Címkék: 2015 | Ford | Ford Fiesta | rally | WRC

2015. január 21. szerda, 15:31

 

Az M-Sport World Rally Team Ford Fiesta RS WRC versenyautói izgalmas, új fényezéssel állnak rajthoz a 2015-ös FIA Rally Világbajnokság (WRC) futamain, ahol Elfyn Evans és Ott Tänak gépének vadonatúj külseje egyben a versenysorozat sokszínűségét is jelképezi majd.



Aszfalt, hó és murva – a csapat látványos dizájnja nemcsak lelkesíti a fiatal versenyzőket, hanem egyben – némi nosztalgiával – képzeletüket is lángra lobbantja. A Ford a WRC 1973-as alapítása óta részt vesz a versenysorozatban, és autói mindig ikonikus versenyszínekben ragyogtak: az M-Sport 2015-ös dizájnja most némileg visszautal a régi kedvencek néhány híres motívumára. Ilyen volt például Hannu Mikkola 1980-as Ford Escort RS 1800 MKII autója, vagy Colin McRae 1989-es Ford Sierra Cosworth gépe, s az M-Sport új dizájnja most felidézi a Kék Ovál hosszú diadalútját a sportágban – persze némi modern csavarral a színvilágban, az idei szezon fiatal és lelkes versenyzőinek ízlése szerint. A múlt dicsőségét Evans és Tänak törekvéséseivel párba állító fényezésen természetesen a csapat hosszú távú partnereinek logói is megjelennek. Az M-Sport továbbra is élvezi a Castrol, a Michelin és több más vállalat támogatását, akik közös összefogással törekednek arra, hogy a csapat valóra válthassa terveit.



A 2015-ös fényezés ezen a héten az Autosport International központi színpadán látható, majd a hónap végén versenykörülmények közt is bemutatkozik a Monte-Carlo Rally legendás futamán. Malcolm Wilson csapatfőnök elmondta: „Amikor az új fényezést terveztük, valami friss és izgalmas dolgot szerettünk volna létrehozni – de úgy, hogy közben emléket állítunk a Ford hosszú és diadalmas szereplésének a FIA Rally Világbajnokságon. A Ford világszerte híressé vált arról, hogy autói mindig a legütősebb, leglátványosabb festéssel versenyeztek. Most is csodálatos érzés látni, ahogyan néhány legendás motívum visszaköszön a 2015-ös autónk fényezésén – és az is tetszik, hogy ezt sikerült modern formában, fiatal csapatunk ízlését tükrözve visszaadni. Továbbra is élvezzük a Ford, a Castrol és a Michelin bőkezű támogatását, nem beszélve értékes kereskedelmi partnereink segítségéről. Mindannyiunk nevében beszélek, amikor kijelentem, hogy nagyon várjuk már az előttünk álló szezont, akárcsak azt, hogy Elfyn [Evans] és Ott [Tänak] megcsillogtathassa a tudását.”


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER