Címkék: Dakar | Mini | rally | tereprally

2014. december 19. péntek, 12:59

 

A MINI a jövőben is fontos szerepet kíván betölteni a Dakar Raliban. Mindössze néhány héttel a 2015-ös Dakar Rali január 4-i rajtja előtt Jochen Goller, a MINI igazgatója bejelentette, hogy a márka két évvel, 2017-ig meghosszabbította részvételét a világ legkeményebb motorsport versenyében.

A BMW Group központjában található BMW Múzeum MINI Motorsport részlegébe a MINI a 2015-ös Dakar Rali okán a média képviselőinek kerekasztal-beszélgetést szervezett, amelyen Jochen Goller kifejtette: „A Dakar Rali a résztvevő pilóták és csapatok legvégső kihívása, és mint ilyen, a leglenyűgözőbb motorsport-esemény a világon. A MINI az utóbbi években nagy sikerrel vett részt ezen a páratlanul különleges versenyen. A Dakar egyedülálló lehetőséget biztosít a MINI-nek arra, hogy kapcsolatba kerüljön a világ minden táján élő rajongóival, a Dakar szerelmeseivel és azokkal az emberekkel, akik a statisztikák és eredmények mögé pillantva személyesen élik át a versenysorozat adta élményeket a varázslatos, egzotikus tájakon. Ezen stratégiai okok és a szűnni nem akaró dicsőségvágy állnak azon kulcsfontosságú döntés hátterében, amely alapján a 2015-ös Dakar Ralit követően 2016-ra és 2017-re is kiterjesztettük elkötelezettségünket a verseny iránt, stratégiai motorsport-partnerünkkel, az X-raid csapattal karöltve.”



„Három egymást követő Dakar-diadalával 2012 és 2014 között a MINI jelentős szerepet tölt be a legendás verseny történelmében” – folytatta a MINI alelnöke. „Az elmúlt három évben a MINI ALL4 Racing rendíthetetlen teljesítményi, megbízhatósági és agilitási alapértékeivel bizonyította, hogy győzelemre tervezték. Célunk, hogy 2015-ben elsöprő csapateredményt érjünk el, ahogyan tettük azt 2014-ben is” – fogalmazott.

Az X-raid és a MINI közti együttműködés 2010-ben vette kezdetét. A következő esztendőben a németországi székhelyű csapat már a MINI John Cooper Works Countryman alapjaira épített MINI ALL4 Racing versenyautóval versenyzett a tekintélyes Dakar Ralin. 2012-ben a MINI ALL4 Racing megszerezte első abszolút Dakar-győzelmét, majd a bravúrt 2013-ban is megismételte. A mesterhármast 2014-ben a spanyol Joan „Nani” Roma érte el a MINI versenyautóval, amit kiemelkedő csapateredmény egészített ki: a Dakar Rali 2014-es dobogójára három MINI ALL4 Racing versenyautó gurulhatott fel, miközben hét MINI végzett az első tízben.

2015-ben tíz MINI ALL4 Racing versenyautó vág majd neki a világ legkeményebb motorsport-kalandjának, tizenkét ország versenyzőiből álló csapatokkal, a világbajnoki címvédő Joan „Nani” Roma vezetésével. „A Dakar Rali egy kőkemény kihívás, és számtalan új, erős versenytárs van a nevezési listán. A MINI és az X-raid azonban nagyon tapasztalt, a MINI ALL4 Racing versenyautóval pedig roppantul gyors és megbízható járművel állunk majd rajthoz. Nincs kétségem afelől, hogy ismét képesek leszünk nyerni. Nem számít, hogy ki az ellenfél” – mondta Roma.



A 2015-ös Dakar Ralin MINI ALL4 Racing versenyautóval induló versenypárosok
Monster Energy Rally Raid csapat
300 Joan „Nani” Roma / Michel Périn (spanyol / francia)
305 Orlando Terranova / Bernardo „Ronnie” Graue (argentin / argentin)
306 Krzysztof Holowczyc / Xavier Panseri (lengyel / francia)

X-raid csapat
310 Vladimir Vasilyev / Konstantin Zhiltsov (orosz / orosz)
314 Erik van Loon / Wouter Rosegaar (holland / holland)
319 Boris Garafulic / Filipe Palmeiro (chilei / portugál)
329 Aidyn Rakhimbayev / Anton Nikolaev (kazah / orosz)
332 Zhou Yong (kínai)
334 Stephan Schott / Holm Schmidt (német / német)

Qatar Rally csapat
301 Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel (katari / francia)

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER