Címkék: Citroen | Monte Carlo | rally | Sébastien Loeb | WRC

2014. november 26. szerda, 11:47

 

A kilencszeres világbajnok és hétszeres Monte-győztes Sébastien Loeb-Daniel Elena páros egy DS 3 WRC-vel indul a 2015-ös szezonnyitó Monte Carlo Ralin. A két ralilegenda különleges szerepvállalása az egyik legpatinásabb raliversenyen szerves része a DS önálló márkává válásának.

 

A rali minden bizonnyal a modern autósport legnagyobb kihívást jelentő szakága, abban az értelemben, hogy Svédországtól Argentínán keresztül Ausztráliáig a legváltozatosabb terepeken és a legvégletesebb éghajlati körülmények között zajlik. A 2015-ös világbajnoki szezonban a DS a megújuló DS 3 WRC-t viszi csatába a világbajnokságon – azt a modellt, amely eddig két világbajnoki címet és 23 futamgyőzelmet szerzett, így a jelenlegi mezőny egyik legsikeresebb autója.

A szezon hagyományosan a legendás Monte Carlo Rali nyitja, 2015-ben pontosan január 19. és 25. között. Az egyik DS 3 WRC-vel a teljes szezonra leszerződött Kris Meeke és Paul Nagle indul, míg a másik egy nagy visszatérés aktív részese lesz: Sébastien Loeb és Daniel Elena igazi Monte-specialistaként (hétszer nyertek ezen a legendás helyszínen), egy évvel közös karrierjük lezárása után ismét együtt versenyeznek.

Monte Carlóban januárban meglehetősen kiszámíthatatlan az időjárás, így a francia-monacói párosnak minden tapasztalatát latba kell vetnie ahhoz, hogy ekkora kihagyás után ismét sikeresek legyenek. Seb és Daniel alázattal, de rendkívül lelkesen várják a megmérettetést, amely minden bizonnyal óriási örömet okoz majd annak a rengeteg ralirajongónak, akik titkon mindvégig reménykedtek egy ilyen alkalmi visszatérésben.


Nyilatkozatok

Yves Bonnefont, a DS vezérigazgatója: „A DS 3 WRC külseje jelentős változáson ment át az idei Párizsi Autószalon és a Francia Rali óta; így is jelezni kívánjuk, hogy a márka és a ralicsapat jövőre új arculatot kap. A Totallal és az Abu Dhabival kötött stratégiai partnerségünk megmarad. Az autósport nagyon jó lehetőség arra, hogy a DS önálló márkává válását illusztrálja. A DS 3 WRC 23 futamgyőzelemmel a háta mögött a DS jó hírét terjeszti a világban.”

Yves Matton, a Citroën Racing igazgatója: „A csapat nagyon büszkén és lelkesen készül arra, hogy egy új márkát indítson el a világbajnokságban. Amikor pedig ma hivatalosan is megerősítettem, hogy Sébastien Loeb és Daniel Elena DS 3 WRC-vel indul a Monte Carlo Ralin, akkor az abszolút tetőfokára hágott a hangulat. Seb és Daniel hétszer győztek itt, a Monte legtapasztaltabb specialistáinak számítanak – biztos vagyok benne, hogy remek teljesítményt fognak nyújtani!”

Sébastien Loeb: „Nem titkolom: egy másodpercig sem haboztam, amikor lehetőségünk nyílt arra, hogy egy DS 3 WRC-vel induljunk a szezonnyitón. Daniellel mindig is ez volt az egyik kedvenc versenyünk. Nagyon szerettük a gyönyörű utakat, a gumiválasztás körüli „játékot”, az elképesztő hangulatot a gyorsaságikon: alig várjuk, hogy mindezt újra átélhessük! Megtisztelő érzés az is, hogy ily módon mi is elkísérhetjük a DS-t történelme új korszakába. A DS 3 WRC-hez, a kis „rakétához” – ahogyan megjelenésekor elneveztem – sok szép emlék fűz, és remélem, hogy a 2015-ös Monte is felsorakozik ezek mellé. Nekem magamnak persze nem kis kihívás az egész, hiszen több mint egy éve nem raliztam már – de pár nap múlva elindulunk a Var Ralin, ott lesz lehetőségem újra összeszokni az autóval, és ezen kívül is találtunk a naptárban pár napot, amikor tudok edzeni. Hihetetlenül felemelő érzés, hogy a WTCC szünetében újra összejöhetünk a rali nagy családjával!”

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER