2011. május 11. szerda, 12:19

 

Portugáliában győzelemmel mutatkozott be a 2011-es specifikációjú BMW Z4 GT3 a FIA GT3-as Európa-bajnokságon. A BMW Motorsport által továbbfejlesztett versenyautó mindjárt az első versenyén nyerni tudott, sőt a dobogó mindhárom fokára BMW Z4-essel versenyző páros léphetett fel.

 

BMW-Z4-GT3

A szezonnyitó versenyhétvégén idén is ott volt a mezőnyben Walter Csaba, aki Claudia Hürtgennel párban ismét a Need for Speed Schubert Motorsport színeiben indul a bajnoki címért.
Walterék már a szabadedzéseken nagyszerű tempót diktáltak, de az időmérőn egy hibás beállítás miatt csak a 11. és 15. helyezést szerezték meg.  A BMW Z4 GT3-as azonban a versenyen bizonyított: a futamot a Schubert Motorsport másik kettőse, Edward Sandström és Abdulaziz Al Faisal nyerte meg, míg a Claudia Hürtgen-Walter Csaba páros feljött a második helyre.

walter-csaba

A második futamon ismét hátulról kezdte a csapat a felzárkózást, de az előző napi jó eredmény miatt a kötelező versenyzőcsere alatt tovább kellett a bokszutcában maradnia a versenyautójuknak. Ebben a bajnokságban ugyanis nem súlybüntetést kap a győztes, hanem a bokszutcában minimálisan eltöltött időt növelik meg a gyorsabb csapatoknál. Mivel szinte az egész mezőny éppen egy biztonsági autós fázis alatt cserélt, ezért a Hürtgen-Walter autónak sokkal nagyobb hátránya származott ebből, mint amit normális esetben vesztenének. Walter végül több nagyszerű előzést bemutatva végül az ötödik helyezésig hozta fel az autót, amivel a legjobb BMW-vel versenyző páros lettek a második futamon.

Ezzel az eredménnyel a páros az FIA GT3-as Európa-bajnokság első hétvégéje után vezeti a bajnokságot, de még öt verseny hátra van, a következőt június 4-5-én Silverstone-ban rendezik.

FIA-GT3-as-Europa-bajnoksag


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER