2013. március 26. kedd, 14:53

 

Célzott szemléletformálással igyekszik elősegíteni a motorkerékpárosok közlekedésbiztonságának növelését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), tekintettel arra, hogy 2007 és 2009 között az európai utakon több motoros halt meg, mint bármely más közlekedési eszköz vezetője, utasa.

motorkerekpar

Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár a motoros szezonnyitó alkalmából kedden tartott sajtótájékoztatón a járművek és járművezetők megfelelő felkészülésének fontosságára hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva: a közlekedők közös felelőssége, hogy az emberi mulasztás egyre kevésbé lehessen baleseti ok - áll a tárcának az eseményről az MTI-nek elküldött közleményében.

Az uniós tagállamokban közúti balesetekben életüket vesztett 15 és 30 közötti emberek több mint tíz százaléka motoros vagy mopedes volt, és összesen több motoros halt meg 2007 és 2009 között az európai utakon, mint ahányan kerékpárosként, gyalogosként vagy autó utasaként estek közlekedési baleset áldozatául - hangsúlyozta a közlemény.

A rendőrségi tapasztalat szerint a sebességhatárok figyelmen kívül hagyása mellett az ittas közlekedés és a védőfelszerelés hiánya hordozza a legnagyobb kockázatot, ugyanis a nemzetközi adatok szerint a motorosoknak a negyede, utasaiknak pedig több a mint fele nem visel bukósisakot.

A vezetéstechnikai tudás felfrissítése mellett a védőfelszerelések beszerzése, ellenőrzése és az elméleti felkészülés is a motorosok alapvető feladatai közé tartozik a tavaszi szezonkezdet előtt - írta a minisztérium közleményében.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium dokumentuma kitér arra, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság - hagyományteremtő szándékkal - április 7-én megrendezi az első Motoros Napot a Hungaroringen, ahol a motorkerékpárokkal kapcsolatos legfontosabb tavaszi teendőkről, a járművek műszaki állapotáról, az aktuális közlekedési szabályokról cserélhetnek eszmét a résztvevők.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER