Címkék: Hyundai | Portugál rally | rally | WRC

2014. március 27. csütörtök, 10:27

 

Mexikói Ralin megszerezte első pontját, a Hyundai Shell World Rally Team és máris az idei FIA Rali Világbajnokság következő, negyedik futamára: a jövő heti Portugál Ralira készül.

A közép-amerikai kitérő után Európába visszakanyarodó bajnokság következő futamán a Hyundai Motorsport most első ízben nem kettő, hanem három Hyundai i20 WRC versenyautót állít rajthoz WRC rendezvényen, hogy ezzel is felgyorsítsa a tanulási folyamatot.



Thierry Neuville és navigátora, Nicolas Gilsoul, aki Mexikóban dobogós helyezést szerzett, a Hyundai i20 WRC #7 fedélzetén vezeti a három autós csapatot. A Juho Hänninen - Tomi Tuominen finn páros a Svéd rali óta először ül vissza a 8-as számú autóba. Mindkét páros a Hyundai Motorsport csapat számára gyűjti a pontokat.

A két duó mellett a spanyol Dani Sordo és navigátora, Marc Martí is megjelenik; ők a közelmúltban bejelentett ‘Hyundai Motorsport N’csapat színeiben indulnak a Hyundai i20 WRC 20-as számú versenyautójával. Sordo ezen a hétvégén a Fafe Rally Sprint versenyen is részt vesz; a Portugál rali bevezető futamát Portó közelében, a Fafe-Lameirinha szakaszon tartják.

A dél-portugáliai Algarve régióban megrendezett Portugál Ralit hagyományosan az év első, klasszikus murvás futamaként tartják számon; szakaszain a gyors, széles útszakaszok kanyargós és a szűk utak váltják egymást, a tapadás gyakran változik. Ezek a körülmények rendkívül precíz felkészülést követelnek meg, hogy a versenyzők a lehető legjobb kondicióban érkezzenek a futamra. Éppen ezért Neuville, Hänninen, Sordo és a csapat két különböző megelőző tesztprogramon vett részt a térségben.

Noha a mexikói dobogós helyezés a csapat minden tagjának sokat jelentett, a Portugál ralira kitűzött célok ugyanazok, mint amiket az előző három WRC futam alatt követett a Hyundai: a Hyundai i20 WRC folytatólagos fejlesztése, valamint további tapasztalatgyűjtés a kompetitív WRC környezetben.

„Mexikói dobogós helyezésünkre nem számítottunk, de fantasztikus jutalom volt a csapat minden tagja számára, hiszen rendkívül keményen dolgoztunk az elmúlt néhány hónapban. Ennek köszönhetően nagy reményekkel és felkészülten várjuk a Portugál ralit. Most először három Hyundai i20 WRC autót állítunk rajthoz, így még több versenytapasztalatot

szerezhetünk, valamint részletes visszajelzést kaphatunk a pilótáktól. A csapat kemény munkával készült fel a következő ralira. Fontos volt, hogy Portugáliára elkészüljünk az autóval, mert különben egészen a következő európai futamig, Olaszországig kellett volna várnunk, amivel értékes időt veszítettünk volna. Thierry, Juho és Dani személyében kiváló versenyző-kombinációval indulunk Portugáliában: mindannyian saját tapasztalatukra és képességeikre építve segítik a Hyundai i20 WRC fejlesztését” - mondta Michel Nandan csapatfőnök.

A tapasztalat, a sebesség és a következetes teljesítmény egyedülálló kombinációját mutató, három páros alig várja, hogy rajthoz állhasson a WRC portugáliai futamán, ahol elsődleges feladatuk az lesz, hogy a Hyundai Shell World Rally Team versenyautóit épségben célba juttassák a vasárnapi befutón.

 „Miután a Mexikói ralin dobogós helyezést értünk el, magától értetődő magabiztossággal indulunk a Portugál ralira. Ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy ez egy merőben eltérő kihívás lesz. Egy percre sem lankadhat a koncentrációnk, és abban kell segítenünk a csapatot, hogy vasárnap problémák nélkül hajtsunk át a célvonalon. Természetesen odatesszük magunkat, de az a fontos, hogy az úton maradjunk, és a lehető legrészletesebb információkkal szolgáljunk a csapatnak – pont ahogy a szezon kezdete óta minden alkalommal” – hangsúlyozta Neuvillé.  



„Nagyon várom már a Portugál Ralit, ahol először mehetünk murván a Hyundai i20 WRC-vel. Miután tavaly rengeteget teszteltem a csapattal, illetve konkrétan erre a futamra is felkészültünk, jó érzéseim vannak az autóval kapcsolatban, úgy érzem, sikerült  eltalálunk a beállításait. A legfontosabb hogy gond nélkül célba érjünk, ám nagyon boldog lennék, ha sikerülne egy-egy szakaszon jó időt futnom, vagy akár jó pozícióban zárni a versenyt” - nyilatkozta Hänninen.

 „Nagy öröm számoma, hogy részt vehetek a Portugál ralin. Szeretem ezt a futamot, a múltban jó eredményeim születtek itt. Ráadásul a csapat számára is fontos a futam, hiszen most először három Hyundai i20 WRC autót állítanak rajthoz. A rali előtti két napon tesztelünk, emellett lehetőségünk nyílt részt venni a hétvégi Fafe Rally Sprint versenyen, ahol még több időt tölthetek el murván az autóval – emelte ki Sordo.

A Portugál rali csütörtökön, április harmadikán rajtol az estorili Casino Gardensből. Mielőtt az éjszakai pihenőre visszatérnének az Algarve stadionban berendezett szervizparkba, a résztvevők teljesítik a portugál fővárosban, Lisszabonban megszervezett, hagyományos szuperspeciált is. A hétvége versenyprogramjának további része az algarvei és alentejói murvautakon megrendezett, hagyományos szakaszok.

Hyundai Shell World Rally Team csapattagok adatai

Hyundai i20 WRC 7
Alvázszám: 002        
                            Thierry Neuville    Nicolas Gilsoul
Születési dátum    1988. június 16.    1982. február 5.
Első WRC futam    2009, Katalán rali    2007, Monte-Carlo rali
WRC futamok száma    36    31
WRC dobogós helyezések    8    8
WRC futamgyőzelmek    -    -
Portugál rali részvétel    3    2
Portugál rali korábbi eredmények    2010: Nem ért célba, 2012: 17th (11. hely WRC), 2013: 8th  /   2012: 17th (11. hely WRC), 2013: 8th

Hyundai i20 WRC  8
Alvázszám: 001   
                               Juho Hänninen    Tomi Tuominen
Születési dátum    1981. július 25.    1971. november 8
Első WRC futam    2006, Svéd rali    1999, Finn rali
WRC futamok száma    37    25
WRC dobogós helyezések    -    -
WRC futamgyőzelmek    -    -
Portugál rali részvétel    2    0
Portugál rali korábbi eredmények    2008 (IRC): 5. hely, 2010: Nem ért célba  /  -

Hyundai i20 WRC  20
Alvázszám: 007    
                             Dani Sordo    Marc Martí
Születési dátum    1983. május 2.    1966. október 12
Első WRC futam    2003, Katalán rali    1992, Katalán rali
WRC futamok száma    111    146
WRC dobogós helyezések    36    42
WRC futamgyőzelmek    1    3
Portugál rali részvétel    6    6
Portugál rali korábbi eredmények    2005: 5. hely (1. hely A6 osztály), 2007: 3. hely, 2009: 3. hely, 2010: 3. hely, 2012: 11. hely, 2013, 2013: 12. hely   /  1998: 20. hely (2. hely A7 osztály), 2000: Nem ért célba, 2005: 5. hely (1. hely A6 osztály), 2007: 3. hely, 2009: 3. hely, 2010: 3. hely



  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER