2011. augusztus 02. kedd, 16:03

 

Az idei szezon eddigi leglátványosabb, legeseménydúsabb versenyét teljesítették a lányok, akik egyáltalán nem kímélték egymást. Ennek köszönhetően szinte megszámlálhatatlan lökdösődés, koccanás történt és gyakorlatilag pillanatonként változott a sorrend, amit kívülről is nehéz volt követni.

 

bernie-ecclestone-bus-edina

A szombati végeredmény első hat helyezettje fordított sorrendben rajtolt, így Kiss Ramóna indulhatott az élről. Másfél körig tudta őrizni helyét, de Bús Edina eközben már folyamatosan jött egyre feljebb a hatodik helyről, mígnem megelőzte Ramónát is, aki ezzel a támadással szemben nem tudta felvenni a kesztyűt. Az első körben még másodikként haladó Bende Adriennt elszántan támadta Dr.Bánki Ágnes, aminek következtében össze is koccantak. Így, az alkalmat rögtön kihasználva, mindkettőjük elé Walterné Dancsó Adrienn furakodott be egy kör erejéig, majd a két lány ismét visszaállt a harmadik, negyedik helyre. Ám Walterné sem hagyta magát, és nagy lendületet véve a második helyre dolgozta fel magát. A negyedik körben aztán teljesen felborult minden. Kiss Ramóna megcsúszott és előbb Bende Adrival, majd Budaházi Nórával is összecsattant és máris a nyolcadik helyen találta magát. Eközben az élen Bús Edina már behozhatatlan előnyre tett szert Walternével szemben. Időközben a tegnap kiállt, így ma az utolsó helyről rajtoló Benik-Garami Anett ügyesen ólálkodott előre és az ötödik körben már a hatodik helyig kúszott fel. Így tett Nagy Brigitta is, aki Anett nyomába eredt. Míg az első két hely sorsa gyakorlatilag már eldőlt, a harmadik helyért óriási kakaskodás folyt Bende Adri és Dr. Bánki között. Ági a hatodik körben ismét megpróbálta megelőzni Adriennt, ám nem járt sikerrel, helyette viszont összekoccantak, és Ágit még Budaházi Nóra is lehagyta egy kis időre. Ám Budaházi is összeütközött Bendével, minek következtében Bende Adri az utolsó helyre esett vissza, majd az autó sérülése miatt feladta a versenyt és a boxutcába gurult. Dr. Bánki, korábbi ellenfele elvesztése után sem lógathatta a lábát, hiszen újabb kihívója akadt Benik-Garami Anett személyében, akinek sikerült is megelőznie, így a nyolcadik körre, az első négy helyen ki is alakult a végeredmény. A megszokottan harcos Budaházi Nóra is összekoccant Bánki Ágival, majd kipördült és a nyolcadik helyre szorult vissza. Az eleinte még szépen autózó, hetedik helyen tanyázó Kőváry Anett kicsúszott a fűre, így visszaesett a sereghajtók táborába, megszokott társa, az óvatos Nánási-Ördög Nóra mögé.
Az utolsó nekirugaszkodásra Kiss Ramóna feljött az ötödik helyre, Budaházi Nóra pedig két autót megelőzve a hatodik helyig tornázta fel magát. Nagy Brigitta, aki két körrel a leintés előtt az ötödik helyre is feljutott, végül hetedikként zárta a napot, míg a minden nagyobb csatából kimaradó Sas Szilvi nyolcadikként gurult célba. A szintén sértetlen Nánási-Ördög Nóri a kilencedik lett, míg a sort a Class FM-es Kőváry Anett zárta. Az első öt helyezettnek járó serleget Bernie Ecclestone és Alexander Wurz adták át, megkoronázva ezzel az amúgy is felejthetetlen hétvégét.
A felügyelőtestület a versenyt követően újra megvizsgálta az ütközéses helyzeteket, melynek eredményeképp Dr.Bánki Ágnest 2 x 20 mp, Budaházi Nórát és Bende Adriennt 20-20 mp büntetéssel sújtotta.
Ezzel a végső sorrend is átalakult.

Bús Edina            25:36.705
Walterné Dancsó Adrienn    26:08.209
Benik-Garami Anett        26:13.200
Kiss Ramóna            26:33.094
Nagy Brigitta            26:35.278
Sas Szilvia            26:35.602
Nánási Ördög Nóra        26:46.236
Budaházi Nóra        26:53.443
Dr. Bánki Ágnes        26:55.503
Kőváry Anett            27:18.174

Bús Edina 25:36.705
„Nehéz dolgom volt még az elején. Nem is tudom, hányadik körben mentem el, olyan hihetetlenül gyorsan pörögtek az események, hogy magam sem emlékszem, hogy kit, mikor, melyik kanyarban előztem meg. A végére közel fél perces előnyt sikerült felhalmozni. Nagyon-nagyon jó volt, még arra is volt időm, hogy az egyenesben a kivetítőn is tudtam nézni a csajokat, hogy ki, hogy lökdösi egymást. Nagyon durva volt, amit láttam, de majd megnézem felvételről.
A kupát Ecclestone úrtól kaptam, és amit még a fülembe súgott, annak külön örültem. Azt mondta: megérdemlem a legnagyobb kupát. Ez dupla öröm számomra. A tegnapi is, amikor Niki Lauda adta át a díjat, ez hatalmas érzés.”

Walerné Dancsó Adrienn
26:08.209
„Ma nagyon nehéz dolgom volt, azt hiszem, ezt mindenki láthatta. Nem gondolom, hogy a rajt sikerült rosszul, inkább az egyes kanyarban helyezkedtem egy kicsit rosszabbul. Onnantól pedig nagyon nehezen fűztem át magam a mezőnyön. Azt gondolom, hogy sok esetben csak az én lélekjelenlétemnek köszönhetően kerültem el baleseteket, mindig a többiekre kellett figyelni. Ez egy kicsit rányomta a bélyegét a hangulatomra.  Mire átküzdöttem magam a többieken, addigra Edina már sehol nem volt, onnantól kezdve csak be kellett jönnöm a célba. Az eső elég kellemetlen tud lenni, nagyon észnél kell lenni és türelmesnek kell lenni adott helyzetekben. Ma szerintem ez a türelem sokakból hiányzott. Gondolom a F1-nek köszönhetően is sokan bizonyítani akartak, bele keveredtek olyan szituációkba, amiből nem tudták a kiutat. Azt gondolom, a mai versenyből kihoztam, amit tudtam, Edinának gratulálok, majd a Pannónia Ringen folytatjuk.

Benik-Garami Anett 26:13.200
„Nagyon bíztam benne, hogy a mai napon nem fogok a Benik és a Garami névre szégyent hozni. Igaz, hogy az utolsó helyről rajtoltam, a 11. helyről megpróbáltam a lehetetlent. Sokan mondták, hogy az utolsókból is lehetnek elsők. Az első helyet természetesen nem kívántam, de szerettem volna jól szerepelni és nagyon bíztam benne, hogy esős verseny lesz ma. Nagyon ésszel próbáltam menni, nem kapkodtam, gondoltam, hogy ma nagyon sokat számít, ha valaki higgadt, és abszolút erre koncentráltam. Nagyon figyeltem, hogy ki mikor hibázik és megpróbáltam jól elmenni mellettük, nem akartam semmiféle komolyabb csatába bele keveredni, úgy, mint a tegnapi nap folyamán. Próbáltam azokat az íveket használni, ahol tudtam, hogy jobb a tapadás. Nem az ideális íveken mentem, és úgy látszik szerencsém volt. Nagyon örülök és nagyon büszke is vagyok magamra. Köszönöm az egész családomnak, hogy eljöttek szurkolni, és ők sem adták fel, pedig én tegnap már majdnem feladtam, de ők mellettem voltak. Balázs nagyon sokat segített rádión keresztül, neki is nagyon köszönöm.”

Dr. Bánki Ágnes 26:15.503 + 2 x 20 mp büntetés
„Nagyon jó volt a verseny, örülök, hogy a pódiumra kerültem. Egy valami bánt, hogy több olyan ütközésbe kerültem, amiben úgy érzem, hogy nem vagyok hibás.”

bruno-senna-kiss-ramona

Kiss Ramóna
26:33.094
„Első helyről rajtoltam, amit másfél körig tudtam tartani, aztán jött Bús Edina, akit, ha akartam volna, sem tudtam volna feltartani. Az ő versenytapasztalatát egyszerűen lehetetlen négy hónap alatt behozni. De éreztem, hogy tudom tartani a tempót, ha okosan szépen csinálom, akkor nincs gond. Bende Adrien jött mögöttem, de ő csatázott a többiekkel. Néha egy kicsit rám jött, aztán lemaradt, és megint vissza. Az utolsó előtti kanyarban láttam, hogy közeledik a belső íven, én egy kicsit kijöttem, ő már nem lassított, hanem nekem jött, ami egy autóversenyen bizony megtörténik. Abban a pillanatban - míg szárazon valószínű ez csak egy hirtelen visszarántás, aztán megyek tovább - a víztől megcsúszott az autó és így azt hiszem, ketten is belém jöttek. Úgy éreztem magam, mint egy boxzsák, ütés, minden oldalról. Akkor még nem is volt semmi baja a kezemnek, de éreztem, hogy valami nem stimmel. Aztán mikor visszaestem az utolsó előtti helyre, nagyon pipa lettem, mondtam magamnak, hogy ez így nem normális, valamit tennem kell. Nyomni kezdtem és végül az ötödik helyre tudtam felküzdeni magam. Volt még egy ütközés, akkor a kezem beszorult a kormányba, és lecsapta a csuklómat, de nem baj, mert a vágyam, hogy kimehessek a pódiumra, teljesült.”

Budaházi Nóra 26:33.443 + 20 mp büntetés
„Az elején rosszul kezdtem az egyes kanyart, bementem a Ramóna mellé és bedugultam mögé. Inkább kívülről kellett volna mennem, mert nem volt túl jó az ív, így kénytelen voltam befékezni, és kicsit neki is mentem. A belső ív nem volt szerencsés választás az esőben, de hát így jártam, vissza is csúsztam sajnos. Próbáltam utána felfejlődni, de mindig volt előttem valami zűrös helyzet, és sajnos volt egy olyan ütközésünk is Adriennel, ami nem volt szándékos. Egyszerre voltunk a kanyarban és kicsit nekimentem, nagyon sajnálom, mert pont őt nem szeretném kiütni. Ő pedig megcsúszott, de én is rosszul jártam. Később Bánki Ági mellé értem, aki egy méterre volt mellettem, és rám húzta a kormányt.
Ez már a második inkorrekt húzása velem kapcsolatban. A legvégén még az egyik kanyarban két embert is sikerült megelőznöm, remélem ezzel egy kis látványosságot bemutattam, ha már a versenyen ilyen ügyetlen voltam.”

Nagy Brigitta 26:35.278
„A mai futam nagyon tetszett, nagyon jól éreztem magam, igazi verseny volt. Annak nem örültem, hogy a többiek kiestek előlem, próbáltam kiszámolni, hogy vajon hányadik lehetek, de képtelenség volt. Annak viszont örültem, hogy jól éreztem magam és sikerült az ötödik helyen is mennem, aztán sajnos két körrel a leintés előtt megelőztek. Nagyon vigyáztam az autóra, hogy ne essen baja. Végre nem egyedül autóztam, tartani kellett a pozícióm, de amikor jött valamelyik harcosabb hölgy, akkor inkább elengedtem.”

Sas Szilvia 26:35.602
„Végig úgy mentem a versenyen, hogy mindenkit elkerültem, nem akartam a másikon rajta fordulni, inkább elvettem, ha ott volt valaki előttem. Nekem nem stílusom, hogy a másiknak neki menjek. Sajnos ez csak erre az eredményre volt elég, de legalább korrektül versenyeztem. Elégedett nem vagyok, mert gyorsabbnak kéne lennem, de legalább nem kell attól félnem, hogy bárki is haragudna rám és a felügyelő testületnek sincs dolga velem.”

Kőváry Anett 27:18.174
„Most nagyon csalódott vagyok, mert nagyon jól rajtoltam, utána tudtam menni a többiekkel, hatodik-hetedik helyen autóztam, amit nagyon élveztem, jókat csatáztunk. Aztán valamelyik körben, az ötös kanyarban megpördültem és akkor mindenki elment mellettem. Onnantól kedve igazából már elengedtem. Kikapcsolódott a kipörgés gátlóm, nem tudtam visszakapcsolni, úgyhogy folyamatosan pörögtem. Aztán rajta voltam Ördög Nórin, azt gondoltam, hogy meg tudom előzni, de aztán valahol az utolsó körök egyikében megint megpördültem, és akkor nagyon elhúzott előlem. Szerettem volna végre egy jobb pozíciót megszerezni. Nagyon rossz, hogy mindig csak egy kicsin múlik.”

ordog-nora

Nánási-Ördög Nóra 26:46.236
„Azt hiszem, továbbra is hű vagyok a becenevemhez, különösen úgy, hogy ez egy esős nap volt, vizes volt a pálya. Nagyon igyekeztem a biztonságra törekedni, tudtam, hogyha kicsúszom, akkor végképp lemaradok és esélyem se lesz, hogy egy picit legalább tartsam a lépést a többiekkel nagyon igyekeztem óvatosan menni. Szerintem ennek is köszönhető, hogy én kimaradtam a nagy harcokból, ami az elejében volt, ahol törték-zúzták az autókat a csajok. Később láttam is, hogy Bende Adri kocsija annyira megsérült, hogy kénytelen volt kiállni. Anettre is nagyon büszke voltam, aki ugyan olyan amatőrként kezdte, mint én, ma pedig nagyon ügyes volt, aztán egy szerencsétlen kanyarban kicsúszott. Nekem pedig nyilván nem volt más választásom, meg kellett előznöm és megpróbáltam tartani a pozíciómat. Így aztán nem lettem utolsó, és nekem már ez is nagyon nagy dolog. Annak is nagyon örülök, hogy mindkét napon végig tudtam menni. A kilencedik hely szerintem nagyon jó, nagyon boldog vagyok.”

Bende Adrienn
„A negyedik helyről sikerült elrajtolnom és egyszer csak valamilyen előzési manővernek köszönhetően a második helyre kerültem, nem is igazán emlékszem. Utána eléggé rám sorakoztak a lányok és eléggé egyben volt a boly és nagyon figyelnem kellett rá, hogy védjem a második helyemet, amit aztán sajnos el is veszítettem. Nem is tudom ki előzött meg, annyi minden történt. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a verseny az idei versenyszezonban a legizgalmasabb, legveszélyesebb futam volt, ha ezt lehet mondani. Ennyi ütközés még nem volt a szezon alatt, mint ma. Sajnos én nem tudtam befejezni a versenyt, mert kilöktek a pályáról. Elvesztettem az autó felett az irányítást, nem tudtam már kezelni, a kipörgés gátló sem volt a segítségemre, technikailag is sérült az autó. Kitört az egyik kerekem, hárommal pedig nehéz lett volna tovább menni, ezért jobbnak láttam, ha kimegyek a boxutcába, és mára feladom a versenyt. Sajnos, ez így sikerült, nem örülök neki természetesen, mert egy harmadik helyet adtam ezzel fel, de a versenyzésben ez is benne van.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER