Címkék: DTM | Honda | Hungaroring | Michelisz Norbi

2017. május 29. hétfő, 19:44

 

Michelisz Norbert vendégpilótaként versenyez a TCR-sorozatban, a DTM felvonultatja a világ legjobb túraautóit, és kísérő eseményekben sem lesz hiány a német túraautó-bajnokság hungaroringi hétvégéjén, június 16-18-án.

 

A DTM-szezon harmadik versenyhétvégéjét rendezik a Hungaroringen június 16-18-án – ez az a hír, amely már a versenynaptárok nyilvánosságra hozása után ismert volt, újdonság viszont, hogy betétfutamként csatlakozik a hétvége programjához a TCR-sorozat, amely eddig azért volt érdekes a magyar drukkerek számára, mert ott versenyez Michelisz Norbert újonnan életre hívott csapata, a M1RA, amelyben a fiatal Tassi Attila egymás után tépkedi a babérokat, no és ott vitézkedik Ficza Ferenc (Zengő Motorsport) is, akit a hazai szurkolók közül már senkinek sem kell bemutatni. Ezúttal azonban nagy meglepetésre ott lesz a rajtrácson Michelisz Norbert is – a Honda gyári pilótája, akinek a kedvéért évről évre megtelnek a Hungaroring lelátói."A TCR-sorozat értéket képvisel a DTM betétfutamaként – nyilatkozta az ITR igazgatója, Florian Zitzlsperger. – A széria-közeli TCR-túraautók kiválóan kiegészítik a csúcstechnológiát kéviselő DTM-mezőnyt, és nem szabad megfeledkeznünk a Formula–3-as Európa-bajnokság pilótáiról sem, akik együléses versenyautóikkal a hétvégét még színesebbé, még sokoldalúbbá varázsolják."

A TRC-sorozat promótere, Marcello Lotti szintén nagyon várja már a hétvégét: "A DTM csillogást ad majd az idei hatodik versenyhétvégénknek. A DTM betétfutamaként egy héttel az osztrák versenyhétvége után lépünk pályára a Hungaroringen, ami megkíméli a versenyzőinket nagyon sok fölösleges utazástól."

Az idén a TCR-sorozat mezőnyében jó néhány gyártó kéviselteti magát: Alfa Romeo, Audi, Honda, KIA, Opel SEAT és Volkswagen egyaránt versenyez, a rajtlistán pedig a fiatal tehetségeket ugyanúgy találhatunk, mint tapasztalt, rutinos rókákat – utóbbiak tekintetében elég csak a korábbi Formula–1-es pilótát, Gianni Morbidellit említeni, vagy éppen a túraautó-világbajnok Rob Huffot.

A vendégpilótaként rajthoz álló Michelisz Norbert – ez hazánkban senki számára sem újdonság – a 2017-es szezont a Honda gyári pilótájaként a WTCC-sorozatban tölti. Hazánk egyik legnépszerűbb sportolója nyilván hű marad a márkához, a TCR-viadalon egy Honda Civic TCR volánja mögé ül.

"Nagyon boldog vagyok, hogy rövid időn belül másodszor is rajthoz állhatok egy hungaroringi viadalon, s megfűszerezi az előttünk álló versenyt, hogy saját csapatom színeiben tehetem meg mindezt. Különleges érzés lesz ebben a tudatban pályára gurulni, s természetesen mindent megteszek majd annak érdekében, hogy a nézők jó versenyt láthassanak, a csapatom pedig a lehető legtöbb ponttal gazdagodjon" – nyilatkozta Michelisz Norbert.

A DTM-sorozat magyar hétvégéje – ahogyan azt lassan már megszokhatjuk – nem csupán versenyfutamai révén kínál rendkívüli élményt a nézőknek. A boxlátogatás által a nézők lehetőséget kapnak arra, hogy három különlegesen felkészített garázsban bepillantást kapjanak a csapatok munkájába, és beleszagoljanak egy kicsit a benzingőzbe. A vasárnap reggeli boxutca-séta még ennél is különlegesebb, hiszen lehetőséget ad a nézőknek arra, hogy közelről szemügyre vegyék, miként gyakorolják a csapatok a kerékcserét.

A paddock is nagyon izgalmas hellyé válik ezen a hétvégén: itt zajlik majd az autogram-osztás és az Audi, a BMW valamint a Mercedes-AMG verseny-taxis sátrai is rendkívüli népszerűségnek örvendenek.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER