Címkék: rally | Szilveszter rally

2014. december 27. szombat, 13:02

 

Egy híján 250 autót láthat versenyezni a Hungaroringre kilátogató közönség a vasárnap rajtoló, már 16. alkalommal sorra kerülő Szilveszter-ralin, a hazai, valamint az osztrák, a német, a lengyel, a cseh, a szlovák és a horvát autósportos mezőny évzáró viadalán.

Amint az a szervezők közleményéből kiderül, 26 női versenyző is beadta nevezését az eseményre, közülük hárman nem navigátorként, hanem pilótaként indulnak a hét gyorsasági szakaszból álló futamon. "Az idén ismét történelmet írtunk, ennyien ugyanis még soha nem álltak rajthoz a verseny történetében" - idézte a közlemény Garamvölgyi Zoltánt, a Szilveszter-rali szervezőjét.
Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy nemcsak a mogyoródi aszfaltcsíkon, hanem a létesítményben található vezetéstechnikai centrumban is versenyez majd a mezőny.

A 16. Szilveszter Rallye hivatalos tesztjére december 27-én kerül sor a Hungaroringen és környékén, majd 28-án, vasárnap kezdetét veszi a verseny. Ugyan már az osztrák Waldviertel Rallye-val véget ért a hivatalos magyar rally szezon, azonban a versenyszellem a „tét nélküli", ünnepi viadalokon is éppúgy hajtja az autóversenyzőket.

Kazár Miklós, aki címét megvédve megnyerte az idén az országos rali bajnokságot, azt mondta, váltogatni fogja a navigátorokat, akik a partnerei és a barátai közül kerülnek majd ki. "Jó évzárásnak tekintem a versenyt, igyekszem közönségszórakoztatóan menni, megígérhetem, hogy látványosan sietni fogok" - tette hozzá a miskolci pilóta.

Címvédésre készül Turán Frici és Zsiros Gabi a 16. Szilveszter Rallye-n
Turán Frigyes és Zsiros Gábor már többször állhatott fel a Szilveszter Rallye dobogójának legmagasabb fokára és idén is az aranyéremért száll harcba a Subaruval.



„A Mikulás Rallye-hoz hasonlóan a Szilveszter Rallye is alapvetően egy ünnepi látványfutam, amin levezethetjük az egész szezon feszültségeit, és szórakoztathatjuk a közönséget, ám az ünneplés hamar versennyé változik, amikor elrajtolunk. " – mosolygott Frici. „A tavalyi évekhez hasonlóan úgy szeretnénk szórakoztatni a szurkolóinkat, hogy közben gyorsak vagyunk és a győzelemért is mindent megteszünk. Nagyon szeretjük a Hungaroring aszfaltos pályáját, reméljük, hogy szép téli időnk lesz, és sikerül megmutatni, hogy a Szilveszter Rallye a mi versenyünk" – bízik a sikerben Turán Frici, aki nagyon szeretne arannyal a zsebében átautózni a 2015-ös évbe.

Az indulók szombaton tesztelnek, majd vasárnap egy, hétfőn pedig további hat gyorsasági szakaszt teljesítenek a Hungaroringen, s annak közvetlen közelében. A rendezvényre a belépés díjtalan.
Forrás MTI, Just Creative

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER