Címkék: Bouffier | Hyundai | Hyundai i20 | Motorsport | rally | tesztpilóta | WRC

2014. május 01. csütörtök, 13:10

 


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a francia Bryan Bouffier ismét csatlakozik a csapathoz, mint 2014-es tesztpilóta. Bouffier korábban is részt vett a fiatal alzenaui egység munkájában, amely során a Hyundai i20 WRC modellt fejlesztették és készítették fel a FIA által rendezett rali-világbajnokságra (WRC) való visszatérésre.

 

A Hyundai Motorsport egy sor, az előzetes WRC tesztsorozatokkal párhuzamosan zajló fejlesztési próbán kamatoztatja a francia autóversenyző tudását és képességeit, hogy felkészüljön a 2015-ös szezonra.


A Hyundai Motorsport egyúttal azt is bejelentette, hogy indul a francia ralibajnokság negyedik, Rallye Antibes Côte d'Azur futamán. Bouffier ezen az eseményen lesz először jelen a csapat színeiben idén. A franciaországi versenyen való részvétel egyben lehetőséget nyújt a Hyundai i20 WRC későbbi, aszfaltpályás megmérettetésekre való felkészítésére is.
A Hyundai Motorsport egy Hyundai i20 WRC tesztautóval áll rajthoz a francia futamon, hogy aszfalton, élesben gyűjtsön értékes tapasztalatokat és adatokat, erre azért van lehetőség, mert WRC autók is részt vehetnek az eseményen, amely ráadásul kiválóan illeszkedik a csapat sűrű teszt- és versenyprogramjába.

"Örülünk, hogy újra sorainkban üdvözölhetjük Bryant, mivel remek munkát végzett tavaly. Korábban is többször szóba került a neve, és végül úgy döntöttünk, megérdemel egy újabb lehetőséget. Az év során több teszten fog segédkezni, hogy felkészülhessünk a 2015-ös szezonra, és biztos vagyok benne, ismét minden tőle telhetőt megtesz majd a sikerért. Jövő hónapban részt veszünk a Rallye Antibes Côte d'Azur versenyen, ahol aszfaltpályán tehetjük próbára magunkat, és egyúttal élesben tesztelhetünk néhány alkatrészt, amelyeket a szezon második felére tökéletesíteni szeretnénk.
Mivel Bryan korábban már megnyerte a Rallye Antibes-t és jól ismeri a francia aszfaltos pályákat, nem volt kérdés, hogy ő üljön a volán mögé a francia futamon és abszolút szakmai és használható visszajelzést adjon a Hyundai i20 WRC további fejlesztéséhez" - nyilatkozta Michel Nandan csapatfőnök.

Bouffier és másodpilótája, Xavier Panseri háromszor nyerték meg a lengyel ralibajnokságot, 2010-ben pedig a francia bajnokságban is a dobogó legfelső fokán végeztek. A páros emellett kiemelkedően teljesített az idei Monte Carlo ralin, 2011-ben pedig meg is nyerte a legendás versenyt. Hatalmas tapasztalata és a Hyundai Motorsporttal való korábbi együttműködése révén a francia pilóta tökéletesen kiegészíti a csapatot.

"Örömömre szolgál, hogy ismét a Hyundai Motorsport csapatának tagja lehetek. A 2013-as együttműködésünk rendkívül gyümölcsözőnek bizonyult, és boldog vagyok, hogy idén is együtt folytathatjuk a munkát. A szezon során több fejlesztési teszten részt veszek, amelyeken igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, hogy tapasztalataimmal, tudásommal és részletes visszajelzéseimmel segítsem a csapat 2015-ös felkészülését. Hálás vagyok, amiért indulhatok a Hyundai i20 WRC-vel a Rallye Antibes-n, amelyet 2006-ban megnyertem, és ahol a mai napig nagyon szeretek versenyezni. Célunk, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsünk a pályán és minél több visszajelzéssel szolgáljunk a csapat számára, hogy segítsük a munkájukat a szezon hátralevő részében" – hangsúlyozta Bouffier.

A Rallye Antibes a május 30-31.-i hétvégén kerül megrendezésre a Francia Riviérán. A futam többek között a Monte Carlo rali néhány szakaszán zajlik. A verseny 12 gyorsasági szakaszból áll, az össztáv 212 km.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER