Címkék: Dakar | Toyota

2022. január 11. kedd, 18:10

 

Javában folyik a Dakar, hol a Toyota 2018-ban második, 2019-ben első, majd 2020-ban és 2021-ben a győzelemről hajszálnyival lemaradva ismét második helyen végzett, a 2022-es megmérettetésen pedig egyelőre az első pillanattól élen áll.

 

 

 Tavaly a Toyota csapat tagja volt Fernando Alonso is, aki csapattársaihoz hasonlóan egy különlegesen felkészített Toyota Hilux-al vágott neki a világ legkeményebb tereprally versenyének.A TOYOTA GAZOO Racing Toyota Hilux Dakar – amellyel Fernando Alonso debütált a 2020-as Dakar Rallyn – a közelmúltban megérkezett a pilóta gyűjteményébe, amely Spanyolországban, az Asztúriai hercegség fővárosa, Oviedo mellett található. Alonso figyelemreméltó módon kezdte a Dakaros pályafutását a Hilux volánja mögött: összesítésben a 13. helyet szerezte meg, és számos szakaszon a leggyorsabbak között volt, ezzel egyértelműen bezsebelve a 2020-as év legjobb újoncának járó elismerést.

 

 

 

A Toyota Hilux Dakar versenyautó – amellyel Fernando Alonso debütált a 2020-as Dakar Rallyn – a közelmúltban bekerült a Fernando Alonso Múzeum és Versenypálya gyűjteményébe, amelynek célja, hogy átfogó bemutatót nyújtson az asztúriai pilóta versenyzői pályafutásáról. A Hilux Dakar, amelyet a Fernando Alonso pályafutása előtt tisztelgő, spanyolországi Oviedo mellett található múzeum kapott, nem csupán egy másolat, hanem pontosan az az autó, amellyel az asztúriai pilóta versenyzett a 2020-as Dakaron. Alonso pedig remek teljesítményt nyújtott, miután összesítésben a 13. helyen végzett, és számos szakaszon a legjobb időt is sikerült elérnie, amivel ő lett a legjobb újonc a világ legnehezebb rallyján abban az évben. Fernando Alonso személyesen vette át állandó kollekciójának új tagját, amely olyan versenyautók mellé csatlakozhatott a gyűjteménybe, mint a Toyota TS050 HYBRID, amellyel a pilóta a 2019-2020-as szuperszezonban megnyerte a Hosszútávú Világbajnokságot (WEC), valamint két Le Mans-i 24 órás versenyt is. A Fernando Alonso Múzeumot és Versenypályát folyamatosan bővítik, hogy bemutathassák az összes olyan prototípust, amellyel Fernando Alonso pályafutása alatt versenyzett, kezdve a Forma-1-től, a WEC-n keresztül egészen a Dakar Rallyig.

„Ugyan az F1 volt a karrierem és a szenvedélyem mozgatórugója, az olyan Le Mans-ban, Daytonában és Dakaron versenyző modellek, mint amilyen ez is, hozzáadott értéket képviselnek a látogatók számára, akik így minden szakág képviselőjét láthatják, amelyek pályafutásom történetének részét képezik.” – fogalmaz Alonso a múzeumba frissen bekerülő Hilux Dakar kapcsán.

Alonso kifejtette, hogy a Hilux Dakar személyes gyűjteményének része lesz, és ezzel együtt a kollekció egyik „legfontosabb” darabja, amely igazi „ínyencség” lesz a kiállítás látogatói számára. Az asztúriai pilóta, aki „nagyon jó” emlékeket fűz a Toyota Hiluxhoz és a Dakarhoz, rámutatott, hogy „szakmailag és emberileg is fontos tapasztalatokat szerzett” a világ legkeményebb rallyján, de emellett jelezte, hogy „bizonyára újra megpróbálná” – utalva ezzel egy esetleges második részvételre a Dakaron.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER