2011. június 05. vasárnap, 18:03

 

2011. június 5-én rendezték a WTCC 4. futamát a Hungaroringen a kieső marokkói futam helyett. A nap sztárja Michelisz Norbi és a Chevrolet volt.

 

michelisz-norbi-interju

Norbi az első versenyen az ötödik rajtkockából indulva a 2. helyen ért célba. Közönség részéről hatalmas ováció fogadta a magyar eredményt. Első helyen Alain Menu végzett (Chevrolet).

wttc-1-futam-eredmenyhirdetes

De mire nem jó a vihar?
Norbinak a második verseny legelső kanyarjánál a hatodik helyről kívánva előre törekedni egy kamikáze akciós belső íven való előzés kísérletekor ütközés folytán kiesett, illetve a törés folytán ki kellett állnia.
Közben zivatar kerekedett, a versenybírók leállították a versenyt. A gyors vihar alatt Norbi méggyorsabb szerelői összepakolták a BMW-t – egy kicsit sufnituningra sikerült. De az autó ment, s így a boxutcából a mezőny után eredhetett, s bár előbbre nem tudott kerülni, ezután övé lett a leggyorsabb kör. Gumikat nem tudott cserélni, slick (száraz) gumikkal indult és ment végig.
A második futamot Yvan Muller nyerte (Chevrolet), második Robert Huff (Chevrolet), harmadikként Gabriele Tarquini (SEAT) érkezett.

michelisz-norbi-bmw-gymkhanas-dizajnnal


michelisz-norbi-a-masodik-futam-utan-inteju

norbi-autoja-wttc-bmw

chevrolet-boxutca

A világbajnoki pontverseny állása:

Robert Huff  150 pont
Yvan Muller 119 pont
Alain Menu 104 pont
Michelisz Norbert a hetedik helyen áll 46 ponttal

wtcc-hungaroring-chevrolet-gyozelem

A Hungaroringen rendezett WTCC futamra becslések szerint körülbelül 70ezer néző volt kíváncsi, melyet az odajutási 2 óra igazolt.

wtcc-eredmenyhirdetes-oromunnep-chevrolet


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER