Címkék: Peugeot | rally | Turán Frigyes

2014. november 06. csütörtök, 14:56

 

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős megjárt jó néhány világbajnoki futamot, megmérette magát számtalan ismeretlen helyszínen és pályán, de valahogy úgy hozta a sors, hogy Ausztriában még csak egyszer versenyeztek, méghozzá a Janner Rallye-n. Most itt az újabb lehetőség, ugyanis a hétvégi Waldviertel-ralin, amely az országos bajnokság záró futama, természetesen Turán Friciék is ott lesznek a rajtnál. Sőt, vasárnap részt vettek egy teszten is Ausztriában, ahol a helyi, meglehetősen speciális talajra „finomhangolták" a Peugeot 208 T16 R5-öst.

„Teljesen új feladatot jelent majd számunkra a Waldviertel-rali, hiszen Zsiros Gabi valamikor réges-régen talán indult egyszer ezen a versenyen, én viszont csak nézőként jártam ott. Ezért is volt nagyon hasznos, hogy Rolf Schmidt segítségével részt tudtunk venni egy teszten, amelyen ízelítőt kaptunk a helyi talajminőségből, a murvás utakból. A szerzett tapasztalatok alapján a Tagai Racing Technology, Tagai Tamás vezetésével jól be tudta állítani a Peugeot-t, szóval optimistán várom a hétvégét" – mondta Turán Frici, akinek pénteken lesz lehetősége a pályabejárásra, ugyanis minden gyorsasági szakaszon kétszer mehet végig Zsiros Gabival. Ennyiből kell a lehető legpontosabban felírni a pályákat. Ez Turán Frigyesék számára nem lesz újdonság, hiszen a világbajnoki futamokon sem volt másként, és ott is megoldották a feladatot.



„Errefelé szűkebbek az utak, kevesebb a nyom és sokkal csúszósabb a felület, ami azt jelenti, hogy az otthonitól nagyon eltérő beállításokat kell használnunk ahhoz, hogy gyorsan tudjunk mennni az autóval. Bízom benne, hogy gondmentes versenyünk lesz és sikerül egy jót autóznunk" – mosolygott Frici.

„Persze a legjobb lenne elöl végezni, de fölösleges kockázatot nem fogunk vállalni. Az viszont nagyon jó érzés, hogy már a teszten is nagyon sok néző volt, és hogy éreztették velünk, mennyire várják itt a magyar versenyzőket" – tette hozzá Gabi.



Az országos bajnoki mezőny számára a Waldviertel-rali pénteken a pályabejárással kezdődik, majd szombaton 311 kilométeres össztáv és 7 gyorsasági szakasz (118.12 km) vár a párosokra.
Forrás: Just Creative

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER