerekeket folyamatosan ellenőrizve mérsékli a megcsúszás mértékét.
Alfa Link futómű: az Alfa Romeo modellek vezetése feledhetetlen élményt jelent. Ez nem utolsósorban az exkluzív Alfa Link™ felfüggesztésnek köszönhető. Az Alfa Romeo specialitásaként félig virtuális kormányzási tengelyt alkalmazó, kettős keresztlengőkaros első konstrukció optimálisan szűri ki a nem kívánatos hatásokat, valamint gyors és precíz kormányzást tesz lehetővé, így biztosítva a kompromisszumokat nem ismerő vezethetőséget. A hátul beépített többlengőkaros (az Alfa Romeo által szabadalmaztatott, négy és fél lengőkart alkalmazó) futómű fokozott vezethetőséget társít kimagasló komforttal.

Kizárólag a Competizione különkiadás kínálja az Alfa™ aktív felfüggesztést, amelynek elektronikusan szabályozott lengéscsillapító rendszere másodpercről másodpercre alkalmazkodik a menetkörülményekhez, lehetővé téve, hogy a vezető válasszon a dinamikusabb vagy kényelmesebb vezethetőség között. Integrált fékrendszer (IBS): az elektromechanikus rendszer a menetstabilizáló funkciókat a fékrendszerrel kombinálva biztosít késlekedés nélküli fékhatást, ezáltal lehetővé téve a féktávolság lerövidítését és a tömeg jelentős mértékű optimalizálását. Az elektronikus vezérlésű fékrendszer (brake-by-wire) jóvoltából csökkent a motortérben található komponensek száma; a szivattyúból, szervofékekből és menetstabilizáló rendszerből álló egység kiváltásával csökkentve az elmozduló tömeget és fokozva a jármű dinamizmusát. A Giulia és a Stelvio kimagasló menetdinamikájához a rendkívül közvetlen kormányzás is hozzájárul. Ehhez társul a nyolcfokozatú ZF automata sebességváltó, amely alumínium váltófüleivel ívmenetben utolérhetetlen vezethetőséget biztosít. Végül, de nem utolsósorban a vezetési élményt fokozó és a vezetőt támogató rendszerek tökéletes egyensúlyát megvalósítva az új Giulia és Stelvio modellek 2. szintű önvezető képességet eredményező, teljes körű vezetőtámogató funkcionalitást kínálnak. Mindez azt jelenti, hogy bizonyos helyzetekben a vezető a jármű elektronikus rendszereire bízhatja a gáz, a fék és a kormány vezérlését, miközben folyamatosan felügyeli a gépkocsi működését. Ezek a vezetőt támogató rendszerek jóval kényelmesebbé teszik a hosszú utazásokat. A vezetőnek ugyanakkor minden pillanatban uralnia kell járművét, és nem veheti le a kezét a kormánykerékről.


Egyszerű, ösztönösen értelmezhető modellkínálat

Az új Giulia és az új Stelvio a Tonale kapcsán bevezetett, új kiviteli rendszert követik, ami még egyszerűbbé teszi a járművek konfigurálását. Voltaképpen csak két felszereltségi szint létezik — a Super és a Ti —, és ezek karakteres jellemzőikkel a legigényesebb ügyfelek elvárásait is kielégítik. A különleges Alfa Romeo élmények világába bevezetést kínáló Super felszereltségi szint tovább finomítható a számos sportos opciót tartalmazó Sprint csomag megrendelésével.
A modellek elegáns, karakteres oldalát kihangsúlyozó Ti felszereltségi szint a Veloce csomaggal bővíthető, elérve a teljesítmény és a sportosság legmagasabb szintjét. Ne feledjük, hogy a Super, Sprint, Ti és Veloce nevek különleges jelentőséggel bírnak az Alfa Romeo történetében. A típusok így összességében négyféle jellegzetes kivitelben elérhetők, pontosan igazodva az ügyfelek azon elváráshoz, hogy egységet érezzenek járművükkel. A Giulia és a Stelvio modellcsaládokban egyaránt fontos újdonság a minden kivitelhez és mindkét típushoz rendelhető 160 lóerős dízelmotor, hátsókerék-hajtással. Végezetül rendelkezésre áll a nagyteljesítményű 280 lóerős benzin- és a 210 lóerős dízelmotor, mindkettő összkerékhajtással.
Competizione különkiadás, a teljesítmény és a stílus legmagasabb kifejezési formája, NFT tanúsítvánnyal Az új Giulia és az új Stelvio bevezetéséhez kapcsolódóan az Alfa Romeo bemutatja a Competizione limitált kiadást: a stílus hiteles koncentrációját, amely a legelhivatottabb Alfa-rajongót is magával ragadja. A Veloce felszereltségi szintre épülő, minden motorral rendelhető modellváltozat a kínálat csúcsán helyezkedik el, és különlegessé teszi exkluzív Moon Light mattszürke karosszériája, valamint piros féknyergei. Az új Stelvio fokozottan sportos megjelenését 21 colos könnyűfém keréktárcsák hangsúlyozzák ki. Az utastérben Harman/Kardon audiorendszer, bőrkárpitozású műszerfal és piros öltésekkel varrott ülések teremtenek különleges hangulatot. A sort a sötétített üvegek, valamint az oldalt megjelenő, majd az első fejtámlákon visszaköszönő Competizione emblémák zárják. A Competizione kivitel alapfelszerelésként kínálja az exkluzív Alfa aktív felfüggesztést, továbbá az NFT (nem helyettesíthető tokon) technológiát – az utóbbi a Competizione modellek egyediségét tanúsítva biztosítja annak eredeti konfigurációját. Mindez a legmagasabb szinten testesíti meg Alfa Romeo stílusának, teljesítményének és technológiájának a lényegét.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER