Címkék: Fernando Alonso

2019. augusztus 24. szombat, 04:59

 

A 2018/19. évi FIA Hosszútávú Világbajnokság sikeres lezárását követően Fernando Alonso és a Toyota Gazoo Racing ismét egyesítik erőiket, ezúttal a Toyota Hilux-szal.

 

 

 

Többhavi tesztelés vár ugyanis rájuk, mert ez az autó áll majd rajthoz a következő Dakar Rallyn. Az előttük álló öt hónap során Fernando - aki szeretné tovább bővíteni a már most is figyelemreméltóan sokoldalú, több szakágra kiterjedő autóversenyzői pályafutását – szorosan együttműködik a Toyota Gazoo Racing Dakar Rally csapatával. A pilóta Európában, Afrikában és a Közel-Keleten is intenzív képzésben részesül majd, hogy megismerje az ezen a rallyn rá váró kihívásokat.

 

 

 A kétszeres Le Mans győztes, kétszeres Formula 1 világbajnok, jelenlegi FIA Hossztávú Világbajnoki címvédő, illetve a 24 órás Daytona futam győztese tovább feszegeti teljesítőképessége határait, hogy kifejlessze azokat az off-road autóvezetési készségeket, amelyekre szüksége lesz a szakág legkeményebb versenyein. A 38 éves Fernando augusztus 20-23. között Afrika déli, sivatagos részein tesztel, majd versenyen kívüli indulóként rajthoz áll a 2019-es, dél-afrikai Harrismith 400 elnevezésű versenyen, amire a Cross Country versenysorozat ötödik fordulójában kerül sor szeptember 13-14. között.

 A Toyota modelljei mindig esélyesként állnak rajthoz a Dakar Rallyn, ahol 2019-ben a privát és gyári Toyota-csapatok tették ki az összes induló több mint negyedét az autós géposztályban. A Toyota Gazoo Racing idén a korábbi katari olimpikon és rallyleganda, Nasser Al-Attiyah által vezetett Toyota Hilux-szal szerezte meg a első, összetettben aratott győzelmét a Dakar Rallyn. A 2020-as verseny szintén új fejezetet nyit, hiszen a Dakar Rally 1978-as első megrendezése óta – és a Latin-Amerikában eltöltött sikeres évtized után – most első alkalommal Szaúd-Arábia lesz a futam helyszíne.

Glyn Hall, csaptfőnök
„Idén márciusban sikeres, kétnapos tesztelést tartottunk Fernandóval a Dakar-győztes Toyota Hiluxunk kormánya mögött Afrika déli részén, s ez értékes tapasztalatokkal gazdagított minket. Fernando élvezte az új élményeket, és mi is láttuk, mennyit fejlődik és hogyan alkalmazkodik napról napra. Egyértelmű volt, hogy Fernando jól felkészülten érkezett a tesztelésre, és készen állt befogadni mindent, amit mutattunk neki. A tereprally új műfaj a számára, és biztos vagyok abban, hogy megvan benne a kellő tudás és elszántság, hogy megbirkózzon ezzel az új kihívással. Dakari címvédőként, illetve a rallyversenyzésben eltöltött számos évvel a hátunk mögött biztosak vagyunk abban, hogy együtt tudunk majd dolgozni azon, hogy a következő hónapokban megszerezze a rallyzáshoz szükséges magabiztosságot.”

Fernando Alonso
„Lelkesen várom, hogy új terepen folytathassam a pályafutásomat a Toyota Gazoo Racing színeiben. Nagyon sok mindent elértünk együtt, mióta 2017 novemberében először rajthoz álltam a Toyotával: két egymást követő Le Mans-i diadalt, a Hosszútávú Világbajnoki címet a csapattal, illetve a világbajnoki címet a pilóták mezőnyében csapattársaimmal, Sébastiennel és Kazukival. Idén már belekóstoltam az off-road rally világába és jól éreztem magam benne, ezért szeretném folytatni. Tudtam, hogy teljesen más élmény lesz majd, és hirtelen nagyon sokat kell tanulnom, de remekül érzem magam a Hiluxban. Nagyon gyorsan nagyon komoly önbizalmat adott, és minden egyes megtett körrel folyamatosan fejlődtem. Izgatottan várom a következő hónapok edzéseit, illetve azt, hogy még jobban megismerjem a Hiluxot, és együtt dolgozhassak a csapattal. Mindig mondtam, hogy szeretném újabb és újabb szakágaban kipróbálni magamat, és szerencsére éppen egy olyan csapatban vagyok, ahol ezt megtehetem.”

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER