Címkék: Hyundai | rally | WRC

2015. február 05. csütörtök, 02:53

 

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy második csapatának a Hyundai Mobis lesz az első számú partnere. A Hyundai Mobis World Rally Team a Hyundai Motorsport N csoportos programjának keretében a Svéd-ralival kezdődően minden futamon rajthoz áll egy harmadik autóval.

A svédországi premieren Hayden Paddon vezeti majd a 20. számú Hyundai i20 WRC-t, navigátora a szintén új-zélandi John Kennard lesz. Az évad összes további versenyén ők lesznek a Hyundai Mobis World Rally Team első számú párosa.  A csapat hivatalos tesztpilótája, Kevin Abbring egy negyedik autóban legalább négy WRC futamon képviseli majd a Hyundai Mobis WRC csapatot a 2015-es évadban.



Annak ellenére, hogy - a tavalyi évhez hasonlóan - 2015-ben is két különböző néven indulnak a csapatok, az összes autót a Hyundai Motorsport kezeli majd; mindkét csapatot ugyanaz a közös szervizbázis, és ugyanaz a szakképzett mérnöki és szerelőgárda szolgálja majd ki.

A Hyundai Shell World Rally Team színeiben idén is Thierry Neuville (7. számú Hyundai i20 WRC; navigátora Nicolas Gilsoul) és Dani Sordo (8. számú Hyundai i20 WRC; navigátora Marc Martí) képviseli majd a márkát, ahogy már az évadnyitó Monte Carlo ralin is tették.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Hyundai Mobis lesz kettes számú csapatunk, a Hyundai Mobis World Rally Team fő partnere.  A Svéd-ralival kezdődően három autóval indulunk a bajnokságban. Az új csapat első számú embere Hayden Paddon; a csapat a 2015-ös évad hátralevő részében a Hyundai Shell World Rally Teammel párhuzamosan folytatja versenytevékenységeit.  Örömmel adunk lehetőséget tesztpilótánknak, Kevinnek, hogy (ugyancsak a Hyundai Mobis World Rally Team színeiben) idén részt vegyen néhány WRC futamon. A pillanatnyi tervek szerint Kevin négy darab 2015-ös versenyen venne részt egy negyedik versenyautóval, ám a pontos beosztást még nem készítettük el. A Hyundai Shell World Rally Team színeiben Thierry és Dani képviseli a márkát, ahogy már Monte Carlóban is tették, a kettes számú csapat pedig lehetőséget ad a rali feltörekvő csillagai számára, hogy éles versenykörülmények között csillogtassák meg képességeiket. Ezt a tehetséggondozást WRC konstruktőrként rendkívül komolyan vesszük.” - mondta Michel Nandan csapatfőnök.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER