2011. szeptember 05. hétfő, 10:46

 

Mindkét valenciai futamon a hetedik helyet szerezte meg Michelisz Norbert, a Zengő Dension Team pilótája. A magyar versenyző az első futamon szoros küzdelemben, végig a mezőnyben autózva ért célba, a második versenyen viszont az utolsó méterekig dobogós helyeken tartózkodott, de közvetlenül a leintés előtt megpördült autójával és végül ismét a hetedik helyen ért célba.

 

michelisz-valencia

A hétvégi eredmények alapján Michelisz visszacsúszott a Yokohama Drivers’ Trophy második helyére, míg az összetett versenyben a 8. helyen tartózkodik. A világbajnokság október 23-án folytatódik, Suzukában, Japánban.

9. forduló, 17. futam
A rajt után a hetedik helyről induló Michelisz Norbert a belső, biztonságosabb ívre helyezkedett, de az előtte feltorlódó sor miatt két helyet is vesztett. Az első kör végén a Zengő Dension Team versenyzője a nyolcadik helyen autózott, miután a bajnoki pontverseny éllovasát, Robert Huffot kiforgatták előle. Huff később visszaelőzte Micheliszt, aki viszont maga mögé utasította Tiago Monteirót és pozíciót nyert Gabriele Tarquini kiesésével is, így végül a hetedik helyen ért célba. A futamot Yvan Muller nyerte Alain Menu és Tom Coronel előtt, a Yokohama Drivers’ Trophy értékelésében Michelisz a harmadik helyen végzett.

9. forduló, 18. futam

Egészen a verseny utolsó kanyarjáig dobogós helyeken autózott Michelisz Norbert a második valenciai futamon, de néhány száz méterrel a cél előtt a magyar versenyző megpördült versenyautójával és végül a hetedik pozícióban zárt. Michelisz a nyolcadik helyről indulva a harmadik helyen fordult, később Javier Villa és Tom Coronel balesete után a második helyre is előrelépett, sőt az utolsó körre fordulva még a versenyt vezető Yvan Mullert is támadni kezdte. Az utolsó kanyarban viszont Robert Huff beszúrta Chevrolet-ját Michelisz BMW-je mellé, a kigyorsításnál pedig Michelisz megforgatta autóját, a menőverrel pedig négy helyet vesztett.

wtcc-valencia

Michelisz Norbert (a 18. futam után)
„Nagyon sajnálom, ami történt, az egész csapatnak akkora feltöltődés lett volna, ha dobogóra állhatok, hogy azt el sem lehet mondani. Bár nagyon rossz volt visszatérni a boxba, én csak a pozitívumokra tudok emlékezni, felejthetetlen élmény volt. Hogy ott tudtam lenni és Yvan Muller tempóját tudtam tartani, olyan érzés volt, amit mindig is elképzeltem magamnak, de a szezon előrehaladtával egyre inkább kezdett ez elhomályosodni. Ez a 13 kör nekem a világ volt, végig mosolyogtam az autóban. Az utolsó kanyar egyszerű rutintalanság volt. Azt kell mondanom, hogy ezek a hibák még elő fognak jönni a jövőben is. Nyilván, mindent megteszek annak érdekében, hogy ezeket kivédjem, de úgy érzem, hogy nagyon sokat kell még tanulnom.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER