Címkék: 2016 | bajnok | BMW | BMW M4 | DTM | Marco Wittmann

2016. december 01. csütörtök, 12:34

 

Marco Wittmann a BMW Welt központi csarnokában vehette át a BMW M Performance alkatrészekkel tökéletesített BMW M4 Coupé-t.




Több mint egy hónap telt el azóta, hogy a BMW kivételes pilótája, Marco Wittmann a Német Túraautó Bajnokság (DTM) hockenheimringi szezonzáróján második alkalommal is elhódította a sorozat egyéni bajnoki címét. A mindössze huszonhat esztendős versenyző november 18-án a BMW Welt vendége volt, ahol átvehette egyedülálló, vadonatúj cégautóját – egy BMW M Performance alkatrészekkel felszerelt BMW M4 Coupé modellt. Miután részletesen áttanulmányozta az általa összeállított sportkupé műszaki adatlapját és felszereltségi listáját, Marco Wittmann átvette az élénkzöldmetál (Java Green) fényezésű BMW M4 Coupé-t, majd mielőtt kigurult volna az utcára, a BMW Welt központi csarnokában is megtett néhány kört.



„Csodálatosan néz ki az új autóm, és igazán fantasztikus vezetni” – mondta Marco Wittmann. „Nagyon illik hozzám ez a szín, mert szeretek feltűnő autóval közlekedni az utakon. A BMW M Performance alkatrészek még tovább optimalizálják a már gyárilag is szinte tökéletes BMW M4 Coupé-t, amely egyediségével így még értékesebb lett. Nagyon köszönöm a BMW-nek, a BMW M GmbH mérnökeinek és a BMW M Performance alkatrészeket készítő divíziónak! Minden kilométert élvezni fogok benne” – tette hozzá a DTM legfiatalabb kétszeres bajnoka.

Marco Wittmann egyedi sportkupéjának sajátosságai

Marco Wittmann saját kezűleg állította össze vadonatúj cégautója extrafelszereltségi listáját, amelyre a BMW M Performance paletta szénszálból készült hátsó diffúzorát és hátsó légterelő szárnyát, valamint magasfényű feketére fényezett hűtőrács-lamelláit és küszöbtoldatait is felpakolta. Az utastérben számos elemen visszaköszön a karosszéria élénkzöldmetál (Java Green) fényezése, miközben az automataváltó előválasztó karja szénszálból, a pedálsor pedig rozsdamentes acélból készült. Az ajtók kinyitására a küszöbléceken LED-es M Performance feliratok világítanak. A BMW M Performance alkatrészeket a BMW M GmbH több évtizedre visszatekintő motorsport-szaktudására építve és az egyes BMW modellek sajátossága szerint fejlesztik ki a tervezők.

A BMW 2017 februárjában az új BMW 5-ös limuzinhoz elérhető kiegészítők széles tárházával bővíti tovább a típus-specifikus BMW M Performance alkatrészek palettáját, amely a bajor gyártó és a BMW M divízió összes modelljéhez kínál utólagosan felszerelhető kiegészítőket. A hajtáslánc, a futómű, az aerodinamika és az utastér terén elérhető extrafelszereltségi opciókat a tervezők a BMW M GmbH és a BMW Motorsport szakembereivel szoros együttműködésben fejlesztik ki, hogy azok érezhetően növeljék a vezetés élményét, még inkább kihangsúlyozzák a BMW modellek sportos kialakítását és fokozzák az utastér motorsport-hangulatát.



Négy szezon alatt két bajnoki cím

Marco Wittmann a versenypályán még a BMW M Performance alkatrészekkel felszerelt BMW M4 Coupé-nál is keményebb géppel áll rajthoz: a Red Bull BMW M4 DTM versenyautóval. A BMW M4 Coupé műszaki alapjaira épített versenyautót a BMW első ízben 2014-ben állította rajtrácsra a világ legnépszerűbb túraautó-bajnokságában, amelyben azóta is a prémium szegmens közvetlen riválisaival méri össze erejét. 2016. október 16-án, a tizennyolc futamból álló idei szezon utolsó, hockenheimringi megmérettetésén Marco Wittmann elhódította DTM-karrierje második egyéni bajnoki címét, amellyel a mindössze huszonhat esztendős pilóta lett a Német Túraautó Bajnokság történetének legfiatalabb kétszeres bajnoka, egyúttal az első BMW-pilóta, aki a sorozatban kétszer is fel tudott érni a csúcsra. Marco Wittmann első DTM-bajnoki címét 2014-ben nyerte el, ugyancsak a BMW M4 DTM volánja mögött.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER