2012. június 08. péntek, 14:26

 

Megszüntetné a közlekedési szabálysértésekre kiróható fix összegű bírságok lehetőséget Bíró Márk fideszes országgyűlési képviselő.

A politikus - aki a Fidesz-frakcióban a közlekedési szabályok és szankciók átalakításáért felel - pénteken nyújtotta be a parlamentnek az erre vonatkozó módosító indítványát. Javaslata törölné a szabálysértési törvénynek azt a részét, amely lehetőséget ad a kormánynak arra, hogy a közlekedési szabálysértések esetében - a pénzbírság legalacsonyabb és legmagasabb mértékére vonatkozó rendelkezés keretei között - rendelettel állapítsa a pénzbírság kötelező mértékét. Ezzel összefüggésben a fix mértékű pénzbírsággal kapcsolatos további passzusokat is törölné a jogszabályból Bíró Márk.

A fideszes képviselő indoklása szerint a fix összegű pénzbírságok lehetőségének megszüntetésével tulajdonképpen a - szintén a szabálysértési törvényben részletezett - mérlegelési jogát kapná vissza a szabálysértési hatóság, így "a személyi körülmények figyelembevételével lehetne -tól -ig kiszabni a szabálysértési bírságot".
A Fidesz szakpolitikusai, az illetékes minisztériumok és a társadalmi szereplők májusban döntöttek arról, hogy a KRESZ módosítása és a közlekedési szabálysértésekért járó büntetések "életszerűvé szabása" érdekében munkacsoportot alakítanak.

Bíró Márk - aki a jelenleg hatályos KRESZ gyökeres felülvizsgálatát vagy egy teljesen új közúti közlekedési szabályozás megalkotását javasolja megfontolásra - az ezt megelőző Fidesz-frakcióülésen közölte, hogy túl szigorúnak tartja a jelenlegi közlekedési szabályokat, továbbá jelezte, hogy magasak a büntetési tételek.
MTI


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER