Címkék: Defender | Land Rover

2021. január 07. csütörtök, 15:17

 

A Land Rover két darab, kiváló terepképességű és rendkívül robusztus új Defender 110-es támogató járművel képviselteti magát a 2021-es Dakar-ralin.

 

 

A 7646 kilométeren át zajló verseny a világ egyik legkíméletlenebb motorsport-eseménye, amelyen a Land Rover szériagyártású járművekkel segíti a Dakar újoncát, a Prodrive támogatásával létrejött Bahrain Raid Xtreme (BRX) csapatot.

A két új Defender 110 terepjáróra szélsőséges körülmények várnak: homokdűnéken, sártengereken, füves pusztákon és sziklasivatagokon kell átkelniük, miközben a csapat és a pilóták számára nélkülözhetetlen ellátmányt, felszerelést, valamint a kiszolgáló személyzetet szállítják. A BRX pilótái a kilencszeres rali világbajnok Sébastien Loeb (Franciaország), valamint a kétszeres Dakar-győztes Nani Roma (Spanyolország.)

 

 

 

 A teljes mértékben szériakivitelű Land Rover Defenderek nem csak a csapat, de a személyzet teljes körű ellátásáról is gondoskodnak: a P400-as modellek táborhelyként, étkezőként és alvófülkeként is szolgálnak a sivatagi verseny tizenkét kíméletlen szakaszán.
Az Indus Silver fényezésű autókat a Land Rover 400 lóerős, soros hathengeres mild hibrid Ingenium benzinmotorja hajtja. Az autókat Explorer (Felfedező) csomaggal szerelték fel: ez többek között expedíciós tetőcsomagtartót, emelt szívócsövet (sznorkelt), kerékív védőborítást, valamint az oldalfalon kialakított csomagtartó rendszert tartalmaz. Ezeken kívül lenyitható létra segíti a hozzáférést a tetőboxhoz, amelyben a BRX felszerelésének egy részét helyezték el.
Támogató járműként a személyzet a legvégsőkig próbára teszi majd a Defenderek képességeit.

 Az új Defender akár 900 kg hasznos terhelhetősége és 168 kg legnagyobb dinamikus tetőterhelése jelentős mennyiségű ellátmány és felszerelés szállítását teszi lehetővé. Az autók fejlett Terrain Response 2 technológiája – amely a világon elsőként kínál konfigurálható Terrain Response funkciót – révén a felhasználók saját vezetési stílusukhoz, valamint a rájuk váró körülményekhez igazíthatják a járművek beállításait.


 A 2019-es Frankfurti Autószalon leleplezett új Land Rover Defender iránt az első pillanattól fogva hatalmas kereslet mutatkozik, ráadásul a modellt a szakma is a keblére ölelte: bemutatása óta 24 nemzetközi díjban és elismerésben részesült.

A terepjáró megkapta a Land Rover nagyteljesítményű és takarékos soros hathengeres Ingenium mild hibrid dízelmotorjait, valamint azt a fejlett P400e plug-in hibrid hajtásláncot is, amely akár 43 kilométert* képes tisztán elektromos üzemben megtenni, átlagos CO2-kibocsátása pedig akár 74g/km.
Az új Defender 90-es és 110-es változatokban érhető el. További információk és konfigurátor: www.landrover.com/defender

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER